In de zomer van 2016 had ik met ‘Meneer’ al eens kennis gemaakt op het Foodtruckfestival Fête près de la Gare . Daar presenteerden ze 2 gerechtjes en het eerste gerechtje was me zo goed bevallen, dat ik meteen ook het tweede heb geproefd. Dit smaakte naar meer, dus wilde ik wel eens beter kennis maken met ‘Meneer’. ‘Meneer’ is van Tommy Bruynen en Ellen Roelandt. Zij doen catering en een paar keer per maand openen ze de deuren en wordt het een gelegenheidsrestaurant. Meneer is gehuisvest in het beschermde Art Nouveau huis 'Villa Hollando-Belge' naar een ontwerp van architect Geo Henderick (1905). Een prachtig monument! Iets waar ze echt iets moois kunnen mee doen. Helaas is de inrichting maar een beetje sober en mist het gezelligheid.
Ze werken enkel maar met een menu dat bestaat uit 4 tot 6 gangen (59€ tot 79€). Daarbij kan je opteren uit een aangepaste wijn- of bierselectie.
Amuses:
Inktvis - graantjesmosterd - knolselder
Gerookte wilde paling - Granny Smith
Toast champignon
Amuses:
Inktvis - graantjesmosterd - knolselder
Gerookte wilde paling - Granny Smith
Toast champignon
Coquille - ham - citroen - uitjes
Bier: Deus - Brut des Flandres
Bier: Deus - Brut des Flandres
Bouillabaisse - mossel - scheermes
Bier: Celis White
Bier: Celis White
Duif - rode kool - truffel
Bier: Vanderghinste
Bier: Vanderghinste
Varken - knolgroenten
Bier: St-Bernardus Prior 8
Bier: St-Bernardus Prior 8
Butternut - abrikoos - mascarpone - beurre noisette
Bier: Lindemans Faro
Bier: Lindemans Faro
De hapjes waren wel ok, maar waren voor ons iets aan de te zoute kant. Ook de gerechten die daarop volgden waren telkens wel goed, maar er kon altijd wel iets aan verbeterd worden. Bij de eerste gang bijvoorbeeld, verdween de smaak van de coquille jammer genoeg in het niets door de veel te sterke smaak van gefrituurde uitjes. Een lichtpuntje was het dessert dat wel nog een glimlach op ons gezicht kon toveren.
Wat ook beter kon was de bediening. Deze leek mij een beetje chaotisch. Komt volgens mij omdat ze het restaurant maar een paar keer per maand open doen en er geen routine is. Moest het restaurant meer open zijn, dan zou iedereen beter op elkaar ingespeeld zijn.
Door hun gerechten op het foodtruckfestival had ik erg uitgekeken naar dit etentje. Maar jammer genoeg heeft het niet aan al mijn verwachtingen kunnen voldoen. Volgende keer beter!
Wat ook beter kon was de bediening. Deze leek mij een beetje chaotisch. Komt volgens mij omdat ze het restaurant maar een paar keer per maand open doen en er geen routine is. Moest het restaurant meer open zijn, dan zou iedereen beter op elkaar ingespeeld zijn.
Door hun gerechten op het foodtruckfestival had ik erg uitgekeken naar dit etentje. Maar jammer genoeg heeft het niet aan al mijn verwachtingen kunnen voldoen. Volgende keer beter!