Hiep hiep hoera! 'Meneer' heeft er een broertje bij, namelijk 'Gustaaf'. Terwijl 'Meneer' een gelegenheidsrestaurant is, trekken Tommy Bruynen en Ellen Roelandt met 'Gustaaf' de kaart van de bistro. 'Bistro Gustaaf' is gelegen aan de 'Zeshoek' in Wetteren en het is een mooie zaak geworden. Voor het interieur heeft men gebruik gemaakt van pasteltinten die de bistro een frisse uitstraling geven. De ruwe bakstenen geven de zaak dan weer een stoer tintje. Naast een bistro is 'Gustaaf' ook een shop waar je verschillende lekkere dingen kan kopen zoals huisgemaakte dragonazijn, koolzaadolie van Hof ter Vrijlegem, fleur de sel de Guerande, Noblesse vsop en nog zoveel meer. Bij 'Bistro Gustaaf' werken ze met seizoens- en eigen producten. Men werkt momenteel nog aan een eigen 'groen dak', maar men gebruikt nu al verschillende kruiden vanop hun groen terras. En voor de ecologische kweek van hun groenten werken ze dan weer samen met 'Den Hof' in Serskamp. Bij 'Bistro Gustaaf' hebben ze een mooi aanbod van bieren met onder andere hun eigen gebrouwen bier, Madam. Daarnaast hebben ze enkele wijnen die per glas te verkrijgen zijn en als de wijn in de smaak valt, dan kan je deze altijd in de bistro kopen en thuis verder genieten. De aperitiefkaart is klein, maar wat er op staat viel zeker in onze smaak. Ik ging voor een Moscow Mule die in een typische gehamerde koperen mug gepresenteerd werd. Vrouwlief ging voor de Cosmopolitan. Wat ik bij het aperitief miste was een amuse of toch iets om te knabbelen. Waarschijnlijk is het de bedoeling dat je zelf enkele hapjes van de kaart besteld. Maar ik vind dat een knabbeltje om de tijd te doden toch altijd welkom is. Bij gebrek aan, hebben we dan al eens geproefd van het lekkere brood dat aan tafel gepresenteerd werd in een papieren zak. De kaart bestaat uit enkele aperitiefhapjes/voorgerechten, burgers, salades, grillades en stoofpotjes. 'Sharing is caring' dus gingen we voor twee hapjes. De eerste waren krokante pladijsreepjes die je kon dippen in de huisgemaakte tartaar. Het tweede hapje waren kroketjes van varkenspoot, die gepresenteerd werden op een crème van knolselder en afgewerkt werden met balsamico. Als hoofdgerecht ging ik voor de Indische curry met gegrilde groenten, pinda's, zure room, basmati rijst en papadums. Aan de overkant had men gekozen voor Pluma d'Iberico, bearnaise en frietjes. Om de namiddag af te sluiten, deelden we nog het dessert waarmee ik eerder dit jaar op het BBQ Kampioenschap Vlaanderen 2017 al kennis maakte. Wentelteefjes met ijs van peperkoek, gegrilde ananas, citroen gel en dit alles werd afgewerkt met een siroop van bruin bier (ontbreekt op de foto). Met dit dessert behaalden ze de 3de plaats op het kampioenschap en ik moet zeggen dat het nog even lekker smaakte. Met 'Bistro Gustaaf' heeft Wetteren er terug een lekkere hot spot bij! Een zaak met een mooi fris interieur en lekkere gerechten. Meer moet dat voor mij niet zijn om er binnenkort nog eens langs te gaan! www.bistrogustaaf.be Review 'Meneer': meneer.html
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|