De laatste tijd is het al even geleden dat we nog eens een restaurant bezocht hebben omdat de bouw-microbe ons te pakken heeft. Door ons bouwproject schiet er niet meer zoveel tijd over voor culinaire uitstapjes. Maar af en toe pikken we toch nog eens een restaurantje mee en dan kies ik voor een van mijn favorieten omdat ik weet dat het daar altijd goed is. Deze keer werd het een uitstapje naar de Provence van Vlaanderen, namelijk Benoit & Bernard Dewitte te Zingem. Zoals altijd werden we vriendelijk ontvangen door Bernard en kregen we hetzelfde tafeltje als de vorige keer en dat is voor mij een van de mooiste van het restaurant. Het interieur van het restaurant is landelijk en als je weet dat het ontwerp van ons huis geïnspireerd is op dit restaurant dan weet je dat dit helemaal onze smaak is. Een ideale formule bij Benoit Dewitte is de all-in marktmenu. Voor de prijs van 105€ krijg je dan 4 gangen, aperitief, aangepaste wijnen, water en koffie. Wel op voorhand bij de reservatie te melden. We begonnen deze middag met enkele amuses: Morteau - linzen Parmezaan - bloemkool komkommer - appel Meloen - lavas Tomaat - gember Moinette - olijf - ajuin We starten de voorgerechten met makreel die op brood krokant gebakken was en die verfrissing kreeg van tomaten variëteiten, granité en verse geitenkaas. De tweede gang was lotte die gelakkeerd was met miso. Deze werd geserveerd werd met komkommer en een mousse van lavas. Voor het hoofdgerecht kregen we een stukje vlees, namelijk een mooi stukje lam uit de Pyreneeën. Courgette en rozemarijn maakten het bordje af. Het dessert was een stukje cake van vlozaad, ijs van yoghurt en kersen die in rode wijn gemarineerd waren. En als afsluiter kregen we in de tuin nog enkele mignardises: praline van duindoornbes, een taartje met blauwe bessen en nog een 'gummi' snoepje van perzik. Wat voor mij dat tikkeltje extra aan een bezoek aan Benoit Dewitte geeft, is een bezoekje aan hun mooie tuin. We moesten dus ook geen tweemaal nadenken toen ons voorgesteld werd om onze koffie tussen de fruitbomen te drinken. En om nog wat langer van deze mooie namiddag te genieten, namen we nog een kaasplankje met krokante toast, een frisse chutney en een glaasje Madeira. Yep, het leven kan mooi zijn … Benoit Dewitte & David Toutain: www.insearchoftaste.be/benoit-dewitte-vs-david-toutain.html Benoit & Bernarde Dewitte 2016: www.insearchoftaste.be/benoit--bernard-dewitte-2016.html Benoit & Bernard Dewitte 2017: www.insearchoftaste.be/benoit--bernard-dewitte-2017.html
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
June 2023
Categories
|