Château de Mirwart is een boetiekhotel dat gelegen is op een rots in de vallei van de L’Homme en die zo een prachtig uitzicht biedt op de bossen van Saint-Hubert en het idyllische dorpje Mirwart. In het kasteel bevinden er zich 20 luxueuze appartementen en suites waarbij de inrichting met hout, leer en lokale steen geïnspireerd is op de omgeving. Daarnaast beschikt het kasteel ook nog over verschillende zalen, salons en ruimtes. Dit mooi gerenoveerde kasteel, zijn prachtige omgeving en zijn rijke geschiedenis maken van Château de Mirwart dan ook de ideale locatie om even een weekendje weg te zijn of voor een trouwfeest. Het kasteel heeft ook een rijke geschiedenis en deze begint al in de 8e eeuw. Door de eeuwen heen heeft het kasteel verschillende belangrijke eigenaars gekend zoals Godfried van Bouillon, de familie Van der Mark-Arenberg, koning Leopold I, … Een rode draad door de geschiedenis is de terugkerende conflicten met de machtige abdij van Saint-Hubert. Check zeker eens de ganse geschiedenis die je op hun website terug vindt. Vroeger stond Pajtim Bajrami er nog in de kookpotten te roeren, maar sinds 2022 staat het restaurant onder de leiding van chef Nick Van den Broeck. Met zijn keuken probeert hij om met verse, lokale ingrediënten de natuur op een verrassende manier in zijn gerechten terug te brengen. Sinds 2022 beschikt het kasteel ook nog over een brasserie die eveneens onder de leiding van Nick Van den Broeck valt. Met de brasserie brengt hij klassieke gerechten die hij met kwaliteitsvolle producten naar een hoger niveau weet te tillen. Als voorgerecht koos ik voor de combinatie van coquille met boudin blanc en mijn echtgenote voor de croquette met Rubia Gallega. Als hoofdgerecht passeerde er een civet van everzwijn en een tartaar van Piemontese. Alle gerechten waren zeer smaakvol en mooi gedresseerd. Je merkte er ook steeds de eigen toets van Nick in en dat maakt dat deze brasserie er ver boven de meeste restaurants in de Ardennen bovenuit steekt. Wat ik ook leuk vond en een van de reden waarom we naar het kasteel gekomen waren is dat ondanks het chique karakter van het kasteel, er ook kinderen welkom zijn. De kinderen vonden het eerst en vooral al heel “cool” om in een kasteel te gaan eten, maar ze vonden ook de balletjes in tomatensaus en de dame blache heel lekker. Onze jongste telg is geen fan van balletjes, maar hier heb ik hem niet horen klagen en heeft hij zijn bordje zonder morren leeggegeten. Hij zal waarschijnlijk ook een liefhebber van de betere keuken zijn. Het enige minpuntje vond ik de inrichting van de brasserie. De zaal op zich is zeer mooi, maar een beetje kaal en doet zo een beetje afbreuk aan de lekkere gerechten. Een vaas met bloemen of een kunstwerk zou de ruimte al wat meer gezelliger maken. Maar los daarvan was het een heerlijke namiddag en kan ik het iedereen aanraden!
0 Comments
|
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|