Arzak. Een restaurant dat al generaties lang bestaat, al jaren 3 sterren heeft en bij ’s werelds beste restaurants behoort. Daar zou ik dolgraag eens naartoe gaan, maar de eerste jaren ga ik daar niet zo snel geraken. Daarom koos ik voor de tweede optie, namelijk het kleine zusje van Arzak in Londen. Ametsa with Arzak Instruction. Wat een naam zeg! En als je daar nog de naam van het hotel aanhangt dan is het zeker een hele mond vol :) Waarschijnlijk om zeker van te zijn dat het restaurant toch een link heeft met Arzak in San-Sebastian. Met die ‘kleine broertjes en zusjes van …’ is het altijd opletten. Soms gaat het goed, maar soms is het ook niet veel soeps. We hebben ooit al Roca Moo (El Celler de Can Rosa) en dit was heel goed meegevallen. Niet op hetzelfde niveau van El Celler, maar toch heel goed. Dus benieuwd wat het nu zou worden. Op voorhand had ik op foto’s gezien dat ze gebruik maken van rare kleurencombinaties en een ‘andere’ manier van dresseren. Maar ik sta open voor alles en ik zie er steeds naar uit om nieuwigheden te ontdekken. Dus laat maar komen. Die dag was het de Gay Parade in Londen met als gevolg dat de stad volledig slot zat en we dus te laat gingen zijn. Het restaurant telefonisch verwittigd, maar bij aankomt wist men blijkbaar nergens van. De zaak zat volledig vol en we schoven dan ook aan het laatste tafeltje aan. Wat mij meteen opviel was het interieur. Het volledige restaurant was ondergedompeld in het wit en aan het plafond bestond uit vele gele testbuizen. Ik had dit al op foto gezien en ik moet zeggen dat dit er ‘clean’ en modern uitzag. Het geeft weinig gezelligheid en warmte, maar ik vond het er nog wel mooi uitzien. ’s Avonds echter, valt het interieur minder goed uit. Het is dan erg donker in het restaurant en in het plafond bevinden zich kleine spots die de testbuizen moeten verlichten. Maar dit licht is zo miniem dat het plafond er echt lelijk uitkomt. Echt niet mooi. Wij kozen het Tasting menu en dan krijg je 4 amuses, 3 voorgerechten, vis & vlees hoofdgerecht naar keuze uit de à la carte-kaart en enkele desserten. APERITIVOS Empanadilla de Langstino Prawn 'Gyoza' Sopa de Calabaza y Mandarina Pumpkin and Mandarin Soup Kataifi con Pastel de Cabracho Kataifi with Scorpion Fish Cake Chimeneas de Sobrasada Sobrasada Chimneys ENTRANTES Vieiras con Canamo Scallops and Hemp Seeds Cigalas Cruji-Crep Langoustine Crunchy-Crepe Huevo Enhojado Egg in the Leaf PESCADO Atun 'Tamal' Tuna 'Tamal' CARNES Cochinillo con Pseudo Cereales Suckling Pig with Pseudo Cereals POSTRES Flan de Naranja y Mango Mango and Orange Flan Donut Terwijl ik op de sociale media veel lof lees over de gerechten, moet ik zeggen dat de gerechten ongelooflijk teleurstellend waren. Weinig smaak in de gerechten, garnituren die niet te eten waren, vlees dat zo taai was dat we het lieten liggen, vlees dat overgaar was, ... Het was een avond vol ontgoochelingen ... jammer. Ik hoop van harte dat Ametsa niet representatief is voor Arzak in San-Sebastian. Iemand die ervaringen heeft met Arzak? Het was een avondje om snel te vergeten.
www.comohotels.com/thehalkin/dining/ametsa-arzak-instruction
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|