Het is ondertussen 4 jaar geleden dat we voor het eerst kennis maakten met Laurence en Jason. Dit was toen in L'Histoire 32 te Aalst. Vele avonturen later hebben ze Aalst ingeruild voor de Vlaamse Ardennen. Laurence en Jason zijn naar Goeferdinge getrokken en zijn daar bezig met het bouwen van een nieuw restaurant dat normaal in het najaar open zou moeten gaan. Deze twee bezige bijen kunnen niet stilzitten en dus hebben ze deze zomer hun welgekende nomadentent opgezet om hun trouw cliënteel na al die maanden opnieuw te kunnen verwennen. De menu bestond uit 4 gangen en je kon er nog een extra gang bijnemen. Deze was wel prijzig, maar de ingrediënten hebben ons toch overtuigd om er deze extra gang bij te nemen. En dit hebben we ons zeker niet beklaagd want het was toch een van de beste gerechtjes van de avond. Op ons bord kregen we een prachtige langoustine die normaal altijd de koning van het bord is, maar nu kreeg deze het stevige gezelschap van kimchi en XO. XO is een saus die gemaakt wordt van gedroogde coquilles, garnalen en ham. Deze worden dan nog eens op smaak gebracht met ui, knoflook, chili, vissaus en sojasaus. Begrijp je het al? Yep, een umami bom van jewelste! Het woord ‘umami’ wordt van tegenwoordig (te)veel gebruikt, maar hier is de benaming echt wel op zijn plaats. De saus zat bom, maar dan ook bomvol van de smaak. Doe daar nog kimchi bij die alles nog eens versterkte en je hebt een gerechtje dat mij nog enige tijd zal bijblijven. Nog even meegeven dat XO bij cognac aangeeft dat deze extra oud is. De saus is niet oud, maar met XO willen ze de exclusiviteit van de saus aangeven. En nu ik weet wat er allemaal inzit, versta ik het prijskaartje ook beter. We waren nog niet goed bekomen of we kregen al een volgend smaakbommetje op ons afgevuurd. Deze keer was het een kalfszwezerik die mooi afgelakt was met honing van het imkerhuis. Het zachte en het zoete was een ware streling voor de tong. Dit was de voorbode voor een stukje Holstein met beenmerg en een cracker die afgewerkt was met gebrande room en zwarte look. No words needed! Als laatste spring eigenlijk even terug naar de amuses waarbij er toch eentje was die de menu goed ingeleid heeft. Dit was een pizza broodje van zuurdesem dat gevuld was met pas de rouge en daarbovenop een sneetje lardo. De kaas en lardo zorgden voor een eerste smaaksensatie en dat was de voorbode van een mooie culinaire avond. Gele wortel, duindoornbes Oester, witte kool Zuurdesem pizza brood, pas de rouge, lardo Zuurdesembrood, bruine boter Noordzeekrab, mierikswortel, doperwt Gebrande asperges van de Seizoenschuur, vlierbloesem Langoustine, kimchi en XO Kalfszwezerik, hooi, honing van het imkerhuis Holstein, beenmerg, gebrande room, ajuin, zwarte look Aardbei, rabarber, rode shiso Canele Miso madeleine Zuurdesem wafel In de nomadentent die mooi opgeluisterd was zoals we van Laurence gewoon zijn, hebben we een mooie avond beleefd. De bliksem en de regen zorgden die avond voor extra spektakel. En de sojzekes zorgden voor extra gezelligheid. We kijken al rijkhalzend uit naar hun nieuwe restaurant dat in aanbouw is. De ruwbouw ziet er in elk geval al veelbelovend uit. Het interieur zal Laurence en Jason kennende ook wel dik in orde zijn. We wensen jullie in elk geval veel succes met de bouwwerken! Tot in het najaar ... Gist @ Villa Vilander: gist-villa-vilander.html L'Histoire 32: www.insearchoftaste.be/lhistoire-32.html
1 Comment
|
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|