Vorig jaar is het Strandhotel grondig gerenoveerd en bij zo'n vernieuwing hoort natuurlijk een nieuw restaurant. In het Strandhotel is natuurlijk al het tweesterrenrestaurant 'Pure C' gehuisvest waar Syrco Bakker de plak zwaait. Maar met de vernieuwing heeft 'Pure C' er een broertje bijgekregen, namelijk 'Blueness'. Blueness is het vierde restaurant van Sergio Herman in Cadzand-Bad en het is eigenlijk de bar van het hotel, maar het doet ook dienst als restaurant. Aan de bar en in de intieme nisbankjes kan je je te goed doen aan Japanse gerechten die gecreëerd worden met Zeeuwse producten. Naast het gelijkvloers, is er ook nog het balkon waar je gezellig kan tafelen en een 'private dining' ruimte. De looks van de bar is voor mij een afwisseling van industrieel en hout. Neem daarbij nog de open keuken en je hebt een bar met internationale uitstraling. In de keuken staan Jaclyn Kong en Thijs Baert aan het fornuis. Jaclyn heeft bij Oud Sluis en The Jane het klappen van de zweep geleerd; Thijs is een jong talent van Pure C en krijgt nu zijn kans om zich bij Blueness te bewijzen. Samen bereiden ze Japanse gerechten die je op de kaart terug vindt onder 'Classics' en 'Suggesties'. We zijn de avond onder andere gestart met enkele starters zoals crispy wonton met een avocado dip en salt & pepper squid waarbij beide dips al meteen zorgden voor een smaakvolle start. Voor de starters bleven we bij de 'classics' en namen we de Iberico tonkatsu en de langoustines met bloemkool en yuzu. Voor de main gingen we voor gelakte Oosterschelde paling en miso piepkuiken. De avond eindigden we met een matcha dame blanche en vanille mascarpone chantilly die voor onze neus bereid werd en die voor mij toch een van de beste dame blanches is die ik gegeten heb. De gerechtjes waren allemaal prima uitgevoerd. De smaak was goed, maar mocht naar mijn smaak meer uitgesproken zijn. Ik had het gevoel dat de smaken braaf gehouden zijn om alle hotelgasten te kunnen behagen. Een goed voorbeeld daarvan was de kimchi die normaal een uitgesproken smaak heeft, maar hier vond ik deze maar erg flauw. De kimchi die je bij Sergio's Frites Atelier bij je hamburger krijgt, is stukken beter dan deze versie. En een laatste negatief puntje is de wijnkaart. De kaart was een korte versie van degene bij 'Pure C' en als de goedkoopste wijn 85€ kost dan begrijp je mij dat dit toch een beetje buitensporig is. Het was geen slechte avond. We hebben lekker gegeten in een mooie setting en de bediening was zoals we deze in Sergio's restaurants gewoon zijn, TOP! Daarna nog geëindigd met een mooie strandwandeling om nog even na te genieten van onze mooie avond.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|