Twee jaar geleden hebben we een eerste keer kennis gemaakt met Jason en Laurence en dat is ons tot op de dag van vandaag nog altijd heel goed bijgebleven. In hun restaurant L’Histoire 32 hebben we toen een geweldige belevenis gehad. Jason heeft ons toe omver geblazen met echte SMAAKvolle gerechten en Laurence met haar innemende vriendelijkheid. Meteen hadden ze een plaatsje bij onze favorieten veroverd. Toen we dit jaar hoorden dat ze in augustus een restaurant in de velden van de Seizoenschuur gingen opzetten, waren we er natuurlijk als de kippen bij om dit mee te maken. Het is terug iets geworden zoals we Jason en Laurence kennen. In een prachtige setting smaakvolle gerechtjes serveren met de ingrediënten die je zo rond jou zag staan. De varkentjes stonden zo naast onze tafel in de modder te spelen en zorgden zo voor de belevenis van het jaar. Dit pop-up avontuur deed onze nieuwsgierigheid naar hun tweede restaurant Burnt opborrelen en zo beslisten we om in het najaar nog eens naar Aalst te trekken. Review MES-T: www.insearchoftaste.be/home/mes-t-by-lhistoire-32-burnt-de-seizoenschuur Jason en Laurence trekken geregeld eens naar het Aziatische continent en daar is de liefde voor de puurheid van de Japanse keuken ontstaan. In Japan is het zaadje gelegd en dat is op het eerste verdiep van L’Histoire ontkiemt tot een nieuw restaurant ‘Burnt’. ‘Burnt’ betekent in het Engels zoveel als ‘verbrand’, waarmee ze willen terug gaan naar de essentie van eten. En dit vind je natuurlijk terug in de puurheid van de Japanse keuken. Zij willen dit benaderen door te werken met regionale producten die rechtstreeks van het land komen te combineren met hun inspiratie die ze in Japan opgedaan hebben. In de Yakitori-restaurants worden de gerechten op de traditionele manier op een Japanse Konro bereid en zo doet Jason dit ook in Burnt. Op de Konro bereid hij een compleet menu en wij kunnen dit spektakel aanschouwen van aan de bar die rond de Konro opgesteld is. Een spektakel dat al je zintuigen prikkelt. En terwijl Jason bezig is aan de Konro, floreert Laurence tussen de gasten en laat ze ons proeven van natuurwijnen, bieren, sapjes, en haar paradepaardje … haar zelfgemaakte thee’s waar ze zich meer en meer in verdiept. Gepekelde augurk & onrijpe aardbei Platte oester - gerookte appel - stekelbes Mossel - groene kool Zuurdesembrood - Boter Keymeulen Coquille - Gefermenteerde asperge Witloof - amandel - lardo Tarbot - spitskool - blanke boter - aardappel Aardappel - ossestaart Kalfszwezerik - knolselder - champignon Rode biet - hart Hazenrug - peer - gefermenteerde pruim Melk - chocolade - vanille Pannenkoek - blauwe bes Na onze bezoeken aan L'Histoire 32 en MES-T hadden we natuurlijk hoge verwachtingen. Maar door gebruik te maken van de frisse gefermenteerde smaken en het gebrande van de Konro, weet Jason een spannend menu te bereiden en onze hoge verwachtingen in te lossen. De coquille met de gefermenteerde asperge, de in spitskool verpakte tarbot en de haas die al de ganse avond boven de konro hing te roken; waren de hoogtepunten van de avond. We hebben nu mogen genieten van hun 3 projecten en telkens wisten ze ons te verrassen met hun smaken en gezelligheid. We kijken al uit naar een volgend bezoek!
Review L'Histoire 32: www.insearchoftaste.be/lhistoire-32.html
0 Comments
Het was al een jaartje geleden dat we nog bij Cuines, 33 langs geweest waren. Maar in oktober gaat er in Knokke steeds het auto-evenement ‘Zoute Grand Prix’ door en dus leek ons dit het ideale moment om de blinkende bolides te combineren met de al even mooie gerechtjes van Edwin Menue. De regen viel die dag terug met bakken uit de lucht, maar de lucht klaarde op toen we binnenkwamen en we zoals altijd hartelijk ontvangen werden door Fleur Boussy. We kregen een plaatsje aan de ‘gouden bar’ en daar beleefde ik eigenlijk al het hoogtepunt van de middag. Bij onze cocktail presenteerde Edwin ons enkele amuses en hetgeen daar uitsprong was een kommetje met pulled pork, een Maleisische pindasaus en een schuim van aubergine. Oh, wat was dit heerlijk! Dit was helemaal mijn ‘ding’ en mocht ik voor de rest van de namiddag enkel nog een groot bord met deze pulled pork gekregen hebben dan zou mijn namiddag nog zo fantastisch geweest zijn. De andere amuses moesten voor de pulled pork zeker niet onder doen. Zo was er nog een parel die gevuld was met bouillabaisse die in je mond voor een echte smaakexplosie zorgde. En dan kwam er nog een blauwe krab aangewandeld die ons een cannelloni van pompoen en krab presenteerde. Eten doe je met al je zintuigen, dus ook met je ogen. En dat heeft Edwin goed begrepen. Als je weet dat Edwin zelf zijn servies maakt zoals je hieronder bij de presentatie van de scheermessen kan zien, dan weet je dat hij oog heeft voor de presentatie van zijn gerechten. Edwin presenteert zijn gerechten steeds op een originele manier en verwijst daarmee steeds naar de herkomst van zijn producten. Deze presentaties zorgen ervoor dat de gerechten nog beter tot zijn recht komen en dat een diner bij Cuines, 33 niet zomaar een etentje is, maar een ganse belevenis. Iets wat volgens mij nog meer de gerechten versterkt, zijn de bijpassende sappen. Bij Cuines, 33 kies ik steeds deze sappen omdat ik vind dat zij een echte meerwaarde zijn voor de gerechten en ze de gerechten nog naar een hoger niveau tillen. We hebben terug een fijne namiddag gehad en binnenkort kunnen we ook thuis verder genieten van Edwin's culinaire kookkunsten. In het najaar van 2019 brengen tal van Vlaamse chefs een kookboek uit en op 17 december is het de beurt aan Edwin Menue. Dan brengt hij zijn eerste boek uit. Eentje waar ik al erg naar uitkijk! Review 'Cuines, 33 (2018)': www.insearchoftaste.be/cuines-33-022018.html Review 'Brasa': www.insearchoftaste.be/brasa.html
|
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|