'Edwin Menue najaar 2022' stond al enkele maanden in mijn agenda neergepend want dan opende het nieuwe restaurant van Edwin Menue en hem kennende ging het terug een mooi project worden. Het restaurant is alvast op een prachtige locatie in Duinbergen gelegen. Het is gelegen op een hoek van een apartementsgebouw met aan de ene kant uitzicht op de zee en aan de andere kant het duinengras dat je tegemoet komt. Al deze natuurelementen zijn ook doorgetrokken in het interieur. En dat mag je het bij het duinengras bijna zo goed als letterlijk nemen want bij het binnenkomen in het restaurant kom je het duinengras al tegen dat boven de centrale bar hangt. Het restaurant is verder aangekleed met robuuste natuurelementen, grijze tinten, knusse banken en de obligatoire open keuken. Dat het servies voor Edwin heel belangrijk is hebben we al in Cuines 33 mogen ervaren waar zijn gerechten in zijn eigen creaties geserveerd worden. Voor Dunas Dine is er beroep gedaan op Sophie Verjans die een lijn gemaakt heeft dat zeer mooi aansluit bij het interieur van het restaurant. De absolute eyecatcher is voor mij de private dining room. De prachtige aankleding geeft je het gevoel van met je voeten in de zee te zitten dineren, met de gouden vogels die boven je hoofd vliegen. Het is als het ware een stukje kunst op zich. Wie denkt om Edwin in de keuken aan te treffen is eraan voor de moeite want voor dit restaurant heeft hij zijn beste vrouw uitgestuurd. Fran Mertens roerde al 4 jaar in de potten bij Cuines 33 en kent dus al perfect het klappen van de zweep. Terwijl Fran in de keuken te vinden is, neemt Jannah Muller de zaal voor haar rekening. Een leuke Hollandse die ons meteen op ons gemak wist te stellen. Edwin Menue zal wel een oogje in het zeil houden, maar het zullen toch vooral de leading ladies zijn die het restaurant gaan runnen. Met hun restaurant willen ze fine dining brengen die voor iedereen toegankelijk is. Lekkere en mooi opgemaakte gerechtjes die niet te complex zijn. Ze zijn gestart met een menu, maar het is de bedoeling dat ze later nog à la carte gaan werken. Op zondag kan je gewoon binnenspringen voor een cocktail en enkele bites. Heb je er het naar je zin? Dan kan je blijven om verder van Fran haar kookkunsten te genieten. Chefchoisemenu 75€ Fish & chips dip Oester Dine: Duindoornbes en ponzu Fried sushi: Ramanas saladen yuzu, algen Vitello tonnato Carpaccio van coquille en rode biet Ravioli van venkel met jus van lavas Roodbaars, puree van karnemelk, spitskool met crumble van hazelnoot, butternut Ijs van kardemom, mascarpone en mandarijn Het menu was gevuld met allemaal lekkere gerechtjes die ieders meug zijn. Ze brengen wel een toegankelijk menu, maar Fran weet al heel goed wat koken is want aan smaak ontbrak het hun zeker niet. Samen met het mooie interieur zorgt dit ervoor dat Edwin's nieuwe restaurant een echt nieuwe hot spot aan de Belgische kust is geworden. Ik ben al benieuwd naar de verdere evolutie en deze zomer zien ze er mij zeker nog eens terug!
0 Comments
Het is al jaren geleden dat ik nog eens in Ledeberg geweest was. Als kleine jongen kwam ik op zondag steeds met mijn ouders naar de markt en in augustus gingen we elk jaar naar de ajuinenmarkt op de Ledebergse Feesten. Maar dat is nu al vele jaren geleden en door heen de jaren heeft Ledeberg een metamorfose ondergaan. Er zijn nog steeds veel cafés en pitazaken, maar daar ergens tussenin is er sinds enkele jaren een zaak die er toch een beetje tussenuit schiet: Talloor d’Or. Makkelijk te herkennen door de witte gevel van het herenhuis. Door de foto’s op hun website dacht ik dat het een klein restaurant was, maar eigenlijk is het een langgerekt restaurant. Vooraan heb je de bar en een mooie ronde fauteuil waarbij je een mooi zicht hebt op het met Kerstlichtjes aangeklede Ledebergplein. Het restaurant loopt door tot achteraan waar je de chefs table hebt en een oogje kan werpen op wat de chef allemaal aan het bereiden is. Het restaurant is aangekleed in het zwart met gouden accenten. Kleurrijke fauteuils zorgen voor het zitgemak. Nikki De Zaeyteyt en Matthias Van Acker kenden met corona een valse start. Maar na 6 maand wachten konden ze hun restaurant eindelijk openen. Ze bewezen direct dat er niet alleen aan hun talloren een gouden randje zit, maar dat de gerechten ook in orde waren. Voor een mooi geprijsd menu van 65€ konden ook wij dit beamen. De bordjes waren mooi opgemaakt en alle gerechten waren zeer smaakvol. De porties van de voorgerechten mochten misschien iets groter geweest zijn, maar dit heeft de pret zeker niet bederft. Apero & hapjes
Mocktail Matcha Basil Bee (Basilicum - Matcha Tonic - honing - limoen) Blauwe kaas Hinkelspel - gestoofde peertjes Kroket gekonfijte eendenbout Gezouten cannelé - champignoncrème Menu Chef Choice Coquille - hazelnoot - bloemkool - dashi Schelvis - boerenkool - garnaal Specialiteit van de chef: Pommes Moscovit - Royal Belgian Caviar Hertenkalf - schorseneer - peer Kaasbordje |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|