In Search of Taste
  • Home
  • About
  • Restaurants
    • Nationaal >
      • Cuines, 33 >
        • Cuines, 33 (2016)
        • Cuines, 33 (02/2017)
        • Cuines, 33 (07/2017)
        • Cuines, 33 (02/2018)
        • Cuines, 33 (09/2018)
        • Cuines, 33 (10/2019)
      • Cuchara
      • Atelier Gist (05/2022)
      • Atelier GIST
      • Burnt
      • L'Histoire 32
      • MES-T by l'Histoire 32, Burnt & De Seizoenschuur
      • Gist @ Villa Vilander
      • Benoit & Bernard Dewitte >
        • Benoit Dewitte vs David Toutain
        • Benoit & Bernard Dewitte 2016
        • Benoit & Bernard Dewitte 2017
        • Benoit & Bernard Dewitte 2018
      • Oak >
        • Oak (2016)
        • Oak (2017)
        • Oak (2018)
        • Oak (04/2019)
      • The Jane
      • Hertog Jan
      • Moules /// Frites by Sergio Herman
      • Frites Atelier Amsterdam >
        • Frites Atelier Amsterdam (Antwerpen)
        • Frites Atelier Amsterdam - Tasting
      • L'Air de Rien
      • Black Smoke
      • Divin by Sepi
      • Carcasse by Dierendonck >
        • Carcasse by Dierendonck (2016)
        • Carcasse by Dierendonck (2017)
      • Woestyne
      • Mémé Gusta
      • Vintage Signé Nuance
      • Brasa
      • Bartholomeus
      • Vrijmoed
      • Fleur De Lin >
        • Fleur De Lin 2015
        • Fleur De Lin 2016
        • Fleur de Lin 2018
      • Bistro Bruut
      • Door 73
      • Volta
      • Taco Santo
      • Hostellerie L'Esco >
        • Hostellerie L'Esco 2015
        • Hostellerie L'Esco 2016 - 1
        • Hostellerie L'Esco 2016 - 2
        • Hostellerie L'Esco 2017
        • Hostellerie L'Esco 2018
      • De Vijf Seizoenen
      • Atelier Maple
      • Mission Masala - Desi Indian Soulfood
      • LOF Restaurant
      • SAN Gent
      • Pulpo by L'Autre Vie (2021)
      • Pulpo by L'Autre Vie
      • Rooselaer >
        • Rooselaer 01/2014
        • Rooselaer 07/2014
        • Rooselaer 2016
        • Rooselaer 2018
      • Comme Chez Soi
      • Bicho Malo
      • Jan Verhelst
      • Bistro Gustaaf
      • Kasteel van Laarne
      • Les Clos des Recollets
      • De Superette
      • Bar Chine
      • A Food Affair
      • Bonte B
      • Cochon De Luxe
      • Uncle Babe's Burger Bar >
        • Uncle Babe's Burger Bar 2016-1
        • Uncle Babe's Burger Bar 2016-2
      • Pacht 26
      • The Bayou
      • Ellis Gourmet Burger
      • Otomat
      • De Snoeck
      • Pistolet Original & Dierendonck
      • Publiek
      • Maca Morado
      • Meneer
      • Yellow Bistro
      • Eat Love Pizza
      • Umamido
      • D'Oude Pastorie (Lochristi)
      • Renard
    • Internationaal >
      • Nederland >
        • 212 Amsterdam
        • Tribeca
        • Librije's Zusje
        • Pure C >
          • Pure C 2014
          • Pure C 2015
          • Pure C 2016
        • AIRrepublic
        • Blueness - Japanese Style Cuisine
        • Meliefste
        • De Kromme Watergang
        • De Leest
      • Barcelona >
        • Roca Moo
      • Londen >
        • The Ledbury
        • Dinner
        • Pollen Street Social
        • Typing Room
        • Ametsa with Arzak Instruction
        • Andina
      • Parijs >
        • La Durée
        • Aux Lyonnais
        • Hélène Darroze
  • Events
    • Foodtruck De Kok-Madam
    • Antwerpen Proeft 2014
    • Antwerpen Proeft 2016
    • Antwerpen Proeft 2018
    • Flemisch Food Bash 2015
    • Tequila & Mezcal Fest 2017
    • Barrio Cantina 2014
    • Barrio Cantina @ Gentse Feesten 2015
    • Foodtruckfestival Fête près de la Gare
  • Recepten
    • Klassiek >
      • Pompoen, lam & hummus (Sobremesa by Sergio Herman)
      • Broodje pulled pork
      • Ossobuco met farfalle (Sergio Herman)
      • Mediterrane puntpaprika's (Sergio herman)
      • Varkenswangetjes met honing & soja by Jason Atherton
      • De vleesbom
      • Onion Bombs
      • Driekleurige taart met biet, raap en aardpeer
      • Witloofrolletjes by Geert Van Hecke
      • Potato side dishes
      • Zuurdesemtoast, gemarineerd rundvlees & gepekelde groentjes
      • Soepje garnalen, paddenstoelen & sint-jakobsschelpen
      • Fish & Chips
      • Risotto met geroosterde pompoen, salie, paddenstoelen & pancetta
      • Ratatouille van wilde boschampignons
      • Sint-jakobsnootje met risotto van erwtjes, risotto & munt
      • Curry-zalmburger by Colette Dike
    • Latijns-Amerikaans >
      • Ceviche zeebaars
      • Peruaanse causa met tonijn & avocado
      • Lomo al Trapo
      • Quesadilla met chorizo & gamba
      • Empanadas met tomatenchutney & chipotlerijst
      • Tacos el pastor
      • Torta's met chorizo, avocado en ei
      • Chipotle-honey kipkebabs met gegrilde ananassalsa by Jord Althuizen
      • Taco pulled chicken
      • Jambalaya
      • Braziliaanse Churrasco met chimichurri & tomatensalsa met paprika
      • Alfajores - Peruaanse karamelkoekjes
      • Haute Dog - Mexico 86
      • Haute Dog - Chipolata, coleslaw & sambalmayo
      • Quinoa kroketten met chili jam
      • Mexicaanse zwarte-bonenchili met chocolade
      • Baja-vistaco's
      • Chili con carne
      • Chili Con Carne by Sergio Herman
      • Tortilla met zuiders gebraad en mango-gember-limoenmojo
      • Enchiladas
    • Indisch >
      • Rendang by Soenil Bahadoer & Bart Van Berkel
      • Indian curry met gele linzen en aubergine
      • Bhaji's met uienchutney
      • Garnalencurry met zelfgemaakte naan
      • Kipsaté met satésaus
      • Vindaloo geroosterde groenten & kipspies
      • Garnalen in Keralacurry
      • Indische balletjes met rijst
      • Kip Tikka Masala
    • Aziatisch >
      • Nasi Goreng (Simple Food - Sergio Herman)
      • Shaksuka (Yotam Ottolenghi)
      • Koreaanse rundstartaar
      • Pineapple filled with sticky chicken
      • Tom Yam Kung
      • Oosterse wrap by Vrijmoed
      • Stroperig Szechuanvarkensvlees met sesamzaad
    • Dessert >
      • Snickers - Pinda-ijs & Caramel
      • Snickers by Jeroen De Pauw
      • Gâteau brûlée van zoete aardapelen (Michel Troisgros)
      • Paris-Brest met chocolade-hazelnotenroom
      • Panna Cotta van mango, passievrucht en hangop
      • Chocolat chip cookies & Madeleintjes
      • Kokosrotsjes
    • Cocktails & Beer >
      • Drinks & Bites by Isabel Boons & The Blend Brothers
      • Moscow Mule by Manuel Wouters
      • Hierbas de las Dunas

Quinoa kroketten met chili jam

by Martin Morales - Ceviche
Het is ondertussen al een grote maand geleden dat we Londen bezocht hebben en dat we door een staking bij de spoorwegen een dagje langer in Londen moesten blijven.  Een geluk bij een ongeluk mochten we dus nog een extra restaurant bezoeken.  We zijn die avond naar Andina geweest.  Dit is een tweede restaurant van Martin Morales en hij brengt ons de Peruviaanse keuken.  Het was een ware ontdekkingstocht van smaken!  Hij brengt een soort tapa's die je dan samen moet delen.  Een daarvan waren quinoa kroketten met een chili jam.  Op de website van The Guardian heb ik enkele recepten van Morales terug gevonden en jawel, één daarvan was van de quinoa kroketten.  Uitproberen dus!  Hier onder ziet u de versie van het restaurant.
Ingrediënten voor de kroketten:
120 gr witte quinoa
1/2 witte ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
olijfolie
1 ei, losgeklopt
8 eetlepels cheddar kaas, geraspt
8 eetlepels Parmezaans kaas, geraspt
8 takjes koriander, gehakt
panko

Ingrediënten voor de chili jam:
1 rode chilipeper
12 eetlepels suiker
20 aardbeien
12 eetlepels water
Bereiding:
Kook de quinoa gedurende 14 minuten in water.
Terwijl dit aan het koken is, bak je de ui en de knoflook aan in een beetje olijfolie.
Is de quinoa en het ui-look mengsel klaar, doe deze dan samen met het ei, de kazen en de koriander in een mixer en mix kort tot een dik mengsel.  Kruid af met peper en zout.
Rol balletjes en rol ze door de panko om ze te paneren.
Zet ze in de koelkast terwijl je de jam maakt.

Maak ondertussen de jam.  Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng het aan de kook.  Laat het op een zacht vuurtje sudderen tot je een jam krijgt.  Breng op smaak met zwarte peper en zout.  Laat afkoelen in de koelkast.

Frituur de balletjes kort op 180° tot ze mooi bruin zien.

En dip ze maar in de chili jam.  Eerst heerlijk zoet en dan een pittige kick van de peper :)  De balletjes doen mij denken aan risotto kroketjes.  Lekker smeuïg van binnen en krokant van buiten.
Een leuk idee om eens iets anders te geven als aperitiefhapje dan die junkfood-balletjes.
Volg martin Morales op zijn Youtube-kanaal: www.youtube.com/user/CevicheUK
Proudly powered by Weebly
  • Home
  • About
  • Restaurants
    • Nationaal >
      • Cuines, 33 >
        • Cuines, 33 (2016)
        • Cuines, 33 (02/2017)
        • Cuines, 33 (07/2017)
        • Cuines, 33 (02/2018)
        • Cuines, 33 (09/2018)
        • Cuines, 33 (10/2019)
      • Cuchara
      • Atelier Gist (05/2022)
      • Atelier GIST
      • Burnt
      • L'Histoire 32
      • MES-T by l'Histoire 32, Burnt & De Seizoenschuur
      • Gist @ Villa Vilander
      • Benoit & Bernard Dewitte >
        • Benoit Dewitte vs David Toutain
        • Benoit & Bernard Dewitte 2016
        • Benoit & Bernard Dewitte 2017
        • Benoit & Bernard Dewitte 2018
      • Oak >
        • Oak (2016)
        • Oak (2017)
        • Oak (2018)
        • Oak (04/2019)
      • The Jane
      • Hertog Jan
      • Moules /// Frites by Sergio Herman
      • Frites Atelier Amsterdam >
        • Frites Atelier Amsterdam (Antwerpen)
        • Frites Atelier Amsterdam - Tasting
      • L'Air de Rien
      • Black Smoke
      • Divin by Sepi
      • Carcasse by Dierendonck >
        • Carcasse by Dierendonck (2016)
        • Carcasse by Dierendonck (2017)
      • Woestyne
      • Mémé Gusta
      • Vintage Signé Nuance
      • Brasa
      • Bartholomeus
      • Vrijmoed
      • Fleur De Lin >
        • Fleur De Lin 2015
        • Fleur De Lin 2016
        • Fleur de Lin 2018
      • Bistro Bruut
      • Door 73
      • Volta
      • Taco Santo
      • Hostellerie L'Esco >
        • Hostellerie L'Esco 2015
        • Hostellerie L'Esco 2016 - 1
        • Hostellerie L'Esco 2016 - 2
        • Hostellerie L'Esco 2017
        • Hostellerie L'Esco 2018
      • De Vijf Seizoenen
      • Atelier Maple
      • Mission Masala - Desi Indian Soulfood
      • LOF Restaurant
      • SAN Gent
      • Pulpo by L'Autre Vie (2021)
      • Pulpo by L'Autre Vie
      • Rooselaer >
        • Rooselaer 01/2014
        • Rooselaer 07/2014
        • Rooselaer 2016
        • Rooselaer 2018
      • Comme Chez Soi
      • Bicho Malo
      • Jan Verhelst
      • Bistro Gustaaf
      • Kasteel van Laarne
      • Les Clos des Recollets
      • De Superette
      • Bar Chine
      • A Food Affair
      • Bonte B
      • Cochon De Luxe
      • Uncle Babe's Burger Bar >
        • Uncle Babe's Burger Bar 2016-1
        • Uncle Babe's Burger Bar 2016-2
      • Pacht 26
      • The Bayou
      • Ellis Gourmet Burger
      • Otomat
      • De Snoeck
      • Pistolet Original & Dierendonck
      • Publiek
      • Maca Morado
      • Meneer
      • Yellow Bistro
      • Eat Love Pizza
      • Umamido
      • D'Oude Pastorie (Lochristi)
      • Renard
    • Internationaal >
      • Nederland >
        • 212 Amsterdam
        • Tribeca
        • Librije's Zusje
        • Pure C >
          • Pure C 2014
          • Pure C 2015
          • Pure C 2016
        • AIRrepublic
        • Blueness - Japanese Style Cuisine
        • Meliefste
        • De Kromme Watergang
        • De Leest
      • Barcelona >
        • Roca Moo
      • Londen >
        • The Ledbury
        • Dinner
        • Pollen Street Social
        • Typing Room
        • Ametsa with Arzak Instruction
        • Andina
      • Parijs >
        • La Durée
        • Aux Lyonnais
        • Hélène Darroze
  • Events
    • Foodtruck De Kok-Madam
    • Antwerpen Proeft 2014
    • Antwerpen Proeft 2016
    • Antwerpen Proeft 2018
    • Flemisch Food Bash 2015
    • Tequila & Mezcal Fest 2017
    • Barrio Cantina 2014
    • Barrio Cantina @ Gentse Feesten 2015
    • Foodtruckfestival Fête près de la Gare
  • Recepten
    • Klassiek >
      • Pompoen, lam & hummus (Sobremesa by Sergio Herman)
      • Broodje pulled pork
      • Ossobuco met farfalle (Sergio Herman)
      • Mediterrane puntpaprika's (Sergio herman)
      • Varkenswangetjes met honing & soja by Jason Atherton
      • De vleesbom
      • Onion Bombs
      • Driekleurige taart met biet, raap en aardpeer
      • Witloofrolletjes by Geert Van Hecke
      • Potato side dishes
      • Zuurdesemtoast, gemarineerd rundvlees & gepekelde groentjes
      • Soepje garnalen, paddenstoelen & sint-jakobsschelpen
      • Fish & Chips
      • Risotto met geroosterde pompoen, salie, paddenstoelen & pancetta
      • Ratatouille van wilde boschampignons
      • Sint-jakobsnootje met risotto van erwtjes, risotto & munt
      • Curry-zalmburger by Colette Dike
    • Latijns-Amerikaans >
      • Ceviche zeebaars
      • Peruaanse causa met tonijn & avocado
      • Lomo al Trapo
      • Quesadilla met chorizo & gamba
      • Empanadas met tomatenchutney & chipotlerijst
      • Tacos el pastor
      • Torta's met chorizo, avocado en ei
      • Chipotle-honey kipkebabs met gegrilde ananassalsa by Jord Althuizen
      • Taco pulled chicken
      • Jambalaya
      • Braziliaanse Churrasco met chimichurri & tomatensalsa met paprika
      • Alfajores - Peruaanse karamelkoekjes
      • Haute Dog - Mexico 86
      • Haute Dog - Chipolata, coleslaw & sambalmayo
      • Quinoa kroketten met chili jam
      • Mexicaanse zwarte-bonenchili met chocolade
      • Baja-vistaco's
      • Chili con carne
      • Chili Con Carne by Sergio Herman
      • Tortilla met zuiders gebraad en mango-gember-limoenmojo
      • Enchiladas
    • Indisch >
      • Rendang by Soenil Bahadoer & Bart Van Berkel
      • Indian curry met gele linzen en aubergine
      • Bhaji's met uienchutney
      • Garnalencurry met zelfgemaakte naan
      • Kipsaté met satésaus
      • Vindaloo geroosterde groenten & kipspies
      • Garnalen in Keralacurry
      • Indische balletjes met rijst
      • Kip Tikka Masala
    • Aziatisch >
      • Nasi Goreng (Simple Food - Sergio Herman)
      • Shaksuka (Yotam Ottolenghi)
      • Koreaanse rundstartaar
      • Pineapple filled with sticky chicken
      • Tom Yam Kung
      • Oosterse wrap by Vrijmoed
      • Stroperig Szechuanvarkensvlees met sesamzaad
    • Dessert >
      • Snickers - Pinda-ijs & Caramel
      • Snickers by Jeroen De Pauw
      • Gâteau brûlée van zoete aardapelen (Michel Troisgros)
      • Paris-Brest met chocolade-hazelnotenroom
      • Panna Cotta van mango, passievrucht en hangop
      • Chocolat chip cookies & Madeleintjes
      • Kokosrotsjes
    • Cocktails & Beer >
      • Drinks & Bites by Isabel Boons & The Blend Brothers
      • Moscow Mule by Manuel Wouters
      • Hierbas de las Dunas