Sang-Hoon Degeimbre opende in 1997 het restaurant L’Air du Temps en sinds 2013 bevind het restaurant zich op de plaats waar je het vandaag kan vinden: Eghezée. Met L’Air du Temps heeft hij ondertussen al 2 sterren behaalt en volgens sommigen zou hij een van de kanshebbers zijn op een derde ster. De kok van Koreaanse origine is ook al eens uitgeroepen tot ‘chef van het jaar’. Naast zijn sterrenrestaurant heeft hij ook nog 3 bistro’s die telkens naar de naam ‘SAN’ luisteren. In 2015 en 2016 opende hij er telkens een in Brussel en in oktober 2017 was het tijd om er eentje in Vlaanderen te openen. Sang-Hoon werkt graag met groenten en dan is de veggie-stad Gent de ideale plaats. Sang-Hoon staat uiteraard niet zelf in zijn bistro’s. Dit laat hij over aan zijn sous-chefs en in Gent is dat Joël Rammelsberg. SAN is eigenlijk een lepelrestaurant en alle gerechtjes worden in kommetjes geserveerd. Op het eerste zicht iets nieuws, maar wie vaak op restaurant gaat heeft ook al opgemerkt dat het mes er vaak maar als versiering bij ligt en je de gerechtjes enkel maar met je vork kan eten. De bistro’s in Brussel hebben allemaal een kleurrijk interieur, maar in Gent hebben ze gekozen voor grijstinten en olijfgroen. Op foto toont dit erg kaal, maar eenmaal je in het restaurant bent geeft het je wel een gevoel van warmte en rust. Dit zelfde gevoel krijg je ook van de bediening doordat zij je op een rustige wijze bedienen. Voor het menu kan je ’s middags kiezen voor een lunchmenu van 2, 3 of 5 gangen en ’s avonds is er enkel het 5 gangen menu dat je ook nog kan uitbreiden met een kommetje seizoensgroenten met de olie van deze tijd. Sang-Hoon neemt je via het menu mee naar allerlei steden en hun gerechten. We opteerden ook om de extra gang te nemen en deze bestond deze keer uit bloemkool en kimchi. De gerechtjes hadden subtiele smaken, maar voor mij mochten de smaken nog meer op de voorgrond treden. GANDIA Carabineros / Fideuà / Citroen BERN Rund tartare / Groene asperges / Radijs MECHELEN Witte asperges / Parmesan / Morieljes JAKARTA Melkkalf / Erwtjes / Rendang NÎMES Gariguette aardbeien / Geiten kaas / Witte chocolade Na onze bezoeken aan al de steden, merkten we op dat we langs ‘Bern’ niet geweest waren. Dit werd door het team goed opgelost door maar 5 gangen aan te rekenen en nog een extra dessert (ananas op zijn geheel gegaard, ijs van rum en kalamansi) aan te bieden. Iets wat we zeker konden appreciëren. Als je van tegenwoordig in een restaurant een (terechte) fout opmerkt dan moet je het meestal doen met een ‘simpele’ sorry. Hier hebben ze dit keurig opgelost, waarvoor een dikke pluim. Aan dit soort zaken merk je dat het team een goede leermeester heeft en dat ze respect hebben voor de klanten.
0 Comments
|
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|