In Search of Taste
  • Home
  • About
  • Restaurants Nationaal
    • Untitled
    • Cuines, 33 >
      • Cuines, 33 (2016)
      • Cuines, 33 (02/2017)
      • Cuines, 33 (07/2017)
      • Cuines, 33 (02/2018)
      • Cuines, 33 (09/2018)
      • Cuines, 33 (10/2019)
    • Cuchara
    • Atelier Gist (Jason & Laurence) >
      • Atelier Gist (04/2023)
      • Atelier Gist (05/2022)
      • Atelier GIST
      • Burnt
      • L'Histoire 32
      • MES-T by l'Histoire 32, Burnt & De Seizoenschuur
      • Gist @ Villa Vilander
    • Benoit & Bernard Dewitte >
      • Benoit Dewitte vs David Toutain
      • Benoit & Bernard Dewitte 2016
      • Benoit & Bernard Dewitte 2017
      • Benoit & Bernard Dewitte 2018
    • Oak >
      • Oak (2016)
      • Oak (2017)
      • Oak (2018)
      • Oak (04/2019)
    • The Jane
    • Hertog Jan
    • Bartholomeus
    • Vrijmoed
    • Comme Chez Soi
    • De Vijf Seizoenen
    • Fleur De Lin >
      • Fleur De Lin 2015
      • Fleur De Lin 2016
      • Fleur de Lin 2018
    • Bistro Bruut
    • Atelier Maple
    • Bar Bask
    • Dunas Dine
    • Talloor d'Or
    • Door 73
    • Publiek
    • Yalo hotel & restaurant
    • LOF Restaurant
    • L'Air de Rien
    • Chateau de Mirwart
    • Woestyne
    • Bonte B
    • D'Oude Pastorie (Lochristi)
    • Pulpo by L'Autre Vie
    • Pulpo by L'Autre Vie (2021)
    • Black Smoke
    • Rooselaer >
      • Rooselaer 01/2014
      • Rooselaer 07/2014
      • Rooselaer 2016
      • Rooselaer 2018
    • Pacht 26
    • Cochon De Luxe
    • Moules /// Frites by Sergio Herman
    • Hostellerie L'Esco >
      • Hostellerie L'Esco 2015
      • Hostellerie L'Esco 2016 - 1
      • Hostellerie L'Esco 2016 - 2
      • Hostellerie L'Esco 2017
      • Hostellerie L'Esco 2018
    • Carcasse by Dierendonck >
      • Carcasse by Dierendonck (2016)
      • Carcasse by Dierendonck (2017)
    • Divin by Sepi
    • Mémé Gusta
    • Vintage Signé Nuance
    • Bistro Gustaaf
    • Kasteel van Laarne
    • Les Clos des Recollets
    • De Snoeck
    • Yellow Bistro
    • Renard
  • Restaurants Internationaal
    • Duitsland >
      • Tim Raue
    • Nederland >
      • Rijks x Quintonil
      • 212 Amsterdam
      • Tribeca
      • Librije's Zusje/Spectrum
      • Pure C >
        • Pure C 2014
        • Pure C 2015
        • Pure C 2016
      • AIRrepublic
      • Blueness - Japanese Style Cuisine
      • Meliefste
      • De Kromme Watergang
      • De Leest
    • Barcelona >
      • Cocina Hermanos Torres
      • Roca Moo
    • Londen >
      • The Ledbury
      • Dinner
      • Cavita - Heritage Mexican Cuisine
      • St Barts
      • Pollen Street Social
      • Typing Room
      • Ametsa with Arzak Instruction
      • Andina
    • Parijs >
      • Hélène Darroze
      • Aux Lyonnais
      • La Durée
  • Streetfood restaurants
    • Pizzeria Sofia
    • Taco Santo
    • Mission Masala - Desi Indian Soulfood
    • Frites Atelier Amsterdam >
      • Frites Atelier Amsterdam (Antwerpen)
      • Frites Atelier Amsterdam - Tasting
    • Umamido
    • Bicho Malo
    • Eat Love Pizza
    • Otomat
    • A Food Affair
    • Uncle Babe's Burger Bar >
      • Uncle Babe's Burger Bar 2016-1
      • Uncle Babe's Burger Bar 2016-2
    • Ellis Gourmet Burger
    • Maca Morado
    • Bar Chine
    • De Superette
    • Pistolet Original & Dierendonck
  • Recepten
    • Klassiek >
      • Pompoen, lam & hummus (Sobremesa by Sergio Herman)
      • Broodje pulled pork
      • Ossobuco met farfalle (Sergio Herman)
      • Mediterrane puntpaprika's (Sergio herman)
      • Varkenswangetjes met honing & soja by Jason Atherton
      • De vleesbom
      • Onion Bombs
      • Driekleurige taart met biet, raap en aardpeer
      • Witloofrolletjes by Geert Van Hecke
      • Potato side dishes
      • Zuurdesemtoast, gemarineerd rundvlees & gepekelde groentjes
      • Soepje garnalen, paddenstoelen & sint-jakobsschelpen
      • Fish & Chips
      • Risotto met geroosterde pompoen, salie, paddenstoelen & pancetta
      • Ratatouille van wilde boschampignons
      • Sint-jakobsnootje met risotto van erwtjes, risotto & munt
      • Curry-zalmburger by Colette Dike
    • Latijns-Amerikaans >
      • Ceviche zeebaars
      • Peruaanse causa met tonijn & avocado
      • Lomo al Trapo
      • Quesadilla met chorizo & gamba
      • Empanadas met tomatenchutney & chipotlerijst
      • Tacos el pastor
      • Torta's met chorizo, avocado en ei
      • Chipotle-honey kipkebabs met gegrilde ananassalsa by Jord Althuizen
      • Taco pulled chicken
      • Jambalaya
      • Braziliaanse Churrasco met chimichurri & tomatensalsa met paprika
      • Alfajores - Peruaanse karamelkoekjes
      • Haute Dog - Mexico 86
      • Haute Dog - Chipolata, coleslaw & sambalmayo
      • Quinoa kroketten met chili jam
      • Mexicaanse zwarte-bonenchili met chocolade
      • Baja-vistaco's
      • Chili con carne
      • Chili Con Carne by Sergio Herman
      • Tortilla met zuiders gebraad en mango-gember-limoenmojo
      • Enchiladas
    • Indisch >
      • Rendang by Soenil Bahadoer & Bart Van Berkel
      • Indian curry met gele linzen en aubergine
      • Bhaji's met uienchutney
      • Garnalencurry met zelfgemaakte naan
      • Kipsaté met satésaus
      • Vindaloo geroosterde groenten & kipspies
      • Garnalen in Keralacurry
      • Indische balletjes met rijst
      • Kip Tikka Masala
    • Aziatisch >
      • Nasi Goreng (Simple Food - Sergio Herman)
      • Shaksuka (Yotam Ottolenghi)
      • Koreaanse rundstartaar
      • Pineapple filled with sticky chicken
      • Tom Yam Kung
      • Oosterse wrap by Vrijmoed
      • Stroperig Szechuanvarkensvlees met sesamzaad
    • Dessert >
      • Snickers - Pinda-ijs & Caramel
      • Snickers by Jeroen De Pauw
      • Gâteau brûlée van zoete aardapelen (Michel Troisgros)
      • Paris-Brest met chocolade-hazelnotenroom
      • Panna Cotta van mango, passievrucht en hangop
      • Chocolat chip cookies & Madeleintjes
      • Kokosrotsjes

Dunas Dine

30/12/2022

0 Comments

 
'Edwin Menue najaar 2022' stond al enkele maanden in mijn agenda neergepend want dan opende het nieuwe restaurant van Edwin Menue en hem kennende ging het terug een mooi project worden.  Het restaurant is alvast op een prachtige locatie in Duinbergen gelegen.  Het is gelegen op een hoek van een apartementsgebouw met aan de ene kant uitzicht op de zee en aan de andere kant het duinengras dat je tegemoet komt.  Al deze natuurelementen zijn ook doorgetrokken in het interieur.  En dat mag je het bij het duinengras bijna zo goed als letterlijk nemen want bij het binnenkomen in het restaurant kom je het duinengras al tegen dat boven de centrale bar hangt.  Het restaurant is verder aangekleed met robuuste natuurelementen, grijze tinten, knusse banken en de obligatoire open keuken. Dat het servies voor Edwin heel belangrijk is hebben we al in Cuines 33 mogen ervaren waar zijn gerechten in zijn eigen creaties geserveerd worden.  Voor Dunas Dine is er beroep gedaan op Sophie Verjans die een lijn gemaakt heeft dat zeer mooi aansluit bij het interieur van het restaurant.  De absolute eyecatcher is voor mij de private dining room.  De prachtige aankleding geeft je het gevoel van met je voeten in de zee te zitten dineren, met de gouden vogels die boven je hoofd vliegen.  Het is als het ware een stukje kunst op zich.

Wie denkt om Edwin in de keuken aan te treffen is eraan voor de moeite want voor dit restaurant heeft hij zijn beste vrouw uitgestuurd.  Fran Mertens roerde al 4 jaar in de potten bij Cuines 33 en kent dus al perfect het klappen van de zweep.  Terwijl Fran in de keuken te vinden is, neemt Jannah Muller de zaal voor haar rekening.  Een leuke Hollandse die ons meteen op ons gemak wist te stellen.  Edwin Menue zal wel een oogje in het zeil houden, maar het zullen toch vooral de leading ladies zijn die het restaurant gaan runnen.
Private Dining Room
Fran Mertens & Janna Muller - Photo of FB Dunas Dine
Met hun restaurant willen ze fine dining brengen die voor iedereen toegankelijk is.  Lekkere en mooi opgemaakte gerechtjes die niet te complex zijn.  Ze zijn gestart met een menu, maar het is de bedoeling dat ze later nog à la carte gaan werken.  Op zondag kan je gewoon binnenspringen voor een cocktail en enkele bites.  Heb je er het naar je zin?  Dan kan je blijven om verder van Fran haar kookkunsten te genieten.
Chefchoisemenu 75€
​
Fish & chips dip
Oester Dine: Duindoornbes en ponzu
Fried sushi: Ramanas saladen yuzu, algen
Vitello tonnato

Carpaccio van coquille en rode biet
Ravioli van venkel met jus van lavas
Roodbaars, puree van karnemelk, spitskool met crumble van hazelnoot, butternut
Ijs van kardemom, mascarpone en mandarijn
Het menu was gevuld met allemaal lekkere gerechtjes die ieders meug zijn.  Ze brengen wel een toegankelijk menu, maar Fran weet al heel goed wat koken is want aan smaak ontbrak het hun zeker niet.  Samen met het mooie interieur zorgt dit ervoor dat Edwin's nieuwe restaurant een echt nieuwe hot spot aan de Belgische kust is geworden.  Ik ben al benieuwd naar de verdere evolutie en deze zomer zien ze er mij zeker nog eens terug!
www.dunasdine.be/
www.cuines33.be/
www.masbrasa.be/nl/
0 Comments

Talloor d'Or

26/12/2022

0 Comments

 
​Het is al jaren geleden dat ik nog eens in Ledeberg geweest was.  Als kleine jongen kwam ik op zondag steeds met mijn ouders naar de markt en in augustus gingen we elk jaar naar de ajuinenmarkt op de Ledebergse Feesten.  Maar dat is nu al vele jaren geleden en door heen de jaren heeft Ledeberg een metamorfose ondergaan.  Er zijn nog steeds veel cafés en pitazaken, maar daar ergens tussenin is er sinds enkele jaren een zaak die er toch een beetje tussenuit schiet: Talloor d’Or.  Makkelijk te herkennen door de witte gevel van het herenhuis.  Door de foto’s op hun website dacht ik dat het een klein restaurant was, maar eigenlijk is het een langgerekt restaurant.  Vooraan heb je de bar en een mooie ronde fauteuil waarbij je een mooi zicht hebt op het met Kerstlichtjes aangeklede Ledebergplein.  Het restaurant loopt door tot achteraan waar je de chefs table hebt en een oogje kan werpen op wat de chef allemaal aan het bereiden is.  Het restaurant is aangekleed in het zwart met gouden accenten.  Kleurrijke fauteuils zorgen voor het zitgemak.
Photo of talloordor.be
Photo of talloordor.be
Photo of talloordor.be
​Nikki De Zaeyteyt en Matthias Van Acker kenden met corona een valse start.  Maar na 6 maand wachten konden ze hun restaurant eindelijk openen.  Ze bewezen direct dat er niet alleen aan hun talloren een gouden randje zit, maar dat de gerechten ook in orde waren.  Voor een mooi geprijsd menu van 65€ konden ook wij dit beamen.  De bordjes waren mooi opgemaakt en alle gerechten waren zeer smaakvol.  De porties van de voorgerechten mochten misschien iets groter geweest zijn, maar dit heeft de pret zeker niet bederft.
Apero & hapjes
Mocktail Matcha Basil Bee
(Basilicum - Matcha Tonic - honing - limoen)
Blauwe kaas Hinkelspel - gestoofde peertjes
Kroket gekonfijte eendenbout
Gezouten cannelé - champignoncrème

Menu Chef Choice
Coquille - hazelnoot - bloemkool - dashi

Schelvis - boerenkool - garnaal
Specialiteit van de chef: Pommes Moscovit - Royal Belgian Caviar
Hertenkalf - schorseneer - peer
Kaasbordje
​www.talloordor.be/
0 Comments

    Kristof Jacobs

    Smaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ...

    Archives

    October 2023
    September 2023
    June 2023
    May 2023
    March 2023
    February 2023
    December 2022
    November 2022
    May 2022
    April 2022
    February 2022
    November 2021
    September 2021
    July 2021
    June 2021
    May 2021
    February 2021
    January 2021
    September 2020
    February 2020
    January 2020
    December 2019
    November 2019
    October 2019
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    March 2019
    February 2019
    January 2019
    December 2018
    November 2018
    September 2018
    August 2018
    July 2018
    May 2018
    April 2018
    March 2018
    February 2018
    January 2018
    December 2017
    October 2017
    September 2017
    August 2017
    July 2017
    June 2017
    May 2017
    April 2017
    March 2017
    February 2017
    January 2017
    December 2016
    November 2016
    October 2016
    September 2016
    August 2016
    July 2016

    Categories

    All

    RSS Feed

Proudly powered by Weebly
  • Home
  • About
  • Restaurants Nationaal
    • Untitled
    • Cuines, 33 >
      • Cuines, 33 (2016)
      • Cuines, 33 (02/2017)
      • Cuines, 33 (07/2017)
      • Cuines, 33 (02/2018)
      • Cuines, 33 (09/2018)
      • Cuines, 33 (10/2019)
    • Cuchara
    • Atelier Gist (Jason & Laurence) >
      • Atelier Gist (04/2023)
      • Atelier Gist (05/2022)
      • Atelier GIST
      • Burnt
      • L'Histoire 32
      • MES-T by l'Histoire 32, Burnt & De Seizoenschuur
      • Gist @ Villa Vilander
    • Benoit & Bernard Dewitte >
      • Benoit Dewitte vs David Toutain
      • Benoit & Bernard Dewitte 2016
      • Benoit & Bernard Dewitte 2017
      • Benoit & Bernard Dewitte 2018
    • Oak >
      • Oak (2016)
      • Oak (2017)
      • Oak (2018)
      • Oak (04/2019)
    • The Jane
    • Hertog Jan
    • Bartholomeus
    • Vrijmoed
    • Comme Chez Soi
    • De Vijf Seizoenen
    • Fleur De Lin >
      • Fleur De Lin 2015
      • Fleur De Lin 2016
      • Fleur de Lin 2018
    • Bistro Bruut
    • Atelier Maple
    • Bar Bask
    • Dunas Dine
    • Talloor d'Or
    • Door 73
    • Publiek
    • Yalo hotel & restaurant
    • LOF Restaurant
    • L'Air de Rien
    • Chateau de Mirwart
    • Woestyne
    • Bonte B
    • D'Oude Pastorie (Lochristi)
    • Pulpo by L'Autre Vie
    • Pulpo by L'Autre Vie (2021)
    • Black Smoke
    • Rooselaer >
      • Rooselaer 01/2014
      • Rooselaer 07/2014
      • Rooselaer 2016
      • Rooselaer 2018
    • Pacht 26
    • Cochon De Luxe
    • Moules /// Frites by Sergio Herman
    • Hostellerie L'Esco >
      • Hostellerie L'Esco 2015
      • Hostellerie L'Esco 2016 - 1
      • Hostellerie L'Esco 2016 - 2
      • Hostellerie L'Esco 2017
      • Hostellerie L'Esco 2018
    • Carcasse by Dierendonck >
      • Carcasse by Dierendonck (2016)
      • Carcasse by Dierendonck (2017)
    • Divin by Sepi
    • Mémé Gusta
    • Vintage Signé Nuance
    • Bistro Gustaaf
    • Kasteel van Laarne
    • Les Clos des Recollets
    • De Snoeck
    • Yellow Bistro
    • Renard
  • Restaurants Internationaal
    • Duitsland >
      • Tim Raue
    • Nederland >
      • Rijks x Quintonil
      • 212 Amsterdam
      • Tribeca
      • Librije's Zusje/Spectrum
      • Pure C >
        • Pure C 2014
        • Pure C 2015
        • Pure C 2016
      • AIRrepublic
      • Blueness - Japanese Style Cuisine
      • Meliefste
      • De Kromme Watergang
      • De Leest
    • Barcelona >
      • Cocina Hermanos Torres
      • Roca Moo
    • Londen >
      • The Ledbury
      • Dinner
      • Cavita - Heritage Mexican Cuisine
      • St Barts
      • Pollen Street Social
      • Typing Room
      • Ametsa with Arzak Instruction
      • Andina
    • Parijs >
      • Hélène Darroze
      • Aux Lyonnais
      • La Durée
  • Streetfood restaurants
    • Pizzeria Sofia
    • Taco Santo
    • Mission Masala - Desi Indian Soulfood
    • Frites Atelier Amsterdam >
      • Frites Atelier Amsterdam (Antwerpen)
      • Frites Atelier Amsterdam - Tasting
    • Umamido
    • Bicho Malo
    • Eat Love Pizza
    • Otomat
    • A Food Affair
    • Uncle Babe's Burger Bar >
      • Uncle Babe's Burger Bar 2016-1
      • Uncle Babe's Burger Bar 2016-2
    • Ellis Gourmet Burger
    • Maca Morado
    • Bar Chine
    • De Superette
    • Pistolet Original & Dierendonck
  • Recepten
    • Klassiek >
      • Pompoen, lam & hummus (Sobremesa by Sergio Herman)
      • Broodje pulled pork
      • Ossobuco met farfalle (Sergio Herman)
      • Mediterrane puntpaprika's (Sergio herman)
      • Varkenswangetjes met honing & soja by Jason Atherton
      • De vleesbom
      • Onion Bombs
      • Driekleurige taart met biet, raap en aardpeer
      • Witloofrolletjes by Geert Van Hecke
      • Potato side dishes
      • Zuurdesemtoast, gemarineerd rundvlees & gepekelde groentjes
      • Soepje garnalen, paddenstoelen & sint-jakobsschelpen
      • Fish & Chips
      • Risotto met geroosterde pompoen, salie, paddenstoelen & pancetta
      • Ratatouille van wilde boschampignons
      • Sint-jakobsnootje met risotto van erwtjes, risotto & munt
      • Curry-zalmburger by Colette Dike
    • Latijns-Amerikaans >
      • Ceviche zeebaars
      • Peruaanse causa met tonijn & avocado
      • Lomo al Trapo
      • Quesadilla met chorizo & gamba
      • Empanadas met tomatenchutney & chipotlerijst
      • Tacos el pastor
      • Torta's met chorizo, avocado en ei
      • Chipotle-honey kipkebabs met gegrilde ananassalsa by Jord Althuizen
      • Taco pulled chicken
      • Jambalaya
      • Braziliaanse Churrasco met chimichurri & tomatensalsa met paprika
      • Alfajores - Peruaanse karamelkoekjes
      • Haute Dog - Mexico 86
      • Haute Dog - Chipolata, coleslaw & sambalmayo
      • Quinoa kroketten met chili jam
      • Mexicaanse zwarte-bonenchili met chocolade
      • Baja-vistaco's
      • Chili con carne
      • Chili Con Carne by Sergio Herman
      • Tortilla met zuiders gebraad en mango-gember-limoenmojo
      • Enchiladas
    • Indisch >
      • Rendang by Soenil Bahadoer & Bart Van Berkel
      • Indian curry met gele linzen en aubergine
      • Bhaji's met uienchutney
      • Garnalencurry met zelfgemaakte naan
      • Kipsaté met satésaus
      • Vindaloo geroosterde groenten & kipspies
      • Garnalen in Keralacurry
      • Indische balletjes met rijst
      • Kip Tikka Masala
    • Aziatisch >
      • Nasi Goreng (Simple Food - Sergio Herman)
      • Shaksuka (Yotam Ottolenghi)
      • Koreaanse rundstartaar
      • Pineapple filled with sticky chicken
      • Tom Yam Kung
      • Oosterse wrap by Vrijmoed
      • Stroperig Szechuanvarkensvlees met sesamzaad
    • Dessert >
      • Snickers - Pinda-ijs & Caramel
      • Snickers by Jeroen De Pauw
      • Gâteau brûlée van zoete aardapelen (Michel Troisgros)
      • Paris-Brest met chocolade-hazelnotenroom
      • Panna Cotta van mango, passievrucht en hangop
      • Chocolat chip cookies & Madeleintjes
      • Kokosrotsjes