Wie mij kent weet dat ik een voorliefde heb voor de Mexicaanse keuken en dat ik er best wel wat voor over heb. Zo reden we eerder dit jaar eens heen en weer naar Amsterdam om bij Jorge Vallejo van Quintonil te gaan eten. Nu was ik afgelopen weekend in London en dus stond er natuurlijk de Mexicaanse keuken op het menu. Het werd het restaurant Cavita van de gelijknamige chef Adriana Cavita. Adriana neemt je mee naar Mexico en dat doet ze niet alleen met haar eten, maar ook met het betoverende interieur. Terracotta-kleuren, afhangende planten, handgemaakte papieren lampen uit Oaxaca, marmeren tafels, houten-rieten stoelen en een altaar laten je zo in Mexico wanen. Neem daarbij nog de Mexicaanse muziek en ik durf te wedden dat je er 's avonds na een paar tequila's gewoon staat mee te zingen. Enkel een blik uit de ramen laat je terug beseffen dat je nog in London bent. Het restaurant is onderverdeelt in 2 ruimtes. In de ene ruimte zit je aan het altaar en heb je zicht op de open keuken. In de andere ruimte heb je zicht op de bar. En om het allemaal af te maken is er in de kelder ook nog een mezcaleria waar je lekker kan sippen aan al het mooie dat agave te bieden heeft. Adriana Cavita haar grootmoeder was straatverkoopster dus zijn de authentieke Mexicaanse recepten er met de paplepel ingegeven. Daarnaast heeft ze ook in de potten mogen roeren bij het legendarische El Bulli en het Mexicaanse toprestaurant Pujol. Uit al deze ervaringen heeft ze haar eigen stijl weten te ontwikkelen. Haar eigen interpretatie van klassiekers zonder de authentieke smaken uit het oog te verliezen. Haar gerechten zijn zeer smaakvol en ogen ook nog eens heel modern. Iets wat de Londenaars zeker weten te appreciëren. We zijn onze lunch begonnen met hun eigen versie van een Margarita: tequila, mezcal, limoen en pikante watermeloen die de Margarita een sexy koraal kleurige tint en pittige kick gaf. In plaats van de obligate zoute rand, hadden ze hier de helft van het glas bekleed met zout en geste van limoen wat terug voor dat tikkeltje extra zorgde. Onze Margarita werd vergezeld van 2 frisse en licht pikante tostadas van de 'raw bar'. Eentje met krab en eentje met zeebrasem. Vervolgens namen we uit de streetfood gerechten de enchiladas met kip die hier op hun eigen manier gepresenteerd werden. Op gefrituurde tortillas lag sappige gegrilde kip die afgewerkt was met tomatillo saus en zure room. Bij het volgende gerecht kregen we een schaal waarbij we zelf onze tacos konden samenstellen met traaggegaard en in achiote pasta gemarineerd varken, guacamole en rode ui. Beide gerechten waren letterlijk en figuurlijk om je vingers en duimen af te likken! Afsluiten deden we met een typisch Mexicaans gerecht Bunuelos: gefrituurd deeg met kaneel. Dit ging heel goed samen met een van mijn lievelingsdrankjes: Horchata. Dat kan het beste omschreven worden als rijstmelk met kaneel en vanille. Hier was de horchata nog eens verrijkt met aardbei. Een perfecte combinatie met de bunuelos. Zou ik nog een naar London terugkeren om uitgebreider van Adriana haar kookkunsten te proeven? Zeker en vast want Cavita is een streling voor de smaakpapillen en het oog. Het is een van de mooiste Mexicaanse restaurants waar ik al geweest ben en ook de gerechten in een modern jasje zijn helemaal mijn meug. Dus hopelijk kan ik vlug nog eens de oversteek maken.
1 Comment
|
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|