Iedereen weet ondertussen wel dat de Mexicaanse keuken helemaal mijn ding is. Daarom heb ik ook het volgende kookboek 'Death by Burrito' van Shay Ola aangeschaft. Een kookboek met uitleg over typische Mexicaanse producten, salsa's, moles, burrito's, taco's, cocktails en zog zoveel meer. Ik heb de vistaco's gemaakt, die het frisse gezelschap kregen van de koolsla en de nodige punch van de hete Chipotlesaus. Mexicaans eten om een moord voor te doen!
Ingrediënten:
600 g stevige witvis, ontveld, ontdaan van graten
zout en peper
zonnebloem- of arachideolie voor het frituren
50 g bloem
6 kleine maistortilla's of 4 grote tarwetortilla's
1 kleine krop bindsla, in dunne reepjes
200 g Mexicaanse koolsla
2 dl Chipotlesaus
1 dl Crema
200 g Koriandergarnering (Koriander & rode ui)
sap van 1 limoen
Ingrediënten voor het beslag:
1 flesje Mexicaans bier (3,3 dl)
1 tl bakpoeder
2 tl gedroogde chilivlokken
1 tl zout
150g bloem
Ingrediënten voor de Mexicaanse koolsla:
200 g witte kool, in reepjes
200 g rode kool, in reepjes
4 wortels, geraspt
sap van 1 limoen
1 tl zout
50 g granaatappelpitjes
50 g rozijnen
1 dl Crema
1 tl gedroogde chilivlokken
100 g Koriandergarnering (Koriander & rode ui)
50 g cashewnoten, geroosterd, grof gehakt
Ingrediënten voor de Crema:
1 dl mayonaise
2 dl crème fraîche
sap van 1 limoen
1/2 tl gedroogde chilivlokken
Ingrediënten voor de Chipotlesaus:
3 chipotles en adobo, of meer naar smaak
3 dl Crema
600 g stevige witvis, ontveld, ontdaan van graten
zout en peper
zonnebloem- of arachideolie voor het frituren
50 g bloem
6 kleine maistortilla's of 4 grote tarwetortilla's
1 kleine krop bindsla, in dunne reepjes
200 g Mexicaanse koolsla
2 dl Chipotlesaus
1 dl Crema
200 g Koriandergarnering (Koriander & rode ui)
sap van 1 limoen
Ingrediënten voor het beslag:
1 flesje Mexicaans bier (3,3 dl)
1 tl bakpoeder
2 tl gedroogde chilivlokken
1 tl zout
150g bloem
Ingrediënten voor de Mexicaanse koolsla:
200 g witte kool, in reepjes
200 g rode kool, in reepjes
4 wortels, geraspt
sap van 1 limoen
1 tl zout
50 g granaatappelpitjes
50 g rozijnen
1 dl Crema
1 tl gedroogde chilivlokken
100 g Koriandergarnering (Koriander & rode ui)
50 g cashewnoten, geroosterd, grof gehakt
Ingrediënten voor de Crema:
1 dl mayonaise
2 dl crème fraîche
sap van 1 limoen
1/2 tl gedroogde chilivlokken
Ingrediënten voor de Chipotlesaus:
3 chipotles en adobo, of meer naar smaak
3 dl Crema
Bereiding:
Maak het beslag: klop het bier, het bakpoeder, de chilivlokken en het zout in een mengkom. Voeg geleidelijk de bloem toe en klop tot het beslag glad is. Zet het 30 min in de koelkast.
Snijd de vis in gelijke stukken. Bestrooi ze met zout en peper. Laat ze 5 min staan, zodat ze iets steviger worden.
Verhit de olie in een frituurpan tot 170°C of verhit voldoende olie om de vis te bedekken in een grote pan met dikke bodem. Bestuif de stukken vis met bloem, doop ze in het beslag en frituur ze ongeveer 3 min, tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verhit de tortilla's ongeveer 20 sec per kant in een droge koekenpan. Beleg ze met sla, Mexicaanse koolsla, vis, chipotlesaus, crema, koriandergarnering en een scheutje limoensap.
Maak het beslag: klop het bier, het bakpoeder, de chilivlokken en het zout in een mengkom. Voeg geleidelijk de bloem toe en klop tot het beslag glad is. Zet het 30 min in de koelkast.
Snijd de vis in gelijke stukken. Bestrooi ze met zout en peper. Laat ze 5 min staan, zodat ze iets steviger worden.
Verhit de olie in een frituurpan tot 170°C of verhit voldoende olie om de vis te bedekken in een grote pan met dikke bodem. Bestuif de stukken vis met bloem, doop ze in het beslag en frituur ze ongeveer 3 min, tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verhit de tortilla's ongeveer 20 sec per kant in een droge koekenpan. Beleg ze met sla, Mexicaanse koolsla, vis, chipotlesaus, crema, koriandergarnering en een scheutje limoensap.
Bereiding Mexicaanse koolsla:
Meng de twee soorten kool, de wortels, het limoensap en het zout in een kom. Doe het mengsel in een groot vergiet in de gootsteen en laat het ongeveer 1 uur uitlekken.
Doe het mengsel weer in de kom en voeg de granaatappelpitjes, rozijnen, crema, chilivlokken en de helft van de koriandergarnering toe. Meng goed. Strooi de cashenoten erover.
Meng de twee soorten kool, de wortels, het limoensap en het zout in een kom. Doe het mengsel in een groot vergiet in de gootsteen en laat het ongeveer 1 uur uitlekken.
Doe het mengsel weer in de kom en voeg de granaatappelpitjes, rozijnen, crema, chilivlokken en de helft van de koriandergarnering toe. Meng goed. Strooi de cashenoten erover.
Bereiding Crema:
Meng de mayonaise en crème fraîche in een kom. Spatel het limoensap en de chilivlokken erdoor.
Bereiding Chipotlesaus:
Doe de chipotlesaus en crema in een blender en pureer tot ze gemengd zijn.
Meng de mayonaise en crème fraîche in een kom. Spatel het limoensap en de chilivlokken erdoor.
Bereiding Chipotlesaus:
Doe de chipotlesaus en crema in een blender en pureer tot ze gemengd zijn.
Te koop bij Standaard Boekhandel voor 20€.
www.standaardboekhandel.be/seo/nl/boeken/landen-streken/9789048311170/shay-ola/death-by-burrito
www.standaardboekhandel.be/seo/nl/boeken/landen-streken/9789048311170/shay-ola/death-by-burrito