Sinds enkele maanden is de Eetwinkel te Destelbergen gesloten en daardoor moeten we opnieuw al een eindje rijden om aan een goed stukje vlees te komen. Sint-Idesbald en Nieuwpoort liggen niet direct bij de deur. Zomaar even heen en weer rijden doe je dus niet zo snel. Daarom koppelden we er nog iets leuks en lekkers aan, namelijk een bezoek aan Carcasse. Twee vliegen in één klap dus :) Aan één van de gezamenlijke tafels aangeschoven kregen we al onmiddellijk enkele heerlijke nibbles die zo op je tong smolten. Gecombineerd met een Horse's Neck was dit al een mooie start van de namiddag! Het lunchmenu is afgeschaft. Er is nu enkel een kaart waar je kan kiezen uit enkele starters to share, hoofd- en nagerecht. We waren met 4 personen dus dat betekent 4x proeven! We namen elk een starter en lieten deze rondgaan. Op de tafel verscheen korketjes van kalfswang en pickles, carbonara van varkenspoot, beef springroll met soja en avocado en dan nog BBQ pork ribs met appel en selder. De springroll en pork ribs sprongen er qua smaak immens uit. Daar zou je zo een portie van bijbestellen! Nog iets om op te merken was dat er over de carbonara truffelschilfers waren gestrooid, maar daar proefde je bijna niets van, wat wel jammer was. Als hoofdgerecht hadden we gekozen voor de tournedos Rossini met truffel. De tournedos met foie en truffel was heel lekker. Alleen jammer dat men opnieuw truffelschilfers had gebruikt waardoor deze opnieuw bijna niet te proeven waren. Misschien gewoon schijfjes truffel gebruiken. Zonde van het product. Bij de tournedos kwamen nog 4 bijgerechten die al even uitmuntend waren als de tournedos. Het waren bijna gerechtjes op zichzelf. Als afsluiter koos ik voor een dame blanche en mijn mede kompanen voor een chocolade brownie met rode biet. Het was opnieuw prettig vertoeven bij Carcasse. En wie wil kan nog een souvenirtje meenemen. In een vitrinekast vind je leuke hebbedingen zoals olijfolie, fleur de sel, caps en dergelijke. Ik heb mij tegoed gedaan aan een sweater by #NANOUK. En dan nog doen waar we eigenlijk voor gekomen waren: lekker vlees kopen bij Dierendonck! Ik voelde mij precies in candyland :)
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|