Jason en Laurence hebben in Aalst al voor verschillende succesverhalen getekend. Maar na al die jaren in Aalst vonden ze het tijd om zich ergens definitief te vestigen. In Goeferdinge, een plaatsje in de Vlaamse Ardennen, besloten ze om een nieuw restaurant te bouwen dat volledig aan hun wensen voldeed. Vorig jaar kon je tijdens hun zomerse pop up al een glimp opvangen van hun veelbelovend bouwproject en begin dit jaar konden ze de deuren eindelijk openen. Naast dit nieuw begin, was er dit jaar nog een heuglijke gebeurtenis voor hen. Jason en Laurence mochten hun eerste kindje verwelkomen. Met deze twee mooie gebeurtenissen kan je wel zeggen dat ze zich in Goeferdinge gesetteld hebben en dat hun toekomst er rooskleurig en veelbelovend uitziet. Hun restaurant is een echt pareltje geworden waarbij er veel natuurelementen in verwerkt zitten zoals bijvoorbeeld de houten toog waarbij je via een groot glazenpartij een mooi uitzicht hebt op de tuin en de koeien die er in de wei er naast lopen te grazen. Natuurlijk kan je je ogen ook de kost geven aan de chefs die vlak voor je neus de gerechten bereiden. Indien je met een groter gezelschap bent of je zit liever een beetje afgezonderd dan hebben ze ook nog een aparte ruimte. Iets waarvoor we al jaren trouwe fan zijn van hun restaurants is door Jason zijn smaakbommetjes. Vorig jaar was zijn langoustine met kimchi en XO-saus een van mijn favoriete gerechten. En ook nu heeft hij alweer gesolliciteerd naar het gerecht van het jaar. Jason presenteerde ons een stukje Holstein dat eerst gerijpt was in koji wat het vlees zeer zacht maakte en de smaak van het vlees nog meer accentueerde. Daarbovenop kwam nog een stukje beenmerg en een smaakvolle saus. WAW!!! Dit is iets dat ik niet snel zal vergeten! Maar voor we aan deze klapper kwamen, had Jason ons al verwend met andere smaakbommetjes zoals een brioche met daarop een snede lardo en gerookte paling, een kroketje van kreeft met XO en kimchi, een pannenkoekje van gefermenteerde aardappel met foie en champignons, in kombu gegaarde maigre, gerijpte hamachi, ... Vervolgens dacht ik dat er een kaasbordje kwam, maar in de plaats daarvan kregen we een onebite van Pas de Rouge, Brokkelkaas en gefermenteerde pruim waar meer smaak in zat dan in een ganse kaasplank. Soms kunnen desserts nogal flauwtjes uitvallen. Maar ook hier wist Jason ons te verrassen. Door het gebruik van smaakmakers zoals oude balsamico en walnoten, zorgde Jason nog voor een pittige kick in zijn desserts. De Vlaamse Ardennen is weer een absolute parel rijker. We hadden veel verwacht van hun nieuwe restaurant, maar Jason en Laurence hebben onze verwachtingen zeker en vast ingelost. De mooie architectuur, de vibe in het restaurant, de charmante Laurence en 'the king of taste' Jason zorgen ervoor dat we met plezier de trip naar de Vlaamse Ardennen maken.
www.ateliergist.be/nl
0 Comments
|
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|