Voor pop up restaurants sta ik nooit erg te springen, maar toen ik hoorde dat Jason en Laurence van L'Histoire 32 en Burnt een pop up restaurant gingen houden op de velden van De Seizoenschuur dan moest ik geen moment twijfelen om te reserveren. Jason en Laurence van L'Histoire 32 en Burnt moet ik eigenlijk niet meer voorstellen. Tijdens ons bezoek enige tijd geleden aan L'Histoire 32 zorgde Jason voor enkele culinaire orgasmes en de immer-sympathieke Laurence zorgde ervoor dat we er ons zoals thuis voelden. De Seizoenschuur zal voor mensen buiten Serskamp iets minder bekend zijn. Jeroen en Delfien zijn beiden opgegroeid in de land- en tuinbouwsector en in 2012 hebben ze De Seizoenschuur opgestart. Hun visie is om seizoensgebonden, duurzaam en lokaal te kweken en te telen. Door hun hoevewinkel laten ze de mensen ook kennis maken met hun mooie producten en dat is iets dat zeker aanslaat bij de mensen want bij mijn wekelijks bezoek staat er steevast een wachtrij. Maar voor zo'n mooie producten heb ik er dit zeker voor over. Zet deze twee gepassioneerde koppels bij elkaar en je krijgt vuurwerk. Het ene koppel levert mooie producten en het andere koppel tovert deze om in mooie smaakvolle gerechtjes. De perfecte combo! Als je bij MES-T aankomt moet je eerst door de schuur lopen waar je direct kennis maakt met al het lekkers wat De Seizoenschuur te bieden heeft. De schapen, kalkoenen en de varkens heten je welkom en als je niet oplet trakteren de varkentjes je op een fris modderbadje :) Eenmaal uit de schuur leiden de lichtjes je naar een circustent die in de velden opgetrokken is. Laurence heet ons hartelijk welkom en nodigt ons direct uit om een aperitief te drinken. Dit kunnen we buiten doen aan tafel die uit een boomstronk gemaakt is of in een van de knusse zithoekjes die eveneens uit een boomstronk gemaakt zijn. Binnen in de tent zien we dat het pop up restaurant fantastisch mooi ingericht is met houten tafels en banken die aangekleed zijn met planten en kruiden. Lichtpeertjes en muziek à la Johnny Cash, David Bowie, ... zorgen voor een feeëriek moment. Wat deze pop up zo geweldig maakt is dat de ganse menu (behalve de vis) gemaakt is met de producten die je rond jou in het veld ziet groeien en lopen. En dit maakt de gerechten nog zoveel smakelijker! Jason heeft speciaal voor deze pop up zijn bbq van het restaurant laten overbrengen en daarop bereid hij de ganse menu. Laurence zorgt dan terug voor het drankenassortiment waarbij je kan kiezen uit aangepaste wijnen, bieren, zelfgemaakte sappen of een combinatie van beiden. Amuses wortel - duindoornbes - yoghurt kers - gerijpte Lokerse geitenkaas kip - gerookte dooier - brokkelkaas Zuurdesem - boter keymeulen tomaat - paprika - mierikswortel - sjalot zeevruchten - doperwt - koolrabi - wei tarbot - gefermenteerde asperge - bloemkool ajuin - hart eend eend - ajuin - miso gepekelde braam - wilde roos - zwarte sesam Mignardises chocoladetaart - madeleine - cannelés de Bordeaux In het leven bestaan er nog weinig zekerheden, maar een daarvan is dat je bij Jason en Laurence altijd goed zit voor een culinair avontuur. Dat hebben ze hier in samenwerking met Delfien en Jeroen nogmaals bewezen! Als je ook nog eens tussen de varkentjes wilt eten dan ga je snel moeten zijn want de pop up is bijna volgeboekt. Of kom gewoon eens langs in De Seizoenschuur om van de kwaliteitsvolle producten te genieten! De Seizoenschuur Eetgoedstraat 1A 9260 Schellebelle Facebook: www.facebook.com/De-Seizoenschuur-562731157113550/ Inschrijven op de wekelijkse nieuwsbrief: deseizoenschuur@telenet.be L'Histoire 32 review: www.insearchoftaste.be/lhistoire-32.html
0 Comments
|
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|