Twee jaar geleden hebben we een eerste keer kennis gemaakt met Jason en Laurence en dat is ons tot op de dag van vandaag nog altijd heel goed bijgebleven. In hun restaurant L’Histoire 32 hebben we toen een geweldige belevenis gehad. Jason heeft ons toe omver geblazen met echte SMAAKvolle gerechten en Laurence met haar innemende vriendelijkheid. Meteen hadden ze een plaatsje bij onze favorieten veroverd. Toen we dit jaar hoorden dat ze in augustus een restaurant in de velden van de Seizoenschuur gingen opzetten, waren we er natuurlijk als de kippen bij om dit mee te maken. Het is terug iets geworden zoals we Jason en Laurence kennen. In een prachtige setting smaakvolle gerechtjes serveren met de ingrediënten die je zo rond jou zag staan. De varkentjes stonden zo naast onze tafel in de modder te spelen en zorgden zo voor de belevenis van het jaar. Dit pop-up avontuur deed onze nieuwsgierigheid naar hun tweede restaurant Burnt opborrelen en zo beslisten we om in het najaar nog eens naar Aalst te trekken. Review MES-T: www.insearchoftaste.be/home/mes-t-by-lhistoire-32-burnt-de-seizoenschuur Jason en Laurence trekken geregeld eens naar het Aziatische continent en daar is de liefde voor de puurheid van de Japanse keuken ontstaan. In Japan is het zaadje gelegd en dat is op het eerste verdiep van L’Histoire ontkiemt tot een nieuw restaurant ‘Burnt’. ‘Burnt’ betekent in het Engels zoveel als ‘verbrand’, waarmee ze willen terug gaan naar de essentie van eten. En dit vind je natuurlijk terug in de puurheid van de Japanse keuken. Zij willen dit benaderen door te werken met regionale producten die rechtstreeks van het land komen te combineren met hun inspiratie die ze in Japan opgedaan hebben. In de Yakitori-restaurants worden de gerechten op de traditionele manier op een Japanse Konro bereid en zo doet Jason dit ook in Burnt. Op de Konro bereid hij een compleet menu en wij kunnen dit spektakel aanschouwen van aan de bar die rond de Konro opgesteld is. Een spektakel dat al je zintuigen prikkelt. En terwijl Jason bezig is aan de Konro, floreert Laurence tussen de gasten en laat ze ons proeven van natuurwijnen, bieren, sapjes, en haar paradepaardje … haar zelfgemaakte thee’s waar ze zich meer en meer in verdiept. Gepekelde augurk & onrijpe aardbei Platte oester - gerookte appel - stekelbes Mossel - groene kool Zuurdesembrood - Boter Keymeulen Coquille - Gefermenteerde asperge Witloof - amandel - lardo Tarbot - spitskool - blanke boter - aardappel Aardappel - ossestaart Kalfszwezerik - knolselder - champignon Rode biet - hart Hazenrug - peer - gefermenteerde pruim Melk - chocolade - vanille Pannenkoek - blauwe bes Na onze bezoeken aan L'Histoire 32 en MES-T hadden we natuurlijk hoge verwachtingen. Maar door gebruik te maken van de frisse gefermenteerde smaken en het gebrande van de Konro, weet Jason een spannend menu te bereiden en onze hoge verwachtingen in te lossen. De coquille met de gefermenteerde asperge, de in spitskool verpakte tarbot en de haas die al de ganse avond boven de konro hing te roken; waren de hoogtepunten van de avond. We hebben nu mogen genieten van hun 3 projecten en telkens wisten ze ons te verrassen met hun smaken en gezelligheid. We kijken al uit naar een volgend bezoek!
Review L'Histoire 32: www.insearchoftaste.be/lhistoire-32.html
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|