Van tegenwoordig heeft bijna elke stad en gemeente zijn foodfestival, maar de hoogmis van de foodfestivals is nog altijd Antwerpen Proeft. De voorbije jaren waren we telkens present en dus zijn we dit jaar ook enkele gerechtjes gaan proeven. De zon was op de eerste dag niet van de partij, maar dit was nog niet zo'n grote tegenvaller want de meeste eetstandjes staan toch binnen in de Waagnatie. Naast de eetstandjes was er dit jaar nog zoveel meer te beleven. Uitgeverij Lannoo had er een boekenwinkel opgericht waar er ook signeersessie's gegeven werden. Daarnaast was de hoofdsponsor AEG goed vertegenwoordigt met verschillende standen zoals het AEG Proeft podium met gastsprekers zoals Nick Bril, Luc Hoornaert, Sepideh Sedaghatnia, ... De volwassenen konden in de AEG Cooking Club kookworkshops volgen en de kids konden zich dan weer uitleven in de Young Foodies waar ze aardappelpuree, scones of een Disney-pasta konden maken. Daarnaast kon je ook nog je eigen brood bakken in de Baking Lab die je na je bezoek dan kon meenemen om er thuis van te genieten. En ook al was het er het weer niet voor, toch kon je de kneepjes van het barbecueën onder de knie krijgen bij de Weber Grill Academy. Daar geeft de winnaar van 'Mijn Pop-Uprestaurant 201' Birger Allary van Tjop's de nodige uitleg. Voor elk wat wils dus. Maar het voornaamste waren natuurlijk de gerechtjes van de vele chefs die present waren. De toppers waren voor mij de short rib van Dierendonck, de kroketjes van La Paix, de kimshi pork bun van Umamido en de rundertartaar van Jaro (Bar Stout). Zie hieronder voor de andere gerechtjes die we geproefd hebben. Black Smoke BS Bitterballen Deluxe (4 stuks): krokante ballen, gevuld met ragout van traag gerookt varkensvlees (op smaak gebracht met Duvel), geserveerd met Carolina Mustard Madness-signatuursaus en gebrande ui. The Brisket Bastard Bun (BBB): gegrilde en traag gerookte worst van brisket in broodje met sesam, met opgelegde witte kool, mosterdzaad en yoghurt-mayonaise (op smaak gebracht met Lost in Spice-bier), afgewerkt met krokante kamut (oergraan). Kommilfoo Rendang (stoofpot) van duroc-varkenswangetjes met crumble van ui. Dierendonck Hooigebrande short rib van Menapisch varken met oosterse glaze en notencrumble. La Paix La cuisine belge en croquettes: kaas-, garnaal-, stoemp-, stoofvlees-, witlof- en vol-au-ventkroket. Satay Chicken satay: gemarineerde kipsaté met ijsbergsla, komkommer en rode ui, vergezeld van huisgemaakte pindasaus, gefrituurde ui en stukje brood. Loco Mexicano / Tortilleria Taiyari Taco al pastor: authentieke maistortilla met varkensvlees, gemarineerd in Mexicaanse kruiden en achiote (pasta van orleaanboomzaad, specerijen en tomaat), belegd met sappige ananas, koriander, ui, salsa verde en guacamole. Fiskebar Kraakverse Zeeuwse oesters: 1 x puur natuur en 1 x Fiskestyle gemarineerd. Maine style kreeft, crab roll, ijsbergsla, mayonaise van chipotle (gerookte jalapeño) en brioche. Umamido Kimchi pork bun: gestoomd broodje met buikspek, kimchi (op Koreaanse wijze gefermenteerde kool) en zure komkommer. Jaro / Bar Stout Handgesneden rundertartaar op eigenwijs oosterse wijze, met kappertjes, mierikswortel en verse kruiden. L'épicerie du Cirque Mexican Chicken Bao: zacht broodje met krokante pulled chicken, koriander en sesam. Review AP 2014: www.insearchoftaste.be/antwerpen-proeft-2014.html Review AP 2016: www.insearchoftaste.be/entwerpen-proeft-2016.html
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|