The Ledbury, het restaurant van Brett Graham, heeft 2 Michelinsterren en staat al jaren aan de top van 'The World's 50 Best Restaurants'. Jaarlijks ga ik mijn schoolvriend in Londen bezoeken en dan doen we steeds enkele leuke restaurants aan. Het moet één van de eerste keren geweest zijn dat we bij The Ledbury zijn langs geweest. Ik weet nog dat het een heel chique restaurant was en dat het eten uitmuntend was. Maar het voornaamste dat ik mij nog herinner, is de bediening. Die was volgens de regels, maar was tegelijkertijd ook heel losjes. Er was tijd voor een babbel en enkele grapjes. Het was de eerste keer dat ik met zo'n bediening in aanraking kwam. Eén van die momenten die ik mij na al die jaren nog steeds herinner. En daarvoor doen we het. Voor het moment en de herinnering!
Voorgerecht:
Kwartel met erwten, Iberische ham en champignons.
Kwartel met erwten, Iberische ham en champignons.
Als hoofdgerecht kwam er geroosterde borst en gekonfijt billetje van duifmet rode groenten, foie gras en cherry blossom. Aan de overkant kwam er knapperig speenvarken, varkenswang, verschroeide peer en knolselder. Het is onnodig te vertellen dat beide gerechten uitmuntend waren!
Als dessert had ik nog een souffle met ijs van Sauternes. Mijn echtgenote had het dessert van chocolade genomen.