Mensen vragen mij dikwijls of ik hun geen goed restaurant kan aanraden en dit vind ik vaak geen evidente vraag want mijn smaak is daarom niet hun smaak. Wat voor een restaurant zoeken ze? Wat eten ze graag? Hoeveel willen ze uitgeven? Hoe ver willen ze rijden? Enz. Mijn vast antwoord op deze vraag is steeds het restaurant van Benoit en Bernard Dewitte want ik denk dat ik niemand ken die geen fan is van hun restaurant. Het interieur van het restaurant, de idyllische tuin, de frisse en smaakvolle gerechten zorgen ervoor dat de Dewitte broers iedereens hart veroveren. Om al deze redenen kun je ons dus ook regelmatig bij hen vinden en leek het ons ook een goede reden om daar ons verlof te beginnen. Want daar krijg je steeds een instant-vakantiegevoel. Bij Benoit en Bernard Dewitte kan je op zaterdagmiddag naast de 3 tot 7 gangen menu, ook nog kiezen voor het all-in marktmenu. Voor de prijs van 105€ krijg je dan een aperitief, 4 gangen met aangepaste wijnen, water en koffie of thee. Maar sinds kort kan je dit menu ook krijgen tijdens elke middag. Dit leek ons een goede deal dus besloten we om voor deze formule te gaan. We werden verwelkomd met een glaasje bubbels en een pakketje koolrabi die vergezeld werd door een dip van ansjovis en lavas. Daarna volgden in een mooi tempo een zestal amuses die ons al deden uitkijken naar het menu. Amuses Koolrabi - dip van ansjovis & lavas Meloen - lavas Garnaal - mais - koriander - limoen Tomaat - basilicum - aubergine Dorade - oesterblad Paprika - gember Feuilleté - merg - moinette Als eerste gang kregen we een tartaar van rund en Gillardeau oester. Waarbij beiden omhuld werden door gele biet en een emulsie van den. De tweede gang was een geslaagd huwelijk tussen tarbot en rode biet. Het hoofdgerecht was men favo van de middag: Kwartel met foie gras en pruimpjes van de boom die aan ons raam stond. Mooi en vooral lekker! Het all in menu bestaat maar uit 4 gangen, maar wij besloten om er nog een stukje kaas met een glaasje Madeira bij te nemen. Daarna volgde nog een mooi fris dessertje dat gemaakt was rond perzik en verveine. Bij de koffie werden ons nog enkele mignardises aangeboden zoals een snoepje van citrus en den, een cakeje met mango en nog een eitje met een emulsie van rozemarijn. Rund - gele biet - den - Gillardeau oester Tarbot - rode biet - aardappel - paling Kwartel - pruim - artisjok Kaas - Madeira Perzik - merengue - verveine Mignardises Snoep citrus - den Cake - mango Eitje - rozemarijn Moet het nog gezegd worden dat het terug een fantastische middag was? En het feit dat we mochten tafelen aan het (voor ons) mooiste tafeltje van het restaurant (zie bovenaan 2de foto) maakte het voor ons helemaal een mooie belevenis. Het eten was zoals gewoonlijk terug fantastisch en ik zou hun stijl niet beter kunnen verwoorden dan met hun eigen woorden: "Een verzoening van de geuren en kruiden van het zuiden met de smaken van het noorden." En wat ik ook leuk vond is dat je op het einde nog een flyer meekrijgt met daarop het recept van één van hun gerechten, namelijk witte asperges op de grill met verse kaas en vinaigrette van basilicum. Een gerecht dat een mooie weerspiegeling is van hun restaurant. Dus nu weet je waar je in het vervolg moet gaan eten. Je zal het je zeker niet beklagen!
benoitdewitte.be
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|