Het winkelcentrum de Braempoort aan de Brabantdam te Gent stond al 8 jaar erg te verkommeren, maar de laatste jaren heeft het gebouw een ware metamorfose ondergaan. Langzaamaan is het winkelcentrum omgetoverd tot een boutique hotel. Langzaamaan want corona had ervoor gezorgd dat de bouw serieus wat vertraging had opgelopen. Normaal had het hotel en restaurant vorig jaar al moeten opengaan, maar dat was dus niet het geval. Maar bij chef Sam D'Huyvetter kriebelde het al om te openen dus starte hij in de bouwwerf die Yalo toen nog was, de pop up 'Utopia'. Een soort Urban Jungle met palmbomen en watervallen, waar hij de mensen al kon verwennen met zijn kookkunsten. Na de nodige portie geduld heeft Yalo in oktober 2021 eindelijk zijn deuren kunnen openen. Yalo, dat komt van de Gentse uitspraak 'Ja Alloo', is een mooi boutiquehotel geworden met 92 kamers, cocktailbar, restaurant en op het 7de verdiep een mooi dakterras. Yalo is een hotel geworden dat in Gent toch wel uniek is omdat het concept voor een bruisend sfeertje zorgt. Het kloppende hart van het hotel is echt wel de cocktail bar en het restaurant dat onder leiding van Sam D'Huyvetter (die ik eerder al voorstelde in een review over bar-bask.html ) staat. Je kan aan de bar plaatsnemen voor een cocktail of enkele barbites. Of je kan je neersettelen aan een van de gezellige tafeltjes die her en der in knusse hoekjes opgesteld staan om uitgebreider te genieten van Sam's kookkunsten. De menukaart start met enkele sharing dishes zoals een ceviche van zeebaars, een smeuïge garnaalkroket of een gamba met een heerlijke mole rojo (helemaal mijn dada). Als main dish kozen we een côte à l'os van Dierendonck en afsluiten deden we met bananenijs met caramel en pinda. Als je houdt van iets te drinken en te eten in een 'swingend' sfeertje dan zit je hier helemaal goed. Het was een komen en gaan van mensen die kwamen aperitieven en eten. En dat maakte de beleving terug een beetje anders. We hadden het gevoel van in een hotel/restaurant in een wereldstad te zitten. Neem daar nog eens de heerlijke gerechtjes van Sam bij en je weet dat dit een nieuwe 'place to be' is.
0 Comments
|
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|