Het is al van met de opening in 2014 geleden dat wij nog in The Jane waren. Toen stond Sergio Herman nog aan het hoofd van de kapel. Maar ondertussen heeft Nick Bril de fakkel overgenomen en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Met twee sterren en een 23ste plaats op The World’s 50 Best Restaurants mag hij zich bij de absolute wereldtop rekenen. Op het oksaal van de kapel was er vroeger de Upper Room Bar, maar door de restricties van covid 19 is dit een tijdje gesloten geweest. Dit was het ideale moment voor Nick Bril om eens te overdenken wat hij met het oksaal verder wilde doen. Hij wou iets waar je geen stempel kan opdrukken, geen zoveelste concept, … Het moest ook iets toegankelijks worden waarbij je aan een goede prijs iets kan eten en waarbij je niet maanden op voorhand moet reserveren. UNTITLED is het resultaat en de naam zegt eigenlijk al alles. Het is een restaurant geworden waar je maar een maand op voorhand kan reserveren en waar je ook ’s avonds kan binnenspringen om te genieten van een cocktail. Door de house muziek die door de boxen knalt hangt er een zeer losse sfeer en voel je je er meteen thuis. Het restaurant heeft een metamorfose ondergaan en baadt nu in rustgevende wit-grijze tinten waarbij de robuuste marmeren bar met een gouden tintje vooral in het oog springt. En als extraatje heb je nog het mooie uitzicht op The Jane. Nick Bril blijft aan het altaar in de potten roeren en voor het fornuis op het oksaal heeft hij Joeri Timmermans binnengehaald. Joeri heeft de afgelopen jaren in Sidney, Guadaloupe en Maleisië gewoond en die kennis heeft hij nu naar België meegenomen. Zijn ervaring zie je vooral in het bord terug komen waarbij hij veel Aziatische invloeden gebruikt en waarbij hij vegetarische gerechten naar een ongekend hoogtepunt kan brengen. Zo verrijkt hij de stracciatella met een smaakvolle XO saus en cara cara (bloedsinaasappel). De spitskool drappeert hij dan weer met kombu boter en zeewier. Twee gerechtjes waarbij de smaken absoluut top waren en waarbij je geen vlees of vis mist. De chef werkt ook aan duurzaamheid door met lokale groenten te werken van Zilt & Zoet en PAKT dat juist naast het restaurant gelegen is. Het menu bestaat ook enkel uit groenten, vis, schaal- en schelpdieren. Wilt de carnivoor in jou toch een stukje vlees? Dan kan je als een extra nog een stukje dry-aged Oedschlach ribstuk of Menapisch varken erbij nemen. Minder, maar beter vlees. De prijs van dit fantastisch eetfestijn? Van 65€ voor 4 gangen tot 99€ voor 6 gangen. Zeer prijselijk dus en iets dat perfect naast The Jane kan bestaan. Joeri Timmermans is een verrijking voor onze Belgische gastronomie. Sommige van zijn gerechtjes zitten nog steeds in mijn hoofd. Dit en het feit dat je niet oneindig lang op voorhand moet reserveren of zelfs de avond zelf nog kan binnen springen voor een drankje, maakt dat ze er mij zeker nog gaan terug zien!
0 Comments
|
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|