Een Mexicaans restaurant die Sergio Herman, Hannah Van Ongevalle, Barthelomeus en Sofie Dumont als klanten heeft, moet toch iets te bieden hebben. Dus trok deze taco-lover naar de Serpentstraat in Gent. Dat zich met zaken als Palenque en Comida bijna het Mexicaans straatje van Gent mag noemen. Bicho Malo bevindt zich schuin tegenover deze zaken en is het nieuwe restaurant van chef William Verhaeghe, food fotograaf Nicolas Legein en ondernemer Willem Deketelaere. Mexicaanse fastfoodzaken zijn er al genoeg, maar met dit restaurant willen de 3 heren de Mexicaanse keuken naar een hoger niveau brengen. Bicho Malo valt in de straat zeker op door de grote neon-lichten die de ramen versieren. Mooi en een echte eye-catcher, maar wat de link met Mexico is daar had zelfs de serveerster het raden naar. Het interieur van het restaurant doet mij door zijn ruwe bakstenen muren, Chesterfields en donkere sfeer een beetje denken aan een Latijns-Amerikaanse bar. Een Latijns-Amerikaans deuntje zou de beleving nog beter maken, maar helaas wordt er gekozen voor een 'hippe' r&b tracklist. Wat mij ook opvalt is dat ze erg actief zijn op sociale media en dit kan ik enkel maar toejuichen. Maar dit mag niet ten koste gaan van de klanten in het restaurant. Als je aan je lot wordt overgelaten terwijl je ziet dat ze ondertussen enkele filmpjes aan het schieten zijn voor hun Instagram-account dan geeft dat toch een wrang gevoel. Dan maar eens kijken of Bicho Malo het kan waar maken met hun gerechten. Chef-kok William Verhaeghe heeft zijn strepen verdient bij Bistro Bruut en Vos te Gent en dat proef je meteen ook in de gerechtjes. We beginnen de avond met enkele Mexican meatballs, guacamole en drunken oysters die afgewerkt worden met jalapeno, sjalot en een espuma van limoen en mezcal. De meatballs mochten wat meer kruiding hebben, maar de oesters zorgden wel voor een frisse en pittige starter. Dezelfde frisheid vonden we ook terug in de ceviche 'Acapulco style". Een ceviche van zwaardvis met kappertjes en gebrande avocado die voor een rokerig tintje zorgde. Daarna heb je keuze uit een vijftal taco's waarvan wij kozen voor de pulled pork die geserveerd werd met twee salsa's. Ik moet zeggen dat de smaak van de taco's echt geweldig was. Even goed als het stoofpotje van lam en kikkererwten. Alleen mogen ze bij het stoofpotje enkele tortillas meer geven want twee taco's voor zo'n stoofpotje was toch wel wat te weinig. Maar dat doet niets af van de geweldige smaak. Deze heeft William toch wel goed onder de knie. Ook als je hem in de keuken bezig ziet dan merk je dat hij de Meicaanse keuken toch echt naar een hoger niveau brengt. Men probeert er een hip Mexicaans restaurant van te maken en daar lijken ze wel in te slagen want het restaurant is zeer populair. Je moet er echt reserveren om er een plaatsje te bemachtigen. Wat het eten betreft kan ik dit zeker begrijpen. De smaak was echt top! Naar een vlotte bediening en de echte Mexicaanse sfeer is het nog even zoeken. Maar hopelijk komt dit met de tijd ook nog wel goed.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|