Elf jaar geleden begonnen Jan Audenaert en zijn vrouw Ann Stevens in de voormalige pastorij van Hijfte hun eigen restaurant. In het verleden hebben zij allebei kennis opgedaan bij de Lijsterbes te Overmere. Deze opgedane kennis vertaalde zich na een paar jaar met een Michelin ster. D'Oude Pastorie had ik al een paar keer opgemerkt, maar het klassieke interieur schrikte mij steeds een beetje af. Vorig jaar heeft hun restaurant echter een metamorfose ondergaan en oogt het nu allemaal veel moderner. Voor mij een teken om het restaurant eens uit te proberen. Om te starten nam ik het huisaperitief dat op basis was van pompelmoes, gin, martini en Grand Marnier. lekker fris en bitter. Daarbij werden 4 amuses geserveerd waarbij de olijventapenade er bovenuit sprong. Ik wil ook nog eens een vermelding maken voor de focaccia, want deze was om duimen en vingers van af te likken! Uit de kaart kan je kiezen uit een lunchmenu (2 of 3 gangen) of het maandmenu dat bestaat uit 4 of 5 gangen. De mooie producten op de kaart hebben mij verleid om het 5-gangenmenu te nemen. Carpaccio van Bretoense Sint-Jakobsvruchten met gezouten citroen, spitskool en Zeeuwse oester. Kort gebakken rode poon met aardpeer, handgepelde garnalen en Lardo di Colonnata. Eekhoorntjesbrood met gepofte knolselder, jonge zeetong en ossenstaart. Geroosterd Edelhert met flespompoen, hazelnoot en cranberry's. Zuid-Afrikaanse pruimpjes, Caraïbe chocolade, praliné en klaverzuring. Tijdens de lunch heb ik gekozen voor een Saint-Estèphe 2006 - Chateau Clauzet en als afsluiter nam ik bij de mignardises nog een zoet wijntje uit Griekenland. Tot mijn grote spijt moet ik zeggen dat ik weinig hoogtepunten heb meegemaakt. De gerechten misten kleur en smaak. De bediening en vriendelijkheid van de gastvrouw was goed, maar ik miste toch een beetje 'warmte'. Ik vind dat voor een sterrenrestaurant het op alle vlakken toch net dat ietsje meer mag zijn en dit was hier niet zo.
0 Comments
Zondag 16 oktober, het is een zonovergoten herfstdag. Ik zit op een terrasje met een G&T en ben aan het mijmeren over de mooie zomer die we dit jaar gehad hebben. Een zomer die mede gekleurd werd door opnieuw een fantastisch bezoek aan Pure C. Pure C heeft de laatste jaren geleidelijk aan een paar veranderingen ondergaan. Eén van de eye-catchers vroeger was de moderne, ronde zetels die in het midden van het restaurant stonden. Met daarboven de wapperende gordijnen en het licht dat door het dakvenster naar binnen viel. Dit gaf mij steeds een instant Ibiza gevoel. In de plaats daarvan staan er nu gewone tafels en is er een houten plafond gelegd. Het Ibiza-gevoel heeft plaats gemaakt voor het Zeeland-gevoel. Het doet me denken aan een mooie strandbar die baad in het zonlicht. En waarbij je met je voeten bijna in het zand zit te genieten van heerlijke cocktails en de mooie producten die Zeeland rijk is. Een geslaagde transformatie dus! Langs onze Vlaamse wegen kom je talloze wegenwerken tegen. Neem daarbij nog eens dat het een zonnige dag was en dat de Vlaming dan massaal richting kust trekt. Dan weet je dat we te laat op onze afspraak aankwamen. Eenmaal aangekomen werden we vriendelijk verwelkomd en werd onze stress meteen weggenomen. We kregen een tafeltje met zicht op de Noordzee en we gingen meteen van start met een cocktail van wodka en wakatai. Voor mijn echtgenoot werd een alcoholvrije cocktail geserveerd. Daarbij werden de volgende verleidelijke amuses geserveerd: Mossel, dille, appel Rendang, tofu, little gem Peulvruchten, dukkah, yoghurt Lam, bloemkool, mierikswortel Zoals altijd gaan we bij Pure C voor de full option van 8-gangen: Haring, biet, waterkers Schelvis, bulgur, venkel, rucola Krab, avocado, verbena, amandel Bij de krab kregen we nog kristalbrood, yoghurt met gepofte aubergine en krabsoep. Carabinero, tomaat, watermeloen, sherry Zeeduivel, witte bonen, olijf, girolle Dorade, paella, courgette, saffraan Kalf, duinkruiden, algen, duindoornbes Kers, witte chocolade, lavendel Zoals altijd heeft Syrco en zijn team weer voor een geweldige namiddag gezorgd. De frisse cocktails, de originele smaakbommetjes, de vriendelijke bediening, de sfeer en het fantastische zicht op onze mooie Noordzee! Het geeft mij altijd een fantastisch gevoel om hier te zijn! Een stukje geluk!
En in 2017 komt daar nog een mooi plaatsje bij want vanuit Pure C zie je in de verte het nieuwe restaurant van Sergio uit de nieuw aangelegde haven rijzen: AIR Republic. Al weer iets om naar uit te kijken en waar je mij zeker en vast zult vinden! De dag van vandaag moet je al goed zoeken om goede witte pensen te vinden. Ik was dan ook ongelooflijk blij toen Jeroen Tavernier op de markt kwam met zijn project 'Monsieur Boudin'. Monsieur Boudin staat voor ambachtelijke, hand-made witte pensen. Jeroen draait om de 2 weken witte pensen en daarvoor gebruikt hij enkel maar het kwaliteitsvolle Brasvar varkensvlees. Via het foodlab Proef heeft hij gezocht naar de ideale smaakcombinatie en dit zijn de 4 soorten waarin je de witte pensen kan verkrijgen: Sunee Koriander - gember - kokos Toni Venkel - gedroogde tomaat - oregano Jasmina Opgelegde citroen - peterselie - ras el hanout Bertrand Witloof - dragon Ik zelf heb de Sunee en Jasmina al eens uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat de pensen heerlijk zijn. Lang geleden dat ik er nog zo'n lekkere gegeten heb. Bij de Sunee kwamen de smaken licht naar voor. Deze mochten voor mij gerust nog wat meer nadrukkelijker aanwezig zijn. Bij de Jasmina waren de smaken wel goed aanwezig. Ik ben fan van de worsten en ik ga zeker nog eens de andere smaken ook uitproberen. Om de 14 dagen kan je via monsieurboudin.be/ je bestelling doorgeven en een weekje later kan je dan je bestelling afhalen in De Buffel (Gandastraat 19A - Gent). De pensen kan je in 3 soorten pakketten bestellen:
We are family-pack: 4 pensen voor 9€ That's what friends are for-pack: 16 pensen voor 27€ We're gonna have a houseparty-pack: 32 pensen voor 49€ Plaats dus gerust je bestelling en probeer de verschillende smaken eens uit. Je zult zeker beamen dat dit heerlijke pensen zijn. En misschien nog een ideetje voor Jeroen: Net zoals bij de witte pensen, is het ook moeilijk om kwaliteitsvolle bloedworsten te vinden. Misschien een goed idee om tijdens de herfst en winterperiode er enkele te maken :) monsieurboudin.be/ |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|