Zoals elk jaar ben ik 2018 begonnen met een to-do lijstje. Maar door het begin van een nieuw project, namelijk de aankoop van een stukje grond en bouwplannen, heb ik een beetje moeten snoeien in mijn lijstje. Waar ik dit jaar zeker een bezoekje aan gebracht heb, is aan mijn 3 favoriete eetplekken Cuines, 33, Oak en Benoit & Bernard Dewitte. Dit omdat ik weet dat je daar nooit teleurgesteld buiten komt. En ook dit jaar hebben ze me terug kunnen bekoren met enkele excellente gerechten. Eén daarvan was de Beetroot 'Butterfly' van Edwin Menue. Met rode biet, rundsvlees, ganzenlever en zwarte look creëerde hij een vlinder in mijn bord. Een echt kunstwerkje en een mooi voorbeeld van zijn gevoel voor smaak en presentatie. Marcello Ballardin van Oak blaasde mij dan terug van mijn stoel door een drie-luik te brengen van Aradoa kip. Deze kwam aan tafel in de vorm van gelakte vleugeltjes, een taco die gevuld was met de bil en de borst die gepresenteerd werd met worteltjes, maïs en kersen. Dit was driemaal prijs met de borst als absolute uitschieter! We hebben ook enkele nieuwe restaurants bezocht waar vooral Pulpo uit Sint-Martens-Latem goed in de smaak gevallen is. Het Mediterraanse restaurant heeft ons dit jaar driemaal mogen verwennen met smaakvolle tapas en pasta's. Als je er eens langs gaat moet je zeker eens hun signatuurgerecht pulpo met paprika en aioli proeven! Een tweede dat mij dit jaar positief verrast heeft, is restaurant Woestyne uit Aalter. Daar ontvangt een jong stel je in een mooie hoeve. En ondanks dat chef Tim Vervynckt mooie gerechten op onze borden toverde, zal het toch zijn zelfgemaakt brood zijn dat mij zal bijblijven. Speciaal voor het restaurant heeft Tim 'Julépice' gecreëerd. Een kruidenbrood op basis van olijfolie, grof zeezout en komijn. Een brood waarvoor ik gerust de files op de E40 in Aalter nog eens wil trotseren :) En om af te sluiten heb natuurlijk nog mijn verlanglijstje dat ik dit jaar kort gehouden heb omdat we het in 2019 wel zeer druk zullen hebben met ons project. Bij mijn drie favoriete adresjes zullen we zeker eens passeren, maar verder wil ik ook eindelijk eens een bezoekje brengen aan De Lindehof van Soenil Bahadoer. Deze staat er al jaren op en het wordt nu toch eens tijd dat ik zijn wonderlijke keuken ontdek. Niet zover daarvandaan is Tribeca gelegen en ik denk dat het daar in de open keuken wel fascinerend moet zijn om Jan Sobecki aan zijn gerechten te zien werken. In 2019 wil ik ook nog eens een bezoekje brengen aan het meest sympathieke koppel uit de horeca, namelijk Jason Spinoy en Laurence Menten. In 2017 zorgden ze met hun restaurant L'Histoire 32 voor de ontdekking van het jaar Maar in 2019 wil ik een bezoekje brengen aan hun nieuw restaurant Burnt om Jason zijn kunsten aan de Japanse Konro te bewonderen. In 2018 stond Atelier Maple van Timothy Tynes en Lynn Van Vaerenbergh al op het programma, maar zijn we er jammer genoeg niet geraakt. Iets waar we in 2019 dus dringend werk van moeten maken. Als laatste op het verlanglijst staat Sergio Herman's laatste nieuwe kindje, de Blueness Bar in het Strandhotel te Cadzand. Daar ben ik eens benieuwd hoe hij een Japanse twist aan de Zeeuwse producten gaat geven. Zoals je ziet is het een beperkt lijstje, maar wel eentje met plaatsen waar er telkens de pannen van het dak gekookt wordt!
Voor de rest wens ik jullie een jaar vol culinaire avonturen!
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
June 2023
Categories
|