In Search of Taste
  • Home
  • About
  • Restaurants
    • Nationaal >
      • Cuines, 33 >
        • Cuines, 33 (2016)
        • Cuines, 33 (02/2017)
        • Cuines, 33 (07/2017)
        • Cuines, 33 (02/2018)
        • Cuines, 33 (09/2018)
        • Cuines, 33 (10/2019)
      • Cuchara
      • Atelier Gist (05/2022)
      • Atelier GIST
      • Burnt
      • L'Histoire 32
      • MES-T by l'Histoire 32, Burnt & De Seizoenschuur
      • Gist @ Villa Vilander
      • Benoit & Bernard Dewitte >
        • Benoit Dewitte vs David Toutain
        • Benoit & Bernard Dewitte 2016
        • Benoit & Bernard Dewitte 2017
        • Benoit & Bernard Dewitte 2018
      • Oak >
        • Oak (2016)
        • Oak (2017)
        • Oak (2018)
        • Oak (04/2019)
      • The Jane
      • Hertog Jan
      • Moules /// Frites by Sergio Herman
      • Frites Atelier Amsterdam >
        • Frites Atelier Amsterdam (Antwerpen)
        • Frites Atelier Amsterdam - Tasting
      • L'Air de Rien
      • Black Smoke
      • Divin by Sepi
      • Carcasse by Dierendonck >
        • Carcasse by Dierendonck (2016)
        • Carcasse by Dierendonck (2017)
      • Woestyne
      • Mémé Gusta
      • Vintage Signé Nuance
      • Brasa
      • Bartholomeus
      • Vrijmoed
      • Fleur De Lin >
        • Fleur De Lin 2015
        • Fleur De Lin 2016
        • Fleur de Lin 2018
      • Bistro Bruut
      • Door 73
      • Volta
      • Taco Santo
      • Hostellerie L'Esco >
        • Hostellerie L'Esco 2015
        • Hostellerie L'Esco 2016 - 1
        • Hostellerie L'Esco 2016 - 2
        • Hostellerie L'Esco 2017
        • Hostellerie L'Esco 2018
      • De Vijf Seizoenen
      • Atelier Maple
      • Mission Masala - Desi Indian Soulfood
      • LOF Restaurant
      • SAN Gent
      • Pulpo by L'Autre Vie (2021)
      • Pulpo by L'Autre Vie
      • Rooselaer >
        • Rooselaer 01/2014
        • Rooselaer 07/2014
        • Rooselaer 2016
        • Rooselaer 2018
      • Comme Chez Soi
      • Bicho Malo
      • Jan Verhelst
      • Bistro Gustaaf
      • Kasteel van Laarne
      • Les Clos des Recollets
      • De Superette
      • Bar Chine
      • A Food Affair
      • Bonte B
      • Cochon De Luxe
      • Uncle Babe's Burger Bar >
        • Uncle Babe's Burger Bar 2016-1
        • Uncle Babe's Burger Bar 2016-2
      • Pacht 26
      • The Bayou
      • Ellis Gourmet Burger
      • Otomat
      • De Snoeck
      • Pistolet Original & Dierendonck
      • Publiek
      • Maca Morado
      • Meneer
      • Yellow Bistro
      • Eat Love Pizza
      • Umamido
      • D'Oude Pastorie (Lochristi)
      • Renard
    • Internationaal >
      • Nederland >
        • 212 Amsterdam
        • Tribeca
        • Librije's Zusje
        • Pure C >
          • Pure C 2014
          • Pure C 2015
          • Pure C 2016
        • AIRrepublic
        • Blueness - Japanese Style Cuisine
        • Meliefste
        • De Kromme Watergang
        • De Leest
      • Barcelona >
        • Roca Moo
      • Londen >
        • The Ledbury
        • Dinner
        • Pollen Street Social
        • Typing Room
        • Ametsa with Arzak Instruction
        • Andina
      • Parijs >
        • La Durée
        • Aux Lyonnais
        • Hélène Darroze
  • Events
    • Foodtruck De Kok-Madam
    • Antwerpen Proeft 2014
    • Antwerpen Proeft 2016
    • Antwerpen Proeft 2018
    • Flemisch Food Bash 2015
    • Tequila & Mezcal Fest 2017
    • Barrio Cantina 2014
    • Barrio Cantina @ Gentse Feesten 2015
    • Foodtruckfestival Fête près de la Gare
  • Recepten
    • Klassiek >
      • Pompoen, lam & hummus (Sobremesa by Sergio Herman)
      • Broodje pulled pork
      • Ossobuco met farfalle (Sergio Herman)
      • Mediterrane puntpaprika's (Sergio herman)
      • Varkenswangetjes met honing & soja by Jason Atherton
      • De vleesbom
      • Onion Bombs
      • Driekleurige taart met biet, raap en aardpeer
      • Witloofrolletjes by Geert Van Hecke
      • Potato side dishes
      • Zuurdesemtoast, gemarineerd rundvlees & gepekelde groentjes
      • Soepje garnalen, paddenstoelen & sint-jakobsschelpen
      • Fish & Chips
      • Risotto met geroosterde pompoen, salie, paddenstoelen & pancetta
      • Ratatouille van wilde boschampignons
      • Sint-jakobsnootje met risotto van erwtjes, risotto & munt
      • Curry-zalmburger by Colette Dike
    • Latijns-Amerikaans >
      • Ceviche zeebaars
      • Peruaanse causa met tonijn & avocado
      • Lomo al Trapo
      • Quesadilla met chorizo & gamba
      • Empanadas met tomatenchutney & chipotlerijst
      • Tacos el pastor
      • Torta's met chorizo, avocado en ei
      • Chipotle-honey kipkebabs met gegrilde ananassalsa by Jord Althuizen
      • Taco pulled chicken
      • Jambalaya
      • Braziliaanse Churrasco met chimichurri & tomatensalsa met paprika
      • Alfajores - Peruaanse karamelkoekjes
      • Haute Dog - Mexico 86
      • Haute Dog - Chipolata, coleslaw & sambalmayo
      • Quinoa kroketten met chili jam
      • Mexicaanse zwarte-bonenchili met chocolade
      • Baja-vistaco's
      • Chili con carne
      • Chili Con Carne by Sergio Herman
      • Tortilla met zuiders gebraad en mango-gember-limoenmojo
      • Enchiladas
    • Indisch >
      • Rendang by Soenil Bahadoer & Bart Van Berkel
      • Indian curry met gele linzen en aubergine
      • Bhaji's met uienchutney
      • Garnalencurry met zelfgemaakte naan
      • Kipsaté met satésaus
      • Vindaloo geroosterde groenten & kipspies
      • Garnalen in Keralacurry
      • Indische balletjes met rijst
      • Kip Tikka Masala
    • Aziatisch >
      • Nasi Goreng (Simple Food - Sergio Herman)
      • Shaksuka (Yotam Ottolenghi)
      • Koreaanse rundstartaar
      • Pineapple filled with sticky chicken
      • Tom Yam Kung
      • Oosterse wrap by Vrijmoed
      • Stroperig Szechuanvarkensvlees met sesamzaad
    • Dessert >
      • Snickers - Pinda-ijs & Caramel
      • Snickers by Jeroen De Pauw
      • Gâteau brûlée van zoete aardapelen (Michel Troisgros)
      • Paris-Brest met chocolade-hazelnotenroom
      • Panna Cotta van mango, passievrucht en hangop
      • Chocolat chip cookies & Madeleintjes
      • Kokosrotsjes
    • Cocktails & Beer >
      • Drinks & Bites by Isabel Boons & The Blend Brothers
      • Moscow Mule by Manuel Wouters
      • Hierbas de las Dunas

Benoit & Bernard Dewitte (2017)

​Mensen vragen mij dikwijls of ik hun geen goed restaurant kan aanraden en dit vind ik vaak geen evidente vraag want mijn smaak is daarom niet hun smaak.  Wat voor een restaurant zoeken ze?  Wat eten ze graag?  Hoeveel willen ze uitgeven?  Hoe ver willen ze rijden?  Enz.  Mijn vast antwoord op deze vraag is steeds het restaurant van Benoit en Bernard Dewitte want ik denk dat ik niemand ken die geen fan is van hun restaurant.  Het interieur van het restaurant, de idyllische tuin, de frisse en smaakvolle gerechten zorgen ervoor dat de Dewitte broers iedereens hart veroveren.  Om al deze redenen kun je ons dus ook regelmatig bij hen vinden en leek het ons ook een goede reden om daar ons verlof te beginnen.  Want daar krijg je steeds een instant-vakantiegevoel.
Bij Benoit en Bernard Dewitte kan je op zaterdagmiddag naast de 3 tot 7 gangen menu, ook nog kiezen voor het all-in marktmenu.  Voor de prijs van 105€ krijg je dan een aperitief, 4 gangen met aangepaste wijnen, water en koffie of thee.  Maar sinds kort kan je dit menu ook krijgen tijdens elke middag.  Dit leek ons een goede deal dus besloten we om voor deze formule te gaan.  We werden verwelkomd met een glaasje bubbels en een pakketje koolrabi die vergezeld werd door een dip van ansjovis en lavas.  Daarna volgden in een mooi tempo een zestal amuses die ons al deden uitkijken naar het menu.
Amuses
Koolrabi - dip van ansjovis & lavas
​Meloen - lavas
Garnaal - mais - koriander - limoen
Tomaat - basilicum - aubergine
Dorade - oesterblad
Paprika - gember
Feuilleté - merg - moinette
Als eerste gang kregen we een tartaar van rund en Gillardeau oester.  Waarbij beiden omhuld werden door gele biet en een emulsie van den.  De tweede gang was een geslaagd huwelijk tussen tarbot en rode biet.  Het hoofdgerecht was men favo van de middag: Kwartel met foie gras en pruimpjes van de boom die aan ons raam stond.  Mooi en vooral lekker!  Het all in menu bestaat maar uit 4 gangen, maar wij besloten om er nog een stukje kaas met een glaasje Madeira bij te nemen.  Daarna volgde nog een mooi fris dessertje dat gemaakt was rond perzik en verveine.  Bij de koffie werden ons nog enkele mignardises aangeboden zoals een snoepje van citrus en den, een cakeje met mango en nog een eitje met een emulsie van rozemarijn.
Rund - gele biet - den - Gillardeau oester
Tarbot - rode biet - aardappel - paling
Kwartel - pruim - artisjok
Kaas - Madeira
Perzik - merengue - verveine

Mignardises
Snoep citrus - den
Cake - mango
​Eitje - rozemarijn
Moet het nog gezegd worden dat het terug een fantastische middag was?  En het feit dat we mochten tafelen aan het (voor ons) mooiste tafeltje van het restaurant (zie bovenaan 2de foto) maakte het voor ons helemaal een mooie belevenis.  Het eten was zoals gewoonlijk terug fantastisch en ik zou hun stijl niet beter kunnen verwoorden dan met hun eigen woorden:
"Een verzoening van de geuren en kruiden van het zuiden
​met de smaken van het noorden."
En wat ik ook leuk vond is dat je op het einde nog een flyer meekrijgt met daarop het recept van één van hun gerechten, namelijk witte asperges op de grill met verse kaas en vinaigrette van basilicum.  Een gerecht dat een mooie weerspiegeling is van hun restaurant.  Dus nu weet je waar je in het vervolg moet gaan eten.  Je zal het je zeker niet beklagen!

benoitdewitte.be/nl/home/

Proudly powered by Weebly
  • Home
  • About
  • Restaurants
    • Nationaal >
      • Cuines, 33 >
        • Cuines, 33 (2016)
        • Cuines, 33 (02/2017)
        • Cuines, 33 (07/2017)
        • Cuines, 33 (02/2018)
        • Cuines, 33 (09/2018)
        • Cuines, 33 (10/2019)
      • Cuchara
      • Atelier Gist (05/2022)
      • Atelier GIST
      • Burnt
      • L'Histoire 32
      • MES-T by l'Histoire 32, Burnt & De Seizoenschuur
      • Gist @ Villa Vilander
      • Benoit & Bernard Dewitte >
        • Benoit Dewitte vs David Toutain
        • Benoit & Bernard Dewitte 2016
        • Benoit & Bernard Dewitte 2017
        • Benoit & Bernard Dewitte 2018
      • Oak >
        • Oak (2016)
        • Oak (2017)
        • Oak (2018)
        • Oak (04/2019)
      • The Jane
      • Hertog Jan
      • Moules /// Frites by Sergio Herman
      • Frites Atelier Amsterdam >
        • Frites Atelier Amsterdam (Antwerpen)
        • Frites Atelier Amsterdam - Tasting
      • L'Air de Rien
      • Black Smoke
      • Divin by Sepi
      • Carcasse by Dierendonck >
        • Carcasse by Dierendonck (2016)
        • Carcasse by Dierendonck (2017)
      • Woestyne
      • Mémé Gusta
      • Vintage Signé Nuance
      • Brasa
      • Bartholomeus
      • Vrijmoed
      • Fleur De Lin >
        • Fleur De Lin 2015
        • Fleur De Lin 2016
        • Fleur de Lin 2018
      • Bistro Bruut
      • Door 73
      • Volta
      • Taco Santo
      • Hostellerie L'Esco >
        • Hostellerie L'Esco 2015
        • Hostellerie L'Esco 2016 - 1
        • Hostellerie L'Esco 2016 - 2
        • Hostellerie L'Esco 2017
        • Hostellerie L'Esco 2018
      • De Vijf Seizoenen
      • Atelier Maple
      • Mission Masala - Desi Indian Soulfood
      • LOF Restaurant
      • SAN Gent
      • Pulpo by L'Autre Vie (2021)
      • Pulpo by L'Autre Vie
      • Rooselaer >
        • Rooselaer 01/2014
        • Rooselaer 07/2014
        • Rooselaer 2016
        • Rooselaer 2018
      • Comme Chez Soi
      • Bicho Malo
      • Jan Verhelst
      • Bistro Gustaaf
      • Kasteel van Laarne
      • Les Clos des Recollets
      • De Superette
      • Bar Chine
      • A Food Affair
      • Bonte B
      • Cochon De Luxe
      • Uncle Babe's Burger Bar >
        • Uncle Babe's Burger Bar 2016-1
        • Uncle Babe's Burger Bar 2016-2
      • Pacht 26
      • The Bayou
      • Ellis Gourmet Burger
      • Otomat
      • De Snoeck
      • Pistolet Original & Dierendonck
      • Publiek
      • Maca Morado
      • Meneer
      • Yellow Bistro
      • Eat Love Pizza
      • Umamido
      • D'Oude Pastorie (Lochristi)
      • Renard
    • Internationaal >
      • Nederland >
        • 212 Amsterdam
        • Tribeca
        • Librije's Zusje
        • Pure C >
          • Pure C 2014
          • Pure C 2015
          • Pure C 2016
        • AIRrepublic
        • Blueness - Japanese Style Cuisine
        • Meliefste
        • De Kromme Watergang
        • De Leest
      • Barcelona >
        • Roca Moo
      • Londen >
        • The Ledbury
        • Dinner
        • Pollen Street Social
        • Typing Room
        • Ametsa with Arzak Instruction
        • Andina
      • Parijs >
        • La Durée
        • Aux Lyonnais
        • Hélène Darroze
  • Events
    • Foodtruck De Kok-Madam
    • Antwerpen Proeft 2014
    • Antwerpen Proeft 2016
    • Antwerpen Proeft 2018
    • Flemisch Food Bash 2015
    • Tequila & Mezcal Fest 2017
    • Barrio Cantina 2014
    • Barrio Cantina @ Gentse Feesten 2015
    • Foodtruckfestival Fête près de la Gare
  • Recepten
    • Klassiek >
      • Pompoen, lam & hummus (Sobremesa by Sergio Herman)
      • Broodje pulled pork
      • Ossobuco met farfalle (Sergio Herman)
      • Mediterrane puntpaprika's (Sergio herman)
      • Varkenswangetjes met honing & soja by Jason Atherton
      • De vleesbom
      • Onion Bombs
      • Driekleurige taart met biet, raap en aardpeer
      • Witloofrolletjes by Geert Van Hecke
      • Potato side dishes
      • Zuurdesemtoast, gemarineerd rundvlees & gepekelde groentjes
      • Soepje garnalen, paddenstoelen & sint-jakobsschelpen
      • Fish & Chips
      • Risotto met geroosterde pompoen, salie, paddenstoelen & pancetta
      • Ratatouille van wilde boschampignons
      • Sint-jakobsnootje met risotto van erwtjes, risotto & munt
      • Curry-zalmburger by Colette Dike
    • Latijns-Amerikaans >
      • Ceviche zeebaars
      • Peruaanse causa met tonijn & avocado
      • Lomo al Trapo
      • Quesadilla met chorizo & gamba
      • Empanadas met tomatenchutney & chipotlerijst
      • Tacos el pastor
      • Torta's met chorizo, avocado en ei
      • Chipotle-honey kipkebabs met gegrilde ananassalsa by Jord Althuizen
      • Taco pulled chicken
      • Jambalaya
      • Braziliaanse Churrasco met chimichurri & tomatensalsa met paprika
      • Alfajores - Peruaanse karamelkoekjes
      • Haute Dog - Mexico 86
      • Haute Dog - Chipolata, coleslaw & sambalmayo
      • Quinoa kroketten met chili jam
      • Mexicaanse zwarte-bonenchili met chocolade
      • Baja-vistaco's
      • Chili con carne
      • Chili Con Carne by Sergio Herman
      • Tortilla met zuiders gebraad en mango-gember-limoenmojo
      • Enchiladas
    • Indisch >
      • Rendang by Soenil Bahadoer & Bart Van Berkel
      • Indian curry met gele linzen en aubergine
      • Bhaji's met uienchutney
      • Garnalencurry met zelfgemaakte naan
      • Kipsaté met satésaus
      • Vindaloo geroosterde groenten & kipspies
      • Garnalen in Keralacurry
      • Indische balletjes met rijst
      • Kip Tikka Masala
    • Aziatisch >
      • Nasi Goreng (Simple Food - Sergio Herman)
      • Shaksuka (Yotam Ottolenghi)
      • Koreaanse rundstartaar
      • Pineapple filled with sticky chicken
      • Tom Yam Kung
      • Oosterse wrap by Vrijmoed
      • Stroperig Szechuanvarkensvlees met sesamzaad
    • Dessert >
      • Snickers - Pinda-ijs & Caramel
      • Snickers by Jeroen De Pauw
      • Gâteau brûlée van zoete aardapelen (Michel Troisgros)
      • Paris-Brest met chocolade-hazelnotenroom
      • Panna Cotta van mango, passievrucht en hangop
      • Chocolat chip cookies & Madeleintjes
      • Kokosrotsjes
    • Cocktails & Beer >
      • Drinks & Bites by Isabel Boons & The Blend Brothers
      • Moscow Mule by Manuel Wouters
      • Hierbas de las Dunas