In Search of Taste
  • Home
  • About
  • Restaurants
    • Nationaal >
      • Cuines, 33 >
        • Cuines, 33 (2016)
        • Cuines, 33 (02/2017)
        • Cuines, 33 (07/2017)
        • Cuines, 33 (02/2018)
        • Cuines, 33 (09/2018)
        • Cuines, 33 (10/2019)
      • Cuchara
      • Atelier Gist (05/2022)
      • Atelier GIST
      • Burnt
      • L'Histoire 32
      • MES-T by l'Histoire 32, Burnt & De Seizoenschuur
      • Gist @ Villa Vilander
      • Benoit & Bernard Dewitte >
        • Benoit Dewitte vs David Toutain
        • Benoit & Bernard Dewitte 2016
        • Benoit & Bernard Dewitte 2017
        • Benoit & Bernard Dewitte 2018
      • Oak >
        • Oak (2016)
        • Oak (2017)
        • Oak (2018)
        • Oak (04/2019)
      • The Jane
      • Hertog Jan
      • Moules /// Frites by Sergio Herman
      • Frites Atelier Amsterdam >
        • Frites Atelier Amsterdam (Antwerpen)
        • Frites Atelier Amsterdam - Tasting
      • L'Air de Rien
      • Black Smoke
      • Divin by Sepi
      • Carcasse by Dierendonck >
        • Carcasse by Dierendonck (2016)
        • Carcasse by Dierendonck (2017)
      • Woestyne
      • Mémé Gusta
      • Vintage Signé Nuance
      • Brasa
      • Bartholomeus
      • Vrijmoed
      • Fleur De Lin >
        • Fleur De Lin 2015
        • Fleur De Lin 2016
        • Fleur de Lin 2018
      • Bistro Bruut
      • Door 73
      • Volta
      • Taco Santo
      • Hostellerie L'Esco >
        • Hostellerie L'Esco 2015
        • Hostellerie L'Esco 2016 - 1
        • Hostellerie L'Esco 2016 - 2
        • Hostellerie L'Esco 2017
        • Hostellerie L'Esco 2018
      • De Vijf Seizoenen
      • Atelier Maple
      • Mission Masala - Desi Indian Soulfood
      • LOF Restaurant
      • SAN Gent
      • Pulpo by L'Autre Vie (2021)
      • Pulpo by L'Autre Vie
      • Rooselaer >
        • Rooselaer 01/2014
        • Rooselaer 07/2014
        • Rooselaer 2016
        • Rooselaer 2018
      • Comme Chez Soi
      • Bicho Malo
      • Jan Verhelst
      • Bistro Gustaaf
      • Kasteel van Laarne
      • Les Clos des Recollets
      • De Superette
      • Bar Chine
      • A Food Affair
      • Bonte B
      • Cochon De Luxe
      • Uncle Babe's Burger Bar >
        • Uncle Babe's Burger Bar 2016-1
        • Uncle Babe's Burger Bar 2016-2
      • Pacht 26
      • The Bayou
      • Ellis Gourmet Burger
      • Otomat
      • De Snoeck
      • Pistolet Original & Dierendonck
      • Publiek
      • Maca Morado
      • Meneer
      • Yellow Bistro
      • Eat Love Pizza
      • Umamido
      • D'Oude Pastorie (Lochristi)
      • Renard
    • Internationaal >
      • Nederland >
        • 212 Amsterdam
        • Tribeca
        • Librije's Zusje
        • Pure C >
          • Pure C 2014
          • Pure C 2015
          • Pure C 2016
        • AIRrepublic
        • Blueness - Japanese Style Cuisine
        • Meliefste
        • De Kromme Watergang
        • De Leest
      • Barcelona >
        • Roca Moo
      • Londen >
        • The Ledbury
        • Dinner
        • Pollen Street Social
        • Typing Room
        • Ametsa with Arzak Instruction
        • Andina
      • Parijs >
        • La Durée
        • Aux Lyonnais
        • Hélène Darroze
  • Events
    • Foodtruck De Kok-Madam
    • Antwerpen Proeft 2014
    • Antwerpen Proeft 2016
    • Antwerpen Proeft 2018
    • Flemisch Food Bash 2015
    • Tequila & Mezcal Fest 2017
    • Barrio Cantina 2014
    • Barrio Cantina @ Gentse Feesten 2015
    • Foodtruckfestival Fête près de la Gare
  • Recepten
    • Klassiek >
      • Pompoen, lam & hummus (Sobremesa by Sergio Herman)
      • Broodje pulled pork
      • Ossobuco met farfalle (Sergio Herman)
      • Mediterrane puntpaprika's (Sergio herman)
      • Varkenswangetjes met honing & soja by Jason Atherton
      • De vleesbom
      • Onion Bombs
      • Driekleurige taart met biet, raap en aardpeer
      • Witloofrolletjes by Geert Van Hecke
      • Potato side dishes
      • Zuurdesemtoast, gemarineerd rundvlees & gepekelde groentjes
      • Soepje garnalen, paddenstoelen & sint-jakobsschelpen
      • Fish & Chips
      • Risotto met geroosterde pompoen, salie, paddenstoelen & pancetta
      • Ratatouille van wilde boschampignons
      • Sint-jakobsnootje met risotto van erwtjes, risotto & munt
      • Curry-zalmburger by Colette Dike
    • Latijns-Amerikaans >
      • Ceviche zeebaars
      • Peruaanse causa met tonijn & avocado
      • Lomo al Trapo
      • Quesadilla met chorizo & gamba
      • Empanadas met tomatenchutney & chipotlerijst
      • Tacos el pastor
      • Torta's met chorizo, avocado en ei
      • Chipotle-honey kipkebabs met gegrilde ananassalsa by Jord Althuizen
      • Taco pulled chicken
      • Jambalaya
      • Braziliaanse Churrasco met chimichurri & tomatensalsa met paprika
      • Alfajores - Peruaanse karamelkoekjes
      • Haute Dog - Mexico 86
      • Haute Dog - Chipolata, coleslaw & sambalmayo
      • Quinoa kroketten met chili jam
      • Mexicaanse zwarte-bonenchili met chocolade
      • Baja-vistaco's
      • Chili con carne
      • Chili Con Carne by Sergio Herman
      • Tortilla met zuiders gebraad en mango-gember-limoenmojo
      • Enchiladas
    • Indisch >
      • Rendang by Soenil Bahadoer & Bart Van Berkel
      • Indian curry met gele linzen en aubergine
      • Bhaji's met uienchutney
      • Garnalencurry met zelfgemaakte naan
      • Kipsaté met satésaus
      • Vindaloo geroosterde groenten & kipspies
      • Garnalen in Keralacurry
      • Indische balletjes met rijst
      • Kip Tikka Masala
    • Aziatisch >
      • Nasi Goreng (Simple Food - Sergio Herman)
      • Shaksuka (Yotam Ottolenghi)
      • Koreaanse rundstartaar
      • Pineapple filled with sticky chicken
      • Tom Yam Kung
      • Oosterse wrap by Vrijmoed
      • Stroperig Szechuanvarkensvlees met sesamzaad
    • Dessert >
      • Snickers - Pinda-ijs & Caramel
      • Snickers by Jeroen De Pauw
      • Gâteau brûlée van zoete aardapelen (Michel Troisgros)
      • Paris-Brest met chocolade-hazelnotenroom
      • Panna Cotta van mango, passievrucht en hangop
      • Chocolat chip cookies & Madeleintjes
      • Kokosrotsjes
    • Cocktails & Beer >
      • Drinks & Bites by Isabel Boons & The Blend Brothers
      • Moscow Mule by Manuel Wouters
      • Hierbas de las Dunas

Sint-jakobsnootje met risotto van erwtjes, chorizo & munt

by Jeroen Meus
Voor een lekkere risotto mag je mij altijd wakker maken en zeker voor de volgende: een risotto van chorizo, erwtjes, munt en als 'kers op de taart' een mooie sint-jacobsnoot!  Simpel, maar toch zo lekker!
Ingrediënten (voor 4 personen):
  • 200 g risottorijst
  • 6 dl groentebouillon
  • 200 g erwten (vers of diepvries)
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 100 g chorizo (stuk)
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • 4 sint-jakobsnootjes (of zoveel je er wilt)
  • 1 scheutje olijfolie
  •  een paar klontjes boter
  •  peper
  •  zout
  • 1⁄2 bussel verse munt
Bereiding:
Voor de risotto:
  • Verwarm de groentebouillon.
  • Pel de ui en snipper die zeer fijn. De helft ervan gebruik je voor de risotto.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot. Stoof daarin de (helft) van de snippers ui.
  • Voeg na enkele minuten de rijst toe en laat de korrels kort mee bakken. Roer in de pot en schenk er vervolgens de groentebouillon bij. (Gebruik dubbel zoveel bouillon als rijst, dus: 1/3 rijst, 2/3 bouillon.)
  • Zet het vuur zachter en plaats het deksel op de pot. Laat de rijst rustig garen, zonder in de pot te roeren. Controleer regelmatig het resultaat.
  • Neem een andere pot en smelt er een klontje boter in, op een matig vuur.
  • Plet de look tot pulp.
  • Stoof de rest van de stukjes ui en de lookpulp in de hete boter.
  • Snij het stukje chorizo eerst in dikke schijfjes en vervolgens in zeer kleine blokjes. Voeg ze bij de ui.
  • Roer in de pot en voeg na een minuutje de erwten toe. (verse of diepvrieserwten) Voeg de laurier en de tijm toe. Laat de erwten ongeveer 10 minuten garen op een zacht vuur. Controleer regelmatig even het resultaat.
  • Wanneer de rijst gaar is voeg je er een klontje boter aan toe en de gestoofde erwtjes met chorizo. Roer voorzichtig in de risotto, tot de boter gesmolten is.
  • Rasp de Parmezaanse kaas erbij, en roer de risotto nog een keer met de nodige voorzichtigheid.
  • Opmerking: Als de risotto niet smeuïg genoeg is, voeg dan een beetje extra groentebouillon toe.
Voor de sint-jacobsnootjes:
  • Zet een pan op een stevig vuur. Doe er een klontje boter in, samen met een scheutje olijfolie.
  • Kruid de sint-jakobsnootjes met een beetje peper van de molen en een snuifje zout.
  • Schroei de sint-jakobsnootjes in de gloeiend hete pan. Let op, dit gaat snel. Bak ze telkens 1 minuut aan de boven- en onderzijde. Het nootje moet binnenin nog een beetje glazig blijven. (Laat de gare nootjes niet in de warme pan liggen.)
De afwerking:
  • Spoel de blaadjes verse munt en snipper ze fijn.
  • Meng de munt onder de risotto en kruid het rijstgerecht naar persoonlijke smaak met wat peper en zout.
  • Serveer een lepel verse risotto in een diep bord en leg er een sint-jakobsnootje op.

Bron: www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/sint-jacobsnootjes-en-risotto-met-erwtjes-chorizo-en-munt

Proudly powered by Weebly
  • Home
  • About
  • Restaurants
    • Nationaal >
      • Cuines, 33 >
        • Cuines, 33 (2016)
        • Cuines, 33 (02/2017)
        • Cuines, 33 (07/2017)
        • Cuines, 33 (02/2018)
        • Cuines, 33 (09/2018)
        • Cuines, 33 (10/2019)
      • Cuchara
      • Atelier Gist (05/2022)
      • Atelier GIST
      • Burnt
      • L'Histoire 32
      • MES-T by l'Histoire 32, Burnt & De Seizoenschuur
      • Gist @ Villa Vilander
      • Benoit & Bernard Dewitte >
        • Benoit Dewitte vs David Toutain
        • Benoit & Bernard Dewitte 2016
        • Benoit & Bernard Dewitte 2017
        • Benoit & Bernard Dewitte 2018
      • Oak >
        • Oak (2016)
        • Oak (2017)
        • Oak (2018)
        • Oak (04/2019)
      • The Jane
      • Hertog Jan
      • Moules /// Frites by Sergio Herman
      • Frites Atelier Amsterdam >
        • Frites Atelier Amsterdam (Antwerpen)
        • Frites Atelier Amsterdam - Tasting
      • L'Air de Rien
      • Black Smoke
      • Divin by Sepi
      • Carcasse by Dierendonck >
        • Carcasse by Dierendonck (2016)
        • Carcasse by Dierendonck (2017)
      • Woestyne
      • Mémé Gusta
      • Vintage Signé Nuance
      • Brasa
      • Bartholomeus
      • Vrijmoed
      • Fleur De Lin >
        • Fleur De Lin 2015
        • Fleur De Lin 2016
        • Fleur de Lin 2018
      • Bistro Bruut
      • Door 73
      • Volta
      • Taco Santo
      • Hostellerie L'Esco >
        • Hostellerie L'Esco 2015
        • Hostellerie L'Esco 2016 - 1
        • Hostellerie L'Esco 2016 - 2
        • Hostellerie L'Esco 2017
        • Hostellerie L'Esco 2018
      • De Vijf Seizoenen
      • Atelier Maple
      • Mission Masala - Desi Indian Soulfood
      • LOF Restaurant
      • SAN Gent
      • Pulpo by L'Autre Vie (2021)
      • Pulpo by L'Autre Vie
      • Rooselaer >
        • Rooselaer 01/2014
        • Rooselaer 07/2014
        • Rooselaer 2016
        • Rooselaer 2018
      • Comme Chez Soi
      • Bicho Malo
      • Jan Verhelst
      • Bistro Gustaaf
      • Kasteel van Laarne
      • Les Clos des Recollets
      • De Superette
      • Bar Chine
      • A Food Affair
      • Bonte B
      • Cochon De Luxe
      • Uncle Babe's Burger Bar >
        • Uncle Babe's Burger Bar 2016-1
        • Uncle Babe's Burger Bar 2016-2
      • Pacht 26
      • The Bayou
      • Ellis Gourmet Burger
      • Otomat
      • De Snoeck
      • Pistolet Original & Dierendonck
      • Publiek
      • Maca Morado
      • Meneer
      • Yellow Bistro
      • Eat Love Pizza
      • Umamido
      • D'Oude Pastorie (Lochristi)
      • Renard
    • Internationaal >
      • Nederland >
        • 212 Amsterdam
        • Tribeca
        • Librije's Zusje
        • Pure C >
          • Pure C 2014
          • Pure C 2015
          • Pure C 2016
        • AIRrepublic
        • Blueness - Japanese Style Cuisine
        • Meliefste
        • De Kromme Watergang
        • De Leest
      • Barcelona >
        • Roca Moo
      • Londen >
        • The Ledbury
        • Dinner
        • Pollen Street Social
        • Typing Room
        • Ametsa with Arzak Instruction
        • Andina
      • Parijs >
        • La Durée
        • Aux Lyonnais
        • Hélène Darroze
  • Events
    • Foodtruck De Kok-Madam
    • Antwerpen Proeft 2014
    • Antwerpen Proeft 2016
    • Antwerpen Proeft 2018
    • Flemisch Food Bash 2015
    • Tequila & Mezcal Fest 2017
    • Barrio Cantina 2014
    • Barrio Cantina @ Gentse Feesten 2015
    • Foodtruckfestival Fête près de la Gare
  • Recepten
    • Klassiek >
      • Pompoen, lam & hummus (Sobremesa by Sergio Herman)
      • Broodje pulled pork
      • Ossobuco met farfalle (Sergio Herman)
      • Mediterrane puntpaprika's (Sergio herman)
      • Varkenswangetjes met honing & soja by Jason Atherton
      • De vleesbom
      • Onion Bombs
      • Driekleurige taart met biet, raap en aardpeer
      • Witloofrolletjes by Geert Van Hecke
      • Potato side dishes
      • Zuurdesemtoast, gemarineerd rundvlees & gepekelde groentjes
      • Soepje garnalen, paddenstoelen & sint-jakobsschelpen
      • Fish & Chips
      • Risotto met geroosterde pompoen, salie, paddenstoelen & pancetta
      • Ratatouille van wilde boschampignons
      • Sint-jakobsnootje met risotto van erwtjes, risotto & munt
      • Curry-zalmburger by Colette Dike
    • Latijns-Amerikaans >
      • Ceviche zeebaars
      • Peruaanse causa met tonijn & avocado
      • Lomo al Trapo
      • Quesadilla met chorizo & gamba
      • Empanadas met tomatenchutney & chipotlerijst
      • Tacos el pastor
      • Torta's met chorizo, avocado en ei
      • Chipotle-honey kipkebabs met gegrilde ananassalsa by Jord Althuizen
      • Taco pulled chicken
      • Jambalaya
      • Braziliaanse Churrasco met chimichurri & tomatensalsa met paprika
      • Alfajores - Peruaanse karamelkoekjes
      • Haute Dog - Mexico 86
      • Haute Dog - Chipolata, coleslaw & sambalmayo
      • Quinoa kroketten met chili jam
      • Mexicaanse zwarte-bonenchili met chocolade
      • Baja-vistaco's
      • Chili con carne
      • Chili Con Carne by Sergio Herman
      • Tortilla met zuiders gebraad en mango-gember-limoenmojo
      • Enchiladas
    • Indisch >
      • Rendang by Soenil Bahadoer & Bart Van Berkel
      • Indian curry met gele linzen en aubergine
      • Bhaji's met uienchutney
      • Garnalencurry met zelfgemaakte naan
      • Kipsaté met satésaus
      • Vindaloo geroosterde groenten & kipspies
      • Garnalen in Keralacurry
      • Indische balletjes met rijst
      • Kip Tikka Masala
    • Aziatisch >
      • Nasi Goreng (Simple Food - Sergio Herman)
      • Shaksuka (Yotam Ottolenghi)
      • Koreaanse rundstartaar
      • Pineapple filled with sticky chicken
      • Tom Yam Kung
      • Oosterse wrap by Vrijmoed
      • Stroperig Szechuanvarkensvlees met sesamzaad
    • Dessert >
      • Snickers - Pinda-ijs & Caramel
      • Snickers by Jeroen De Pauw
      • Gâteau brûlée van zoete aardapelen (Michel Troisgros)
      • Paris-Brest met chocolade-hazelnotenroom
      • Panna Cotta van mango, passievrucht en hangop
      • Chocolat chip cookies & Madeleintjes
      • Kokosrotsjes
    • Cocktails & Beer >
      • Drinks & Bites by Isabel Boons & The Blend Brothers
      • Moscow Mule by Manuel Wouters
      • Hierbas de las Dunas