Hoef ik Carcasse nog voor te stellen? Eigenlijk niet, maar voor de enkelingen die nog nooit van Carcasse gehoord hebben, zal ik nog een korte voorstelling geven. Wie een voorliefde heeft voor echt topvlees, die moet hier zijn! Dit is een echt vlees restaurant. "Zo zijn er wel meer" hoor ik je al denken. Toch maar weinig hoor. Er zijn nog veel restaurants waar gerijpt vlees op de kaart staat, maar daar stopt het dan vaak ook bij. Carcasse is een echt concept waarbij echt alles om het vlees draait. Elk stukje vlees van de koe, varken, lam, ... krijgt een plaatsje in de schijnwerpers. En van deze lekkere vleesjes proeven doe je dan ook nog eens in een mooi interieur dat je de indruk geeft van midden in een slagerij te zitten. En iets waar het restaurant zich ook nog eens onderscheid van andere vleesrestaurants is dat ze zich bij de bijgerechten niet beperken tot friet en een blaadje sla. Neen, bij Carcasse staan de bijgerechten niet in de schaduw van het vlees, maar zijn ze van dezelfde hoge kwaliteit als het hoofdproduct. Starten deden we met 'Cocktail Carcasse', dat eigenlijk een andere benaming was voor het hipste drankje van de zomer: Dark 'n' Stormy. Aan de Berkel snijmachine werden enkele sneetjes pastrami van Holstein afgesneden en deze werden aan tafel gebracht met brood en een heerlijk potje smout! Ik denk dat het brood nog nooit zo vlug op was. De smout was echt berelekker! Voor mij is dit een echt delicatesse! Al vlug werd nieuw brood besteld want we wilden niets van het smout verloren laten gaan :) Nadien nog even vlug naar de slagerij gehold om een potje smout, maar deze was jammer genoeg uitverkocht. Bij de voorgerechten wordt er gewerkt via het principe van 'sharing is caring'. We waren met 4 dus dat was viermaal proeven en genieten. Wij kozen voor gedroogde entrecôte met tomaat en gerookte mayonaise, pulled pork burger, buikspek met quinoa en pinda, tartaar bavette 'West Vlaams Rood' met soya en een Aziatisch slaatje. Ik moet zeggen dat ze even goed smaakten als dat ze eruit zagen. Terwijl mijn drie kompanen kozen voor een heerlijk stukje Simmenthal, ging ik voor een puntpaprika die opgevuld was met heerlijk Texels lam. Opnieuw een schot in de roos! De portie was misschien een beetje aan de kleine kant, maar dit heb ik opgelost door heimelijk nog een stukje Simmenthal te nemen ;) En zoals gewoonlijk kwamen er natuurlijk ook lekkere bijgerechten op tafel zoals een kolf maïs, patatas bravas en een slaatje van rode biet. Voor de wijn gingen we voor degene die ons op de kaart door Dierendonck werd aanbevolen: Château Castigno, 'Secret des Dieux' 2011 voor de prijs van 39€. Een namiddag vol vleesgeweld sloot ik af met een destructie van een fruittaartje en een Papegaeike. Zoals je ziet, heb ik in mijn introductie geen enkel woord gelogen. Carcasse is een walhalla voor de fijnproevers van vlees en behoort echt tot de top van de vleesrestaurants. Carcasse, een restaurant waar de carnivoor koning is! Review Carcasse 2016:
www.insearchoftaste.be/carcasse-by-dierendonck.html
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|