Chef Timothy Tynes was ik al aan het volgen toen hij nog chef was bij 'Ga Nord'. In het najaar van 2017 nam hij en zijn vrouw Lynn Van Vaerenbergh restaurant 'Vina Clara' over dat gelegen is aan het Baelaertpark in Borgerhout. Samen verbouwden ze dit art nouveaupand om tot 'Atelier Maple' en deze avonturen kon je volgen in het tv-programma 'Het Gezin'. In het programma viel mij vooral zijn kooktalent op en daardoor had ik mij voorgenomen om er eens een bezoekje aan te brengen. Na 1,5 jaar is het er eindelijk van gekomen. Het was een zonnige dag en daarom kregen we een plaatsje aangeboden op het stijlvol ingerichte terras. Daar ging ik van start met hun huiscocktail op basis van bourbon en blauwe bes. Vrouwlief nam de cocktail van gin, groene thee en kokos. Daarbij werden een vegetarische taco en een parfait van kippenlevers, gefermenteerde bessen en samba thee geserveerd. Voor de gerechten mochten we binnen plaatsnemen en daar valt naast de art nouveaustijl, vooral de zachtgroene kleur en het maple-symbool op. Dit vind je in het restaurant overal terug. Van de servetten op de stijlvolle gedekte tafels tot op de handdoekjes in de toiletten. Je ziet dat men hier oog voor detail heeft. Details waar vooral Lynn een goed overzicht over heeft. Zij is steeds gefocust en zorgt voor een foutloze bediening. Bij het menu kan je kiezen uit 3, 4 of 5 gangen en deze kan je combineren met een dranken-, een bob- of een non-alcoholisch arrangement. Op het eerste zicht niets speciaals, zou je denken. Maar het dranken arrangement bestaat niet alleen uit aangepaste wijnen, maar ook uit aangepaste cocktails. Iets waar weinig restaurants zich aan wagen omdat de combinatie van beiden toch niet altijd zo evident is. Timothy presenteerde een cocktail bij het gerecht dat luistert naar de naam "Smaken uit Peru". "De smaken van Peru" vond je in het kommetje terug onder de vorm van een ceviche van gepekelde Corvina, tijgermelk, passievrucht en kaffir. Daarbij kwam een cocktail van whiskey, passievrucht en limoen dat een perfecte combo was met de ceviche. De tweede cocktail werd geserveerd bij het dessert van gemarineerde aardbeien, koiji ijs, verse amandel en Japanse kerselaar. De dessert ging hand-in-hand met de strawberry daiquiri 'Atelier Maple-style'. Bij de overige gerechten werden er terug wijnen geserveerd en daarvoor gaan we terug naar het eerste voorgerecht dat bestond uit verschillende tomaten variëteiten zoals een tartaar, een sorbet en een vinaigrette van gerookte tomaat. Deze werden nog extra op smaak gebracht met burratina en ijzerkruid. Het hoofdgerecht tenslotte was een kalfsentrecôte van de bqq met geroosterde prei, duxelles van champignons en een kroketje van polenta. Optioneel hebben we er ook nog de krokant gebakken kalfshartzwezerik bijgenomen. Als laatste wil ik ook nog even het brood vermelden. Je kon kiezen uit 2 soorten, maar voor mij sprong vooral het focaccia brood eruit! Dit was er eentje waar ik kon blijven van smikkelen. Timothy is een gepassioneerde chef en dit merk je onder andere in de mignardises-kar die bij de koffie komt voorgereden. Daarbij komt Timothy met terechte fierheid zijn zelfbereide koekjes, taartjes en pralines voorstellen. En als je wilt maakt Timothy zelfs een crêpe suzette voor je aan tafel klaar. Zo'n heerlijke kar zorgt ervoor dat je met een goed gevoel huiswaarts keert. Timothy en Lynn hebben op 1,5 jaar tijd al een hele mooi zaak uit de grond gestampt. Het zijn 2 zeer gepassioneerde mensen. Dit merk je onder andere aan het stijlvolle ingerichte restaurant, de perfecte bediening, de mooie gerechten met aangepaste cocktails en natuurlijk hun heerlijke mignardises-kar. Het is een zaak waar we zeker nog meer gaan van horen! Keep up the good work!
0 Comments
|
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|