In Search of Taste
  • Home
  • About
  • Restaurants
    • Nationaal >
      • Cuines, 33 >
        • Cuines, 33 (2016)
        • Cuines, 33 (02/2017)
        • Cuines, 33 (07/2017)
        • Cuines, 33 (02/2018)
        • Cuines, 33 (09/2018)
        • Cuines, 33 (10/2019)
      • Cuchara
      • Atelier Gist (05/2022)
      • Atelier GIST
      • Burnt
      • L'Histoire 32
      • MES-T by l'Histoire 32, Burnt & De Seizoenschuur
      • Gist @ Villa Vilander
      • Benoit & Bernard Dewitte >
        • Benoit Dewitte vs David Toutain
        • Benoit & Bernard Dewitte 2016
        • Benoit & Bernard Dewitte 2017
        • Benoit & Bernard Dewitte 2018
      • Oak >
        • Oak (2016)
        • Oak (2017)
        • Oak (2018)
        • Oak (04/2019)
      • The Jane
      • Hertog Jan
      • Moules /// Frites by Sergio Herman
      • Frites Atelier Amsterdam >
        • Frites Atelier Amsterdam (Antwerpen)
        • Frites Atelier Amsterdam - Tasting
      • L'Air de Rien
      • Black Smoke
      • Divin by Sepi
      • Carcasse by Dierendonck >
        • Carcasse by Dierendonck (2016)
        • Carcasse by Dierendonck (2017)
      • Woestyne
      • Mémé Gusta
      • Vintage Signé Nuance
      • Brasa
      • Bartholomeus
      • Vrijmoed
      • Fleur De Lin >
        • Fleur De Lin 2015
        • Fleur De Lin 2016
        • Fleur de Lin 2018
      • Bistro Bruut
      • Door 73
      • Volta
      • Taco Santo
      • Hostellerie L'Esco >
        • Hostellerie L'Esco 2015
        • Hostellerie L'Esco 2016 - 1
        • Hostellerie L'Esco 2016 - 2
        • Hostellerie L'Esco 2017
        • Hostellerie L'Esco 2018
      • De Vijf Seizoenen
      • Atelier Maple
      • Mission Masala - Desi Indian Soulfood
      • LOF Restaurant
      • SAN Gent
      • Pulpo by L'Autre Vie (2021)
      • Pulpo by L'Autre Vie
      • Rooselaer >
        • Rooselaer 01/2014
        • Rooselaer 07/2014
        • Rooselaer 2016
        • Rooselaer 2018
      • Comme Chez Soi
      • Bicho Malo
      • Jan Verhelst
      • Bistro Gustaaf
      • Kasteel van Laarne
      • Les Clos des Recollets
      • De Superette
      • Bar Chine
      • A Food Affair
      • Bonte B
      • Cochon De Luxe
      • Uncle Babe's Burger Bar >
        • Uncle Babe's Burger Bar 2016-1
        • Uncle Babe's Burger Bar 2016-2
      • Pacht 26
      • The Bayou
      • Ellis Gourmet Burger
      • Otomat
      • De Snoeck
      • Pistolet Original & Dierendonck
      • Publiek
      • Maca Morado
      • Meneer
      • Yellow Bistro
      • Eat Love Pizza
      • Umamido
      • D'Oude Pastorie (Lochristi)
      • Renard
    • Internationaal >
      • Nederland >
        • 212 Amsterdam
        • Tribeca
        • Librije's Zusje
        • Pure C >
          • Pure C 2014
          • Pure C 2015
          • Pure C 2016
        • AIRrepublic
        • Blueness - Japanese Style Cuisine
        • Meliefste
        • De Kromme Watergang
        • De Leest
      • Barcelona >
        • Roca Moo
      • Londen >
        • The Ledbury
        • Dinner
        • Pollen Street Social
        • Typing Room
        • Ametsa with Arzak Instruction
        • Andina
      • Parijs >
        • La Durée
        • Aux Lyonnais
        • Hélène Darroze
  • Events
    • Foodtruck De Kok-Madam
    • Antwerpen Proeft 2014
    • Antwerpen Proeft 2016
    • Antwerpen Proeft 2018
    • Flemisch Food Bash 2015
    • Tequila & Mezcal Fest 2017
    • Barrio Cantina 2014
    • Barrio Cantina @ Gentse Feesten 2015
    • Foodtruckfestival Fête près de la Gare
  • Recepten
    • Klassiek >
      • Pompoen, lam & hummus (Sobremesa by Sergio Herman)
      • Broodje pulled pork
      • Ossobuco met farfalle (Sergio Herman)
      • Mediterrane puntpaprika's (Sergio herman)
      • Varkenswangetjes met honing & soja by Jason Atherton
      • De vleesbom
      • Onion Bombs
      • Driekleurige taart met biet, raap en aardpeer
      • Witloofrolletjes by Geert Van Hecke
      • Potato side dishes
      • Zuurdesemtoast, gemarineerd rundvlees & gepekelde groentjes
      • Soepje garnalen, paddenstoelen & sint-jakobsschelpen
      • Fish & Chips
      • Risotto met geroosterde pompoen, salie, paddenstoelen & pancetta
      • Ratatouille van wilde boschampignons
      • Sint-jakobsnootje met risotto van erwtjes, risotto & munt
      • Curry-zalmburger by Colette Dike
    • Latijns-Amerikaans >
      • Ceviche zeebaars
      • Peruaanse causa met tonijn & avocado
      • Lomo al Trapo
      • Quesadilla met chorizo & gamba
      • Empanadas met tomatenchutney & chipotlerijst
      • Tacos el pastor
      • Torta's met chorizo, avocado en ei
      • Chipotle-honey kipkebabs met gegrilde ananassalsa by Jord Althuizen
      • Taco pulled chicken
      • Jambalaya
      • Braziliaanse Churrasco met chimichurri & tomatensalsa met paprika
      • Alfajores - Peruaanse karamelkoekjes
      • Haute Dog - Mexico 86
      • Haute Dog - Chipolata, coleslaw & sambalmayo
      • Quinoa kroketten met chili jam
      • Mexicaanse zwarte-bonenchili met chocolade
      • Baja-vistaco's
      • Chili con carne
      • Chili Con Carne by Sergio Herman
      • Tortilla met zuiders gebraad en mango-gember-limoenmojo
      • Enchiladas
    • Indisch >
      • Rendang by Soenil Bahadoer & Bart Van Berkel
      • Indian curry met gele linzen en aubergine
      • Bhaji's met uienchutney
      • Garnalencurry met zelfgemaakte naan
      • Kipsaté met satésaus
      • Vindaloo geroosterde groenten & kipspies
      • Garnalen in Keralacurry
      • Indische balletjes met rijst
      • Kip Tikka Masala
    • Aziatisch >
      • Nasi Goreng (Simple Food - Sergio Herman)
      • Shaksuka (Yotam Ottolenghi)
      • Koreaanse rundstartaar
      • Pineapple filled with sticky chicken
      • Tom Yam Kung
      • Oosterse wrap by Vrijmoed
      • Stroperig Szechuanvarkensvlees met sesamzaad
    • Dessert >
      • Snickers - Pinda-ijs & Caramel
      • Snickers by Jeroen De Pauw
      • Gâteau brûlée van zoete aardapelen (Michel Troisgros)
      • Paris-Brest met chocolade-hazelnotenroom
      • Panna Cotta van mango, passievrucht en hangop
      • Chocolat chip cookies & Madeleintjes
      • Kokosrotsjes
    • Cocktails & Beer >
      • Drinks & Bites by Isabel Boons & The Blend Brothers
      • Moscow Mule by Manuel Wouters
      • Hierbas de las Dunas

Hostellerie L'Esco

17/11/2016

0 Comments

 
Hostellerie L'Esco is back on track!  Dat zijn de woorden waar ik mee wil beginnen.  Mijn laatste bezoek dateerde van in januari en ik moet zeggen dat ik toen enkele kleine minpuntjes had.  Maar sinds enkele maanden waait er een nieuwe frisse wind door L'Esco en deze heeft toch wel voor een ommezwaai gezorgd.  Die nieuwe wind is Lies Vanzieleghem en behalve haar foodblog deliesse.be/ had ze nog nooit iets in de horeca gedaan.  Sinds enkele maanden is Lies dus de gastvrouw en ik moet zeggen dat ze dit heel goed doet!  Even vermelden dat er die middag 25 klanten aanwezig waren en dat zij deze allemaal op haar eentje bediend heeft.  En dit allemaal zonder dat de service er moest onder leiden en dat we hebben moeten wachten achter onze gangen.  Respect!  Er zijn er velen die al jarenlang in het vak staan en die het veel minder goed zouden doen.

Ook de zaal is onderhanden genomen.  Terwijl het restaurant vroeger in het wit baadde, heeft het nu een metamorfose ondergaan.  De muren zijn zwart geschilderd en de bombastische tafels in het wit hebben plaats gemaakt voor robuuste houten tafels.  Less is more!  Een hele verbetering!

Over het gebouw zelf valt er weinig te vertellen.  Dat is nog altijd een prachtig herenhuis met een prachtige tuin die schitterde in de mooie kleuren van de herfst.
Ik ben altijd al een fan geweest van Stef Buelens zijn vernieuwende en creatieve smaakcombinaties.  Ondanks dat ik bij mijn bezoek in januari een beetje een déjà vu gevoel had, kan ik nu wel zeggen dat Stef Buelens terug de juiste spirit gevonden heeft.  Dit vertaalde zich in nieuwe mooie gerechten die fantastisch van smaak waren!

Nog een nieuwigheid bij L'Esco is dat de amuses betalend zijn.  Je kan kiezen uit 3 (8€) of 6 (14€) amuses.  Omdat vele chefs vaak uitblinken in hun amuses, besloten we om voor de 6 amuses te gaan:
Octopus, marinade van tomaat en gember.
Lolly van rode biet, geroosterde zonnebloempitten, gemarineerd mosterdzaad.
Cracker van hennep, rilette van wild, knolselder.
Vel van zeebaars, octopus en zeewier.
Wafeltje van groene kruiden.
Soepje van peterseliewortel, haring en kastanje.
's Middags kan je kiezen voor de L'Esco lunch: 6 amuses + hoofdgerecht voor 30€.  Of je kan kiezen voor een menu van 3 tot 5 gangen.  Omdat we toch al een aantal amuses geconsumeerd hadden, besloten we om het bij de 3 gangen te houden.
Ravioli van langoustine, zee egel, ossestaart en zeekraal.
Bij onze aankomst zag ik buiten de bbq al staan roken en dit zag er mij al veelbelovend uit.  En gelijk had ik want op ons bord kregen we een heerlijke hertensteak van de bbq.  Deze kreeg het gezelschap van bulgur, trompette de la mort, spruitjes en raapjes.  Daarbij kreeg het gerecht nog een extra punch door de heerlijke saus.  Topgerecht!
Afsluiten deden we met een bord met agrum-structuren en een agrumtaartje van een koekje van sinaasappel en ijs frappé van zoethout dat ze op het bord lieten vallen.  Bij de koffie konden we ons nog te goed doen aan enkele mignardises zoals oliebollen en macarons.
Het was een zeer geslaagde namiddag en ik ben blij dat L'Esco een geslaagde metamorfose heeft ondergaan.  L'Esco is dankzij het prachtig gebouw en heerlijke gerechten voor mij nog steeds de parel van Wetteren en omstreken.  En voor mij mogen ze in de Gault Millau gerust wat hoger gescoord worden dan 13/20.
www.hostellerielesco.com/
deliesse.be/
0 Comments

Chili Con Carne - Simple Food (Sergio Herman)

2/11/2016

0 Comments

 
Chili con carne is een van mijn lievelingsgerechten omdat het zo'n lekkere comfortfood is.  De specerijen, de smeuïgheid, het pikante, ... laten mij al watertanden bij de bereiding alleen al.  Ik was dan ook blij dat in het nieuwe kookboek van Sergio Herman, namelijk 'Simple Food', zijn versie van chili con carne staat.  Het heeft dan ook niet zolang geduurd voor dat ik zijn versie eens uitgetest had.  Chili con carne is op zich al een caloriebom en de calorieteller word met de aardappelmousseline alleen nog maar meer de hoogte ingejaagd.  Maar wie kijkt nog naar de calorieën als je zo'n lekker gerecht hebt?  Laten we het gerecht gerust onder de noemer 'guilty pleasure' plaatsen :)  De nacho's die Sergio aan het gerecht toevoegt, zorgen nog voor een lekkere bite bij dit smeuïg gerecht.  En voor wie het allemaal teveel werk vind, kan nog altijd de kant-en-klare versie in de Delhaize gaan halen.  Maar dan mis je wel het rustgevende effect van het zelf te bereiden en zal er beslist ook niet zoveel liefde inzitten :)
Ingrediënten (voor 4 personen) Chili con carne:
Olijfolie
1 versnipperde zoete ui
2 teentje geperste knoflook
350 g rundgehakt
150 g varkensgehakt
200 g Parijs champignons in stukjes gesneden
Zwarte peper van de molen
Zeezout
1 kleine fijngehakte rode chilipeper, zaadjes verwijderd
3 tl korianderpoeder
2 tl geraspte gember
1 tl nootmuskaatpoeder
2 tl paprikapoeder
2 tl komijnpoeder
2 tl madras currypoeder
5 kruidnagels
3 takjes tijm
1 takje rozemarijn
2 dl kippenbouillon
300 g gepelde tomaten uit blik
300 g witte bonen (liefst gedroogde die een nachtje geweekt en daarna gekookt zijn).  Ik heb hier Kidney-bonen genomen.
Rasp van 1 citroen
2 et gehakte verse koriander
3 gepelde tomaten in blokjes gesneden
​Ik heb ook nog mais toegevoegd.

Ingrediënten voor 400 g aardappelmousseline:
400 g kruimige (Agria) Aardappelen
1,5 dl room
50 g gezouten boter
Zwarte peper van de molen
Zeezout

Sergio Herman verrijkt de chili nog met enkele side dishes zoals een slaatje van ijsbergsla en komkommer, minimais, ...  Ik heb gekozen voor zure room met limoensap, koriander, peper en zout.  Zorgt voor een mooie verfrissing bij de hete chili.
Bereiding chili con carne:
Verwarm wat olijfolie in een ruime pan en stof de zoete ui en knoflook aan.  Voeg het rund- en varkensgehakt toe en bak dit mooi aan.  Voed de champignons toe, kruid met peper van de molen en zeezout.  Voeg de chilipeper, korianderpoeder, gember, nootmuskaatpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, curry madras, kruidnagels, tijm en rozemarijn toe.  Bak even verder.  Meng alles grondig en voeg kippenbouillon en gepelde tomaten toe.  Laat 30 min rustig sudderen op een zacht vuur en voeg dan de bonen (en mais) toe.  Laat nog 15 min verder sudderen.  Werk ten slotte af met citroenrasp, verse koriander en tomatenblokjes.  Roer nog een laatste keer goed om.

Bereiding aardappelmousseline:
Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water.  Giet af, doe ze terug in de pot en droog ze op een zacht vuur.  Warm de room op in een pannetje en laat de boter hierin smelten.  Draai de aardappelen ondertussen door de passe-vite.  Voeg het mengsel van room en boter toe tot je een mooie, gladde massa verkrijgt.  Breng op smaak met zwarte peper van de molen en zeezout.

Doe de chili con carne in een ovenschaal, bedek met de aardappelmousseline en kruimel de nacho's erover.  Plaats 20 min in een voorverwarmde oven van 180°C.  De laatste minuten heb ik nog even de grill aangestoken.
Het kookboek 'Simple Food' van Sergio Herman is te koop op www.minestrone.be/
0 Comments

    Kristof Jacobs

    Smaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ...

    Archives

    May 2023
    March 2023
    February 2023
    December 2022
    November 2022
    May 2022
    April 2022
    February 2022
    November 2021
    September 2021
    July 2021
    June 2021
    May 2021
    February 2021
    January 2021
    September 2020
    February 2020
    January 2020
    December 2019
    November 2019
    October 2019
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    March 2019
    February 2019
    January 2019
    December 2018
    November 2018
    September 2018
    August 2018
    July 2018
    May 2018
    April 2018
    March 2018
    February 2018
    January 2018
    December 2017
    October 2017
    September 2017
    August 2017
    July 2017
    June 2017
    May 2017
    April 2017
    March 2017
    February 2017
    January 2017
    December 2016
    November 2016
    October 2016
    September 2016
    August 2016
    July 2016

    Categories

    All

    RSS Feed

Proudly powered by Weebly
  • Home
  • About
  • Restaurants
    • Nationaal >
      • Cuines, 33 >
        • Cuines, 33 (2016)
        • Cuines, 33 (02/2017)
        • Cuines, 33 (07/2017)
        • Cuines, 33 (02/2018)
        • Cuines, 33 (09/2018)
        • Cuines, 33 (10/2019)
      • Cuchara
      • Atelier Gist (05/2022)
      • Atelier GIST
      • Burnt
      • L'Histoire 32
      • MES-T by l'Histoire 32, Burnt & De Seizoenschuur
      • Gist @ Villa Vilander
      • Benoit & Bernard Dewitte >
        • Benoit Dewitte vs David Toutain
        • Benoit & Bernard Dewitte 2016
        • Benoit & Bernard Dewitte 2017
        • Benoit & Bernard Dewitte 2018
      • Oak >
        • Oak (2016)
        • Oak (2017)
        • Oak (2018)
        • Oak (04/2019)
      • The Jane
      • Hertog Jan
      • Moules /// Frites by Sergio Herman
      • Frites Atelier Amsterdam >
        • Frites Atelier Amsterdam (Antwerpen)
        • Frites Atelier Amsterdam - Tasting
      • L'Air de Rien
      • Black Smoke
      • Divin by Sepi
      • Carcasse by Dierendonck >
        • Carcasse by Dierendonck (2016)
        • Carcasse by Dierendonck (2017)
      • Woestyne
      • Mémé Gusta
      • Vintage Signé Nuance
      • Brasa
      • Bartholomeus
      • Vrijmoed
      • Fleur De Lin >
        • Fleur De Lin 2015
        • Fleur De Lin 2016
        • Fleur de Lin 2018
      • Bistro Bruut
      • Door 73
      • Volta
      • Taco Santo
      • Hostellerie L'Esco >
        • Hostellerie L'Esco 2015
        • Hostellerie L'Esco 2016 - 1
        • Hostellerie L'Esco 2016 - 2
        • Hostellerie L'Esco 2017
        • Hostellerie L'Esco 2018
      • De Vijf Seizoenen
      • Atelier Maple
      • Mission Masala - Desi Indian Soulfood
      • LOF Restaurant
      • SAN Gent
      • Pulpo by L'Autre Vie (2021)
      • Pulpo by L'Autre Vie
      • Rooselaer >
        • Rooselaer 01/2014
        • Rooselaer 07/2014
        • Rooselaer 2016
        • Rooselaer 2018
      • Comme Chez Soi
      • Bicho Malo
      • Jan Verhelst
      • Bistro Gustaaf
      • Kasteel van Laarne
      • Les Clos des Recollets
      • De Superette
      • Bar Chine
      • A Food Affair
      • Bonte B
      • Cochon De Luxe
      • Uncle Babe's Burger Bar >
        • Uncle Babe's Burger Bar 2016-1
        • Uncle Babe's Burger Bar 2016-2
      • Pacht 26
      • The Bayou
      • Ellis Gourmet Burger
      • Otomat
      • De Snoeck
      • Pistolet Original & Dierendonck
      • Publiek
      • Maca Morado
      • Meneer
      • Yellow Bistro
      • Eat Love Pizza
      • Umamido
      • D'Oude Pastorie (Lochristi)
      • Renard
    • Internationaal >
      • Nederland >
        • 212 Amsterdam
        • Tribeca
        • Librije's Zusje
        • Pure C >
          • Pure C 2014
          • Pure C 2015
          • Pure C 2016
        • AIRrepublic
        • Blueness - Japanese Style Cuisine
        • Meliefste
        • De Kromme Watergang
        • De Leest
      • Barcelona >
        • Roca Moo
      • Londen >
        • The Ledbury
        • Dinner
        • Pollen Street Social
        • Typing Room
        • Ametsa with Arzak Instruction
        • Andina
      • Parijs >
        • La Durée
        • Aux Lyonnais
        • Hélène Darroze
  • Events
    • Foodtruck De Kok-Madam
    • Antwerpen Proeft 2014
    • Antwerpen Proeft 2016
    • Antwerpen Proeft 2018
    • Flemisch Food Bash 2015
    • Tequila & Mezcal Fest 2017
    • Barrio Cantina 2014
    • Barrio Cantina @ Gentse Feesten 2015
    • Foodtruckfestival Fête près de la Gare
  • Recepten
    • Klassiek >
      • Pompoen, lam & hummus (Sobremesa by Sergio Herman)
      • Broodje pulled pork
      • Ossobuco met farfalle (Sergio Herman)
      • Mediterrane puntpaprika's (Sergio herman)
      • Varkenswangetjes met honing & soja by Jason Atherton
      • De vleesbom
      • Onion Bombs
      • Driekleurige taart met biet, raap en aardpeer
      • Witloofrolletjes by Geert Van Hecke
      • Potato side dishes
      • Zuurdesemtoast, gemarineerd rundvlees & gepekelde groentjes
      • Soepje garnalen, paddenstoelen & sint-jakobsschelpen
      • Fish & Chips
      • Risotto met geroosterde pompoen, salie, paddenstoelen & pancetta
      • Ratatouille van wilde boschampignons
      • Sint-jakobsnootje met risotto van erwtjes, risotto & munt
      • Curry-zalmburger by Colette Dike
    • Latijns-Amerikaans >
      • Ceviche zeebaars
      • Peruaanse causa met tonijn & avocado
      • Lomo al Trapo
      • Quesadilla met chorizo & gamba
      • Empanadas met tomatenchutney & chipotlerijst
      • Tacos el pastor
      • Torta's met chorizo, avocado en ei
      • Chipotle-honey kipkebabs met gegrilde ananassalsa by Jord Althuizen
      • Taco pulled chicken
      • Jambalaya
      • Braziliaanse Churrasco met chimichurri & tomatensalsa met paprika
      • Alfajores - Peruaanse karamelkoekjes
      • Haute Dog - Mexico 86
      • Haute Dog - Chipolata, coleslaw & sambalmayo
      • Quinoa kroketten met chili jam
      • Mexicaanse zwarte-bonenchili met chocolade
      • Baja-vistaco's
      • Chili con carne
      • Chili Con Carne by Sergio Herman
      • Tortilla met zuiders gebraad en mango-gember-limoenmojo
      • Enchiladas
    • Indisch >
      • Rendang by Soenil Bahadoer & Bart Van Berkel
      • Indian curry met gele linzen en aubergine
      • Bhaji's met uienchutney
      • Garnalencurry met zelfgemaakte naan
      • Kipsaté met satésaus
      • Vindaloo geroosterde groenten & kipspies
      • Garnalen in Keralacurry
      • Indische balletjes met rijst
      • Kip Tikka Masala
    • Aziatisch >
      • Nasi Goreng (Simple Food - Sergio Herman)
      • Shaksuka (Yotam Ottolenghi)
      • Koreaanse rundstartaar
      • Pineapple filled with sticky chicken
      • Tom Yam Kung
      • Oosterse wrap by Vrijmoed
      • Stroperig Szechuanvarkensvlees met sesamzaad
    • Dessert >
      • Snickers - Pinda-ijs & Caramel
      • Snickers by Jeroen De Pauw
      • Gâteau brûlée van zoete aardapelen (Michel Troisgros)
      • Paris-Brest met chocolade-hazelnotenroom
      • Panna Cotta van mango, passievrucht en hangop
      • Chocolat chip cookies & Madeleintjes
      • Kokosrotsjes
    • Cocktails & Beer >
      • Drinks & Bites by Isabel Boons & The Blend Brothers
      • Moscow Mule by Manuel Wouters
      • Hierbas de las Dunas