In Search of Taste
  • Home
  • About
  • ISOT Top 5
    • Top 5 - 2017
    • TOP 5 - 2016
    • TOP 5 - 2015
  • Restaurants
    • Nationaal >
      • Cuines, 33 >
        • Cuines, 33 (2016)
        • Cuines, 33 (02/2017)
        • Cuines, 33 (07/2017)
        • Cuines, 33 (02/2018)
        • Cuines, 33 (09/2018)
        • Cuines, 33 (10/2019)
      • Cuchara
      • Burnt
      • L'Histoire 32
      • MES-T by l'Histoire 32, Burnt & De Seizoenschuur
      • Benoit & Bernard Dewitte >
        • Benoit Dewitte vs David Toutain
        • Benoit & Bernard Dewitte 2016
        • Benoit & Bernard Dewitte 2017
        • Benoit & Bernard Dewitte 2018
      • Oak >
        • Oak (2016)
        • Oak (2017)
        • Oak (2018)
        • Oak (04/2019)
      • The Jane
      • Hertog Jan
      • Frites Atelier Amsterdam >
        • Frites Atelier Amsterdam (Antwerpen)
        • Frites Atelier Amsterdam - Tasting
      • L'Air de Rien
      • Black Smoke
      • Divin by Sepi
      • Carcasse by Dierendonck >
        • Carcasse by Dierendonck (2016)
        • Carcasse by Dierendonck (2017)
      • Woestyne
      • Mémé Gusta
      • Vintage Signé Nuance
      • Brasa
      • Bartholomeus
      • Vrijmoed
      • Fleur De Lin >
        • Fleur De Lin 2015
        • Fleur De Lin 2016
        • Fleur de Lin 2018
      • Bistro Bruut
      • Door 73
      • Volta
      • Taco Santo
      • Hostellerie L'Esco >
        • Hostellerie L'Esco 2015
        • Hostellerie L'Esco 2016 - 1
        • Hostellerie L'Esco 2016 - 2
        • Hostellerie L'Esco 2017
        • Hostellerie L'Esco 2018
      • De Vijf Seizoenen
      • Atelier Maple
      • Mission Masala - Desi Indian Soulfood
      • LOF Restaurant
      • SAN Gent
      • Pulpo by L'Autre Vie
      • Rooselaer >
        • Rooselaer 01/2014
        • Rooselaer 07/2014
        • Rooselaer 2016
        • Rooselaer 2018
      • Comme Chez Soi
      • Bicho Malo
      • Jan Verhelst
      • Bistro Gustaaf
      • Kasteel van Laarne
      • Les Clos des Recollets
      • De Superette
      • Bar Chine
      • A Food Affair
      • Bonte B
      • Cochon De Luxe
      • Uncle Babe's Burger Bar >
        • Uncle Babe's Burger Bar 2016-1
        • Uncle Babe's Burger Bar 2016-2
      • Pacht 26
      • The Bayou
      • Ellis Gourmet Burger
      • Otomat
      • De Snoeck
      • Pistolet Original & Dierendonck
      • Publiek
      • Maca Morado
      • Meneer
      • Yellow Bistro
      • Eat Love Pizza
      • Umamido
      • D'Oude Pastorie (Lochristi)
      • Renard
    • Internationaal >
      • Nederland >
        • Librije's Zusje
        • Pure C >
          • Pure C 2014
          • Pure C 2015
          • Pure C 2016
        • AIRrepublic
        • Blueness - Japanese Style Cuisine
        • Meliefste
        • De Kromme Watergang
        • De Leest
      • Barcelona >
        • Roca Moo
      • Londen >
        • The Ledbury
        • Dinner
        • Pollen Street Social
        • Typing Room
        • Ametsa with Arzak Instruction
        • Andina
      • Parijs >
        • La Durée
        • Aux Lyonnais
        • Hélène Darroze
  • Bars
    • The Pharmacy Experimental
    • Uncle Babe's Burger Bar >
      • Uncle Babe's Burger Bar 2016-1
      • Uncle Babe's Burger Bar 2016-2
    • PROOF - Shop & Tasting Room
    • Palenque & Comida
    • Brouwerij De Koninck
    • Brouwerij Achouffe
  • Events
    • Foodtruck De Kok-Madam
    • Antwerpen Proeft 2014
    • Antwerpen Proeft 2016
    • Antwerpen Proeft 2018
    • Flemisch Food Bash 2015
    • Tequila & Mezcal Fest 2017
    • Barrio Cantina 2014
    • Barrio Cantina @ Gentse Feesten 2015
    • Foodtruckfestival Fête près de la Gare
  • Shops
    • PROOF
    • The Chocolate Line
    • Pierre Marcolini
    • Brood & Banket De Coninck
    • Monsieur Boudin
  • Hotel
    • L'Ancien Hôpital >
      • L'Ancien Hôpital 2013
      • L'Ancien Hôpital 2014
      • L'Ancien Hôpital 2016
    • Une Maison à la Campagne
  • Recepten
    • Klassiek >
      • Pompoen, lam & hummus (Sobremesa by Sergio Herman)
      • Broodje pulled pork
      • Ossobuco met farfalle (Sergio Herman)
      • Mediterrane puntpaprika's (Sergio herman)
      • Varkenswangetjes met honing & soja by Jason Atherton
      • De vleesbom
      • Onion Bombs
      • Driekleurige taart met biet, raap en aardpeer
      • Witloofrolletjes by Geert Van Hecke
      • Potato side dishes
      • Zuurdesemtoast, gemarineerd rundvlees & gepekelde groentjes
      • Soepje garnalen, paddenstoelen & sint-jakobsschelpen
      • Fish & Chips
      • Risotto met geroosterde pompoen, salie, paddenstoelen & pancetta
      • Ratatouille van wilde boschampignons
      • Sint-jakobsnootje met risotto van erwtjes, risotto & munt
      • Curry-zalmburger by Colette Dike
    • Latijns-Amerikaans >
      • Lomo al Trapo
      • Quesadilla met chorizo & gamba
      • Empanadas met tomatenchutney & chipotlerijst
      • Tacos el pastor
      • Torta's met chorizo, avocado en ei
      • Chipotle-honey kipkebabs met gegrilde ananassalsa by Jord Althuizen
      • Taco pulled chicken
      • Jambalaya
      • Braziliaanse Churrasco met chimichurri & tomatensalsa met paprika
      • Alfajores - Peruaanse karamelkoekjes
      • Haute Dog - Mexico 86
      • Haute Dog - Chipolata, coleslaw & sambalmayo
      • Quinoa kroketten met chili jam
      • Mexicaanse zwarte-bonenchili met chocolade
      • Baja-vistaco's
      • Chili con carne
      • Chili Con Carne by Sergio Herman
      • Tortilla met zuiders gebraad en mango-gember-limoenmojo
      • Enchiladas
    • Indisch >
      • Rendang by Soenil Bahadoer & Bart Van Berkel
      • Indian curry met gele linzen en aubergine
      • Bhaji's met uienchutney
      • Garnalencurry met zelfgemaakte naan
      • Kipsaté met satésaus
      • Vindaloo geroosterde groenten & kipspies
      • Garnalen in Keralacurry
      • Indische balletjes met rijst
      • Kip Tikka Masala
    • Aziatisch >
      • Nasi Goreng (Simple Food - Sergio Herman)
      • Shaksuka (Yotam Ottolenghi)
      • Koreaanse rundstartaar
      • Pineapple filled with sticky chicken
      • Tom Yam Kung
      • Oosterse wrap by Vrijmoed
      • Stroperig Szechuanvarkensvlees met sesamzaad
    • Dessert >
      • Snickers - Pinda-ijs & Caramel
      • Snickers by Jeroen De Pauw
      • Gâteau brûlée van zoete aardapelen (Michel Troisgros)
      • Paris-Brest met chocolade-hazelnotenroom
      • Panna Cotta van mango, passievrucht en hangop
      • Chocolat chip cookies & Madeleintjes
      • Kokosrotsjes
    • Cocktails & Beer >
      • Drinks & Bites by Isabel Boons & The Blend Brothers
      • Moscow Mule by Manuel Wouters
      • Hierbas de las Dunas

Braziliaanse Churrasco met chimichurri & tomatensalsa met paprika

31/7/2016

0 Reacties

 
Braziliaanse Churrasco
Ingrediënten (4 personen):
1 kg longhaas
3 teentjes look, geperst
sap van 2 limoenen
1,5 el rodewijnazijn
1,5 el worchestersaus
1 kleine ui, geraspt
2 tl komijnzaad
3 tl aleppopeper of chilivlokken
1,5 el olijfolie

Bereiding:
Snijd het vlees in 4 tot 6 gelijke steaks en breng op smaak met peper en versgemalen zwarte peper.  Leg het vlees in een ondiepe schaal (niet van metaal).  Doe de resterende ingrediënten in een kommetje en meng goed.  Giet de marinade over de steaks, wentel het vlees er een paar keer door, dek af en zet een nacht in de koelkast.  haal het vlees een uur voor het grillen uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur komt.
Steek de bbq aan of verhit een grillpan tot hij heet is.  Haal het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
besprenkel met een beetje extra olie en breng op smaak met extra zout en peper.
Rijg de steaks elk aan lange metalen pen.  Grill de steaks een paar minuten aan elke kant, tot ze naar wens zijn.  Laat het vlees op een warme plek 10 min rusten.  Serveer met de salsa.
Chimichurri
Ingrediënten (4 personen):
1 handvol korianderblaadjes, fijngesneden
1 handvol bladpeterselie, fijngesneden
2 knoflookteentjes, fijngesneden
1 grote sjalot, fijngesneden
1 kleine groene chilipeper, zonder zaadjes, fijngesneden
80 ml extra virgine olijfolie
2 el wittewijnazijn

Bereiding:
Doe de fijngesneden kruiden in een kom met de knoflook, sjalot en chilipeper.  Roer de olijfolie en azijn erdoor en breng op smaak met zout.
Tomatensalsa met paprika
Ingrediënten (4 personen):
1 kleine rode ui, fijngesneden
1 kleine handvol koriander, steeltjes en blaadjes
125 g kerstomaatjes
1 rode paprika
2 tl tomatenpuree
50 ml extra virgine olijfolie
2 el rodewijnazijn
1,5 tl gerookt paprikapoeder
een mespunt suiker

Bereiding:
Mix alle ingrediënten in een keukenmachine tot een grove saus.
Je kunt alle groenten en kruiden natuurlijk ook met de hand fijnsnijden.  Doe de saus in een kom en breng op smaak met zwarte peper en zout.
Bron: www.deliciousmagazine.nl/
0 Reacties

Indian curry met gele linzen & aubergine by Nick Bril vs Bart Van Berkel

31/7/2016

0 Reacties

 
Toen ik de eerste keer bij The Jane ben gaan eten stond er een heerlijke curry op het menu.  Ik ben een echte curry-lover dus kon ik dit zeker smaken.  Een tijdje geleden heb ik mij het kookboek 'Ontdek het geheim van de chef' aangeschaft en daar vond ik deze curry in terug.  Dit recept is een aangepaste versie van Nick Bril's curry zodat je deze thuis gemakkelijk kan klaar maken.
Ingrediënten (4 personen):
Aubergincurry:
3 aubergines
olijfolie
2 uien
3 knoflooktenen
1 chilipeper

2tl venkelpoeder
2 tl komijnpoeder
1tl garam masala poeder
1tl kurkumapoeder
2tl mosterdzaad

2el tandoripasta (potje)
2el tomatenpuree

1/2 blik tomaten op sap

750ml groentebouillon
200gr gele linzen
2el citroensap
4el oestersaus
1tl zout en peper

Geurige rijst:
300gr basmati-rijst
1el boter
1el korianderzaad, geroosterd
snuifje zout
1 handje korianderblaadjes

Raita (yoghurtsaus):
1el citroensap en -rasp
2el geraspte komkommer
1el munt, fijngesneden
snuifje garam masala
2el olijfolie
zout en peper
Bereiding:
Puls de ui, de knoflook en de chilipeper tot kleine stukjes in een keukenmachine.
Snijd de aubergines in gelijke stukken van 3 cm groot.

Verhit een grote braadpan op medium hoog vuur en verhit hierin 4el olie.  Bak de kleingesneden ui, knoflook en de chilipeper tot de ui glazig en goudbruin is.  Voeg dan de specerijen toe en bak deze enkele minuten tot alles droogkookt.  Voeg de tomatenpuree en tandoripasta toe.  Bak enkele minuten mee tot alles een beetje tot een pasta begint te worden.  Bak de pasta bruin en voeg dan de tomaten uit blik toe.  Kook deze mee tot een groot deel van het vocht ingekookt is.  Voeg dan de bouillon toe en pureer met een staafmixer alles glad.  Laat het geheel doorkoken en voeg na 10 minuten koken de linzen toe.  Laat alles sudderen op laag vuur.

Maak de aubergines.  Verhit een friteuse of een pan met olie tot 160°C.  Bak de aubergines in de olie tot ze goudbruin zijn.  Koel ze direct af in ijskoudwater.  Zeef ze en voeg ze toe aan de curry.  Bewaar een aantal stukjes ter garnering van de kommen.  Door het frituren wordt de auberginesmaak geconcentreerder.  Door het spoelen verdwijnt de frituursmaak.

Kook of stoom de basmati-rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.  Voeg tijdens het koken wat zout, boter en de geroosterde korianderzaden toe.

Maak de raita.  Rasp de komkommer.  Knijp het vocht eruit en meng de uitgeknepen komkommer met de overige ingrediënten.

TIP: Voor een niet-vegetarische versie kun je de linzen vervangen door blokjes kip of lam.
www.ontdekhetgeheimvandechef.nl/
www.bol.com/nl/p/ontdek-het-geheim-van-de-chef/9200000051581333/
www.thejaneantwerp.com/
0 Reacties

Chipotle-honey kipkebabs met gegrilde ananassalsa by Jord Althuizen

31/7/2016

0 Reacties

 
Het is zomer dus is het de ideale tijd om de BBQ buiten te halen.  In de boekenwinkels zijn de voorste rijen dan ook ingenomen door talloze BBQ-kookboeken.  Een mens zou door het bos de bomen niet meer zien.  Welke moet je dan kopen?  Eentje dat je zeker mee naar huis moet nemen is 'Smokey Goodness' van Jord Althuizen.  Jord is wereldkampioen bbq'en en in zijn nieuw boek geeft hij al zijn kennis prijs.  Ik heb alvast 1 recept uitgeprobeerd en het resultaat was zeer lekker!
Chipotle-honey kipkebabs met gegrilde ananassalsa
Ingrediënten (4 personen):
800gr kippendijen
4 kebabspiesen
4 gegrilde pitabroodjes (ik heb maistortillas gebruikt)

Marinade:
Fijne rasp en sap van 2 (bio)limoenen
2 verse jalapenopepers, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
3 tenen knoflook, fijngehakt
3el koriander, fijngehakt
3el honing
1el donkerbruine basterdsuiker
1el zout
1,5tl chipotkeflakes of 1tl chipotlepoeder
1tl gerookt paprikapoeder
1,5tl gemalen komijn
3el zonnebloemolie.

Ananassalsa:
1 ananas
2 rode puntpaprika's
1el olijfolie
3 verse jalapenopepers, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
1 grote rode ui, gesnipperd
2 lente-uien, in ringetjes
2el verse koriander, fijngesneden
sap van 1 limoen
mespunt komijnpoeder
1tl donkerbruine basterdsuiker
​Bereiding:
Maak de marinade: meng alle ingrediënten in een grote kom.
Snijd de kippendijen in blokjes.  Meng de kipblokjes met de marinade en laat minimaal 1,5u marineren.
Bereid de bbq voor om direct te grillen en verhit hem tot 220°C.  Rijg ondertussen de gemarineerde kipblokjes aan de 4 kebabspiesen.  Gril de spiesen op heet vuur totdat de kip een kerntemperatuur heeft bereikt van minimaal 75°C.
Schil de ananas, snijd hem in de lengte in kwarten, verwijder de kern en snijd er lange plakken van 5 mm dik van.
Snijd de puntpaprika's in tweeën, verwijder de stengel en zaadlijsten.  Besprenkel de puntpaprika met olijfolie.
Gril de ananasplakken en puntpaprika tot deze duidelijke grillstrepen hebben, maar nog wel stevig aanvoelen.  Snijd de ananas en puntpaprika in blokjes van 0,5 cm.  Meng de geroosterde groenten met de overige ingrediënten en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Serveer de spiesen met geroosterde pita's (of tortilla) en gegrilde ananassalsa.
De gemarineerde kipspies gecombineerd met de ananassalsa smaakt echt heerlijk fris.  De bbq-smaak vind je er ook mooi in terug.  Moet je echt eens proberen deze zomer.  Wil je nog andere gerechten van Jord uitproberen, dan moet je zijn boek 'Smokey Goodness' aankopen!  Diek ost 24,99€ bij Standaard Boekhandel.
www.standaardboekhandel.be/seo/nl/boeken/basiskookboeken/9789021562292/jord-althuizen/smokey-goodness
www.smokeygoodness.nl/
www.facebook.com/jordalthuizen
0 Reacties

Carcasse by Dierendonck (2016)

14/7/2016

0 Reacties

 
Sinds enkele maanden is de Eetwinkel te Destelbergen gesloten en daardoor moeten we opnieuw al een eindje rijden om aan een goed stukje vlees te komen.  Sint-Idesbald en Nieuwpoort liggen niet direct bij de deur.  Zomaar even heen en weer rijden doe je dus niet zo snel.  Daarom koppelden we er nog iets leuks en lekkers aan, namelijk een bezoek aan Carcasse.  Twee vliegen in één klap dus :)
Aan één van de gezamenlijke tafels aangeschoven kregen we al onmiddellijk enkele heerlijke nibbles die zo op je tong smolten.  Gecombineerd met een Horse's Neck was dit al een mooie start van de namiddag!
Het lunchmenu is afgeschaft.  Er is nu enkel een kaart waar je kan kiezen uit enkele starters to share, hoofd- en nagerecht.  We waren met 4 personen dus dat betekent 4x proeven!  We namen elk een starter en lieten deze rondgaan.  Op de tafel verscheen korketjes van kalfswang en pickles, carbonara van varkenspoot, beef springroll met soja en avocado en dan nog BBQ pork ribs met appel en selder.  De springroll en pork ribs sprongen er qua smaak immens uit.  Daar zou je zo een portie van bijbestellen!  Nog iets om op te merken was dat er over de carbonara truffelschilfers waren gestrooid, maar daar proefde je bijna niets van, wat wel jammer was.
Als hoofdgerecht hadden we gekozen voor de tournedos Rossini met truffel.  De tournedos met foie en truffel was heel lekker.  Alleen jammer dat men opnieuw truffelschilfers had gebruikt waardoor deze opnieuw bijna niet te proeven waren.  Misschien gewoon schijfjes truffel gebruiken.  Zonde van het product.  Bij de tournedos kwamen nog 4 bijgerechten die al even uitmuntend waren als de tournedos.  Het waren bijna gerechtjes op zichzelf.
Als afsluiter koos ik voor een dame blanche en mijn mede kompanen voor een chocolade brownie met rode biet.
Het was opnieuw prettig vertoeven bij Carcasse.  En wie wil kan nog een souvenirtje meenemen.  In een vitrinekast vind je leuke hebbedingen zoals olijfolie, fleur de sel, caps en dergelijke.  Ik heb mij tegoed gedaan aan een sweater by #NANOUK. 
En dan nog doen waar we eigenlijk voor gekomen waren: lekker vlees kopen bij Dierendonck!  Ik voelde mij precies in candyland :)
www.carcasse.be
www.dierendonck.be/nl/
0 Reacties

4hands Benoit Dewitte & David Toutain

3/7/2016

0 Reacties

 
​Het restaurant van Benoit en Bernard Dewitte bestaat 10 jaar en dat vieren ze daar met enkele 4hands.  Eerder dit jaar was Paul Cunningham al te gast en vandaag was David Toutain, van het gelijknamig sterrenrestaurant in Parijs, te gast.  Een restaurant dat ik wel eens wilde bezoeken, maar dat er nog niet van gekomen is vanwege de afstand.  Nu was het dus de ideale gelegenheid om met David zijn kunsten kennis te maken.
​Bij Benoit en Bernard Dewitte schijnt de zon altijd.  Ook al was buiten de hel losgebarsten, toch waande ik mij binnen 5u lang op vakantie.  Het mooie interieur en de gerechten geven mij steeds een zonnig gevoel.  Vandaag mochten we ook nog eens plaats nemen aan een tafeltje met uitzicht op de keuken, dus kon ons geluk niet op.
De immer vriendelijke Bernard verwelkomde ons met een glaasje Crémant de Limoux van Jean Louis Denois en al snel volgden een heel arsenaal amuses zoals gerookte rode biet, een mediteraanse macaron van tomaat en olijf, met inktvis opgevulde prij en bouillon van rotsvis, een eitje gevuld met mais en komijn, ...
Dit was al een mooie opwarming voor de 9 gangen die nog gingen komen.  Benoit en David maakten om de beurt een gerecht klaar en voor het hoofdgerecht sloegen ze de handen in elkaar.
* Kabeljauw printanier (David Toutain)  Een frisse starter dat mij een beetje aan ceviche deed denken.
Keth - Pinot blanc 2015 - Rheinhessen
* Langoustine BBQ (Benoit Dewitte) Omdat we aan de keuken zaten, konden we alles goed gade slaan én ruiken.  Bij het openslaan van de keukendeur waaide de geur van de bbq het restaurant binnen en dit deed mij al onmiddelijk watertanden.  Enkele minuten later stond er een mooie langoustine voor mijn neus.  Goddelijk!
Levin - Sauvignon blanc 2012 - Loire
* Jabugo - boontjes (David Toutain) Nadat Benoit ons al een glimlach op onze mond getoverd had, kon David niet achterblijven.  Met zijn volgende gerecht scoorde hij ook aan onze tafel.  Hij maakte een risotto van boontjes en Jabugo.  Terwijl ik dit aan het schrijven ben, komt de smaak terug in mijn mond :)
Monologo - Arinto 2015 - Vinho Verde
* Gillardeau - ossenstaart (Benoit Dewitte) Een kommetje vol smaak kregen we met de Gillardeau oester en de bouillon van ossenstaart.
Monologo - Arinto 2015 - Vinho Verde
* Wijting - basilicum (David Toutain) Het volgende gerecht van David was een langzaam gegaard stukje wijting dat precies met fluwelen handschoenen gemaakt was.  Zo mooi was deze wijting!
Eira dos Mouros - Treixadura 2015 - Ribeiro
* Agnolotti - wilde curry (Benoit Dewitte) Ook het volgende gerecht had een delicaat product, namelijk de zeer fijne agnolotti.  Deze werd geflankeerd door wilde curry die er zeer lichtjes door kwam.
Domaine des Chesnaies - Cabarnet franc 2015 - Anjou
* Paling - zwarte sesam Nog een extraatje?  Ja zeker, als tussengerecht kwam er nog een kommetje met paling in een sausje van zwarte sesam.
* Duif - abrikoos (Benoit Dewitte & David Toutain) En dan was het tijd voor de pièce de résistance: een duifje dat gegaard was op een bedje van groene kruiden.  En daarbij kwam nog een abrikoos met een mooi laagje foie gras.  Eén van de hoogtepunten van de namiddag!
K-Or - Malbec francais 2015 - Cahors
* Baba - Chartreuse Een mooie variant op baba au rhum.  Hier was de rhum vervangen door Chartreuse.  Een kruidenlikeur die zijn naam dankt aan het kartuizerklooster in de Franse Alpen.
G.D. Vajra - Moscato d'Asti 2014
* Kers - pitten Eindigen deden we met een fris dessert dat gemaakt was rond het product van het moment, kersen.  Een bordje met kersen en ijs gemaakt van de pitten.  Creatief en lekker!
Daarna kwamen ze langs met een kopje koffie en dan weet je dat de culinaire reis er bijna op zit.  Gelukkig konden de mignardises het verdriet een beetje verlichten.  Iets wat ik zal onthouden is de mocchi van jeneverbes.  Mocchi is gemaakt van kleefrijst en hier was deze gevuld met crème patissière.  De buitenkant van de mocchi was fluweelzacht en voelde daardoor een beetje raar aan.  Nog nooit ervaren bij voedsel :)  Maar het smaakte wel zeer goed!
​Ik had veel verwacht van deze 4hands en Benoit en David hebben deze verwachtingen meer dan ingelost.  Het was een middagje genieten.  De keukens van Benoit en David zijn zeer gelijklopend en kenmerken zich door zeer mooie en lichte smaken.  Het was een waar genoegen om kennis te maken met de keuken van David en het was prettig om nog eens bij Benoit en Bernard Dewitte te mogen vertoeven.  Wie zin heeft gekregen om ook eens een 4hands mee te maken, kan dit nog want binnekort komen Thijs Meliefste en Benjamin Luzuy nog langs.  Maar haast je want de plaatsen zijn snel ingenomen!

Binnenkort kan je ook thuis genieten van Benoit zijn kookkunsten want in het najaar komt zijn kookboek uit en ook dit zal een lust voor het oog zijn.  Komt zeker in mijn keuken te liggen!
​www.benoitdewitte.be/
0 Reacties

    Kristof Jacobs

    Smaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ...

    Archives

    September 2020
    Februari 2020
    Januari 2020
    December 2019
    November 2019
    Oktober 2019
    Augustus 2019
    Juli 2019
    Juni 2019
    Mei 2019
    Maart 2019
    Februari 2019
    Januari 2019
    December 2018
    November 2018
    September 2018
    Augustus 2018
    Juli 2018
    Mei 2018
    April 2018
    Maart 2018
    Februari 2018
    Januari 2018
    December 2017
    Oktober 2017
    September 2017
    Augustus 2017
    Juli 2017
    Juni 2017
    Mei 2017
    April 2017
    Maart 2017
    Februari 2017
    Januari 2017
    December 2016
    November 2016
    Oktober 2016
    September 2016
    Augustus 2016
    Juli 2016

    Categories

    Alles

    RSS-feed

Proudly powered by Weebly
  • Home
  • About
  • ISOT Top 5
    • Top 5 - 2017
    • TOP 5 - 2016
    • TOP 5 - 2015
  • Restaurants
    • Nationaal >
      • Cuines, 33 >
        • Cuines, 33 (2016)
        • Cuines, 33 (02/2017)
        • Cuines, 33 (07/2017)
        • Cuines, 33 (02/2018)
        • Cuines, 33 (09/2018)
        • Cuines, 33 (10/2019)
      • Cuchara
      • Burnt
      • L'Histoire 32
      • MES-T by l'Histoire 32, Burnt & De Seizoenschuur
      • Benoit & Bernard Dewitte >
        • Benoit Dewitte vs David Toutain
        • Benoit & Bernard Dewitte 2016
        • Benoit & Bernard Dewitte 2017
        • Benoit & Bernard Dewitte 2018
      • Oak >
        • Oak (2016)
        • Oak (2017)
        • Oak (2018)
        • Oak (04/2019)
      • The Jane
      • Hertog Jan
      • Frites Atelier Amsterdam >
        • Frites Atelier Amsterdam (Antwerpen)
        • Frites Atelier Amsterdam - Tasting
      • L'Air de Rien
      • Black Smoke
      • Divin by Sepi
      • Carcasse by Dierendonck >
        • Carcasse by Dierendonck (2016)
        • Carcasse by Dierendonck (2017)
      • Woestyne
      • Mémé Gusta
      • Vintage Signé Nuance
      • Brasa
      • Bartholomeus
      • Vrijmoed
      • Fleur De Lin >
        • Fleur De Lin 2015
        • Fleur De Lin 2016
        • Fleur de Lin 2018
      • Bistro Bruut
      • Door 73
      • Volta
      • Taco Santo
      • Hostellerie L'Esco >
        • Hostellerie L'Esco 2015
        • Hostellerie L'Esco 2016 - 1
        • Hostellerie L'Esco 2016 - 2
        • Hostellerie L'Esco 2017
        • Hostellerie L'Esco 2018
      • De Vijf Seizoenen
      • Atelier Maple
      • Mission Masala - Desi Indian Soulfood
      • LOF Restaurant
      • SAN Gent
      • Pulpo by L'Autre Vie
      • Rooselaer >
        • Rooselaer 01/2014
        • Rooselaer 07/2014
        • Rooselaer 2016
        • Rooselaer 2018
      • Comme Chez Soi
      • Bicho Malo
      • Jan Verhelst
      • Bistro Gustaaf
      • Kasteel van Laarne
      • Les Clos des Recollets
      • De Superette
      • Bar Chine
      • A Food Affair
      • Bonte B
      • Cochon De Luxe
      • Uncle Babe's Burger Bar >
        • Uncle Babe's Burger Bar 2016-1
        • Uncle Babe's Burger Bar 2016-2
      • Pacht 26
      • The Bayou
      • Ellis Gourmet Burger
      • Otomat
      • De Snoeck
      • Pistolet Original & Dierendonck
      • Publiek
      • Maca Morado
      • Meneer
      • Yellow Bistro
      • Eat Love Pizza
      • Umamido
      • D'Oude Pastorie (Lochristi)
      • Renard
    • Internationaal >
      • Nederland >
        • Librije's Zusje
        • Pure C >
          • Pure C 2014
          • Pure C 2015
          • Pure C 2016
        • AIRrepublic
        • Blueness - Japanese Style Cuisine
        • Meliefste
        • De Kromme Watergang
        • De Leest
      • Barcelona >
        • Roca Moo
      • Londen >
        • The Ledbury
        • Dinner
        • Pollen Street Social
        • Typing Room
        • Ametsa with Arzak Instruction
        • Andina
      • Parijs >
        • La Durée
        • Aux Lyonnais
        • Hélène Darroze
  • Bars
    • The Pharmacy Experimental
    • Uncle Babe's Burger Bar >
      • Uncle Babe's Burger Bar 2016-1
      • Uncle Babe's Burger Bar 2016-2
    • PROOF - Shop & Tasting Room
    • Palenque & Comida
    • Brouwerij De Koninck
    • Brouwerij Achouffe
  • Events
    • Foodtruck De Kok-Madam
    • Antwerpen Proeft 2014
    • Antwerpen Proeft 2016
    • Antwerpen Proeft 2018
    • Flemisch Food Bash 2015
    • Tequila & Mezcal Fest 2017
    • Barrio Cantina 2014
    • Barrio Cantina @ Gentse Feesten 2015
    • Foodtruckfestival Fête près de la Gare
  • Shops
    • PROOF
    • The Chocolate Line
    • Pierre Marcolini
    • Brood & Banket De Coninck
    • Monsieur Boudin
  • Hotel
    • L'Ancien Hôpital >
      • L'Ancien Hôpital 2013
      • L'Ancien Hôpital 2014
      • L'Ancien Hôpital 2016
    • Une Maison à la Campagne
  • Recepten
    • Klassiek >
      • Pompoen, lam & hummus (Sobremesa by Sergio Herman)
      • Broodje pulled pork
      • Ossobuco met farfalle (Sergio Herman)
      • Mediterrane puntpaprika's (Sergio herman)
      • Varkenswangetjes met honing & soja by Jason Atherton
      • De vleesbom
      • Onion Bombs
      • Driekleurige taart met biet, raap en aardpeer
      • Witloofrolletjes by Geert Van Hecke
      • Potato side dishes
      • Zuurdesemtoast, gemarineerd rundvlees & gepekelde groentjes
      • Soepje garnalen, paddenstoelen & sint-jakobsschelpen
      • Fish & Chips
      • Risotto met geroosterde pompoen, salie, paddenstoelen & pancetta
      • Ratatouille van wilde boschampignons
      • Sint-jakobsnootje met risotto van erwtjes, risotto & munt
      • Curry-zalmburger by Colette Dike
    • Latijns-Amerikaans >
      • Lomo al Trapo
      • Quesadilla met chorizo & gamba
      • Empanadas met tomatenchutney & chipotlerijst
      • Tacos el pastor
      • Torta's met chorizo, avocado en ei
      • Chipotle-honey kipkebabs met gegrilde ananassalsa by Jord Althuizen
      • Taco pulled chicken
      • Jambalaya
      • Braziliaanse Churrasco met chimichurri & tomatensalsa met paprika
      • Alfajores - Peruaanse karamelkoekjes
      • Haute Dog - Mexico 86
      • Haute Dog - Chipolata, coleslaw & sambalmayo
      • Quinoa kroketten met chili jam
      • Mexicaanse zwarte-bonenchili met chocolade
      • Baja-vistaco's
      • Chili con carne
      • Chili Con Carne by Sergio Herman
      • Tortilla met zuiders gebraad en mango-gember-limoenmojo
      • Enchiladas
    • Indisch >
      • Rendang by Soenil Bahadoer & Bart Van Berkel
      • Indian curry met gele linzen en aubergine
      • Bhaji's met uienchutney
      • Garnalencurry met zelfgemaakte naan
      • Kipsaté met satésaus
      • Vindaloo geroosterde groenten & kipspies
      • Garnalen in Keralacurry
      • Indische balletjes met rijst
      • Kip Tikka Masala
    • Aziatisch >
      • Nasi Goreng (Simple Food - Sergio Herman)
      • Shaksuka (Yotam Ottolenghi)
      • Koreaanse rundstartaar
      • Pineapple filled with sticky chicken
      • Tom Yam Kung
      • Oosterse wrap by Vrijmoed
      • Stroperig Szechuanvarkensvlees met sesamzaad
    • Dessert >
      • Snickers - Pinda-ijs & Caramel
      • Snickers by Jeroen De Pauw
      • Gâteau brûlée van zoete aardapelen (Michel Troisgros)
      • Paris-Brest met chocolade-hazelnotenroom
      • Panna Cotta van mango, passievrucht en hangop
      • Chocolat chip cookies & Madeleintjes
      • Kokosrotsjes
    • Cocktails & Beer >
      • Drinks & Bites by Isabel Boons & The Blend Brothers
      • Moscow Mule by Manuel Wouters
      • Hierbas de las Dunas