Begin dit jaar zette ik ze terug op mijn to do-lijstje omdat het al enkele jaren geleden was dat ik er nog eens langs geweest was. Zo gezegd, zo gedaan. En dus gingen we in februari bij Cuines, 33 langs. Ik had de smaak opnieuw te pakken en dus zaten we er in juni opnieuw. Bij de keuze van een restaurant is het soms moeilijk kiezen: ga ik voor een nieuw restaurant en ontdek ik op deze manier iets nieuws? Of kies ik om nog eens bij één van mijn favorieten langs te gaan? In augustus heeft het laatste gewonnen en dus zaten we dit jaar voor de 3de maal dit jaar bij Cuines, 33. Gewoon omdat het er zo goed is en ik er mijn hart verloren heb. Een reden waarom we hier graag komen is de cosy place om te aperitieven. De kleurrijke zeteltjes en de gouden bar brengen mij altijd naar een warme exotische plek :) Na een warm ontvangst van Fleur Boussy namen we plaats aan de bar en bestelde ik onmiddellijk de Pisco Yuzu. Een Pisco Sour, maar hier is hij verrijkt met yuzu. Top! Mijn echtgenoot is op haar beurt dan verslingerd aan de Sparkling Basil House Cocktail. Bij de cocktails kwamen 2 amuses: * Een hoorntje met olijf en ijs van appel. * Gemarineerde makreel met zeekraal, een crumble van zuurdesem en gazpacho. Toen we aan tafel gingen, zat het restaurant al volledig vol. Mooi voor een vrijdagmiddag! Al even meegeven dat we ondanks het volle restaurant nooit moeten wachten hebben of iets te kort kwamen. De gerechten kwamen in een mooi tempo en de bediening was perfect! Als begeleidende wijn bij de tapas koos ik voor een Salcheto Nobile di Montepulciano 2012. Tapa 1: Mossel 'Escabeche' De mossel kwam in een eerste bereiding van tempura. In de tweede bereiding was hij gemarineerd en werd hij o.a. vergezeld van fregola, groene paprika, chorizo olie, lavas en een krokantje van mossel. Tapa 2: Rundstartaar en gemarineerde tomaatjes. Voor de tweede tapa kregen we rundstartaar met daarover een klein glazen stolpje. Toen het stolpje verwijderd werd, kwam de aangename rokerige toets ons tegemoet. De tartaar werd vergezeld van enkele gemarineerde tomaatjes. Tapa 3: Oosterschelde paling 'Japo'. Let's get the party started! Met de voorgaande tapa's waren we al goed opgewarmd, maar met de paling 'Japo' gingen we pas echt goed van start. We kregen een smaakexplosie van gelakte Oosterscheldepaling, paksoi, groene appel en ponzu. En daarbij kregen we nog een kommetje met paling die overgoten werd met een heerlijke bouillon. Deze tapa stond in juni ook al op de kaart, maar het was zeker geen straf om dit nog eens te eten! Tapa 4: Griet - zeekat - zwarte rijst - ijzerkruid. Edwin deed verder op hetzelfde elan en ook bij deze tapa barste het kommetje van de heerlijke smaken. Heerlijk! Tapa 5: Entrecôte 'BBQ' - Aubergine - Artisjok Als hoofdgerecht kregen we een mooi stukje entrecôte van op de BGG. Deze werd samen met een taartje van aubergine en artisjok gepresenteerd op een bord dat speciaal voor Cuines, 33 ontwerpen werd. Tapa 6: Fresas '33' In elk menu komt de '33' terug en deze keer was dit in het dessert. We kregen een aardbeien-amandel dacquoise, met daarboven een flan van lavendel en de '33' kwam terug in een sorbet van dragon. Daarbij werd een thee van aardbei geserveerd. Een fris dessert dat mooi gepresenteerd werd op het mooie servies. Tapa 7: 'Ruibarbro' Het tweede dessert was een eetbare tatoeage. Deze is in samenwerking met een tatoo-artiest en een bakker tot stand gekomen. Het dessert bestaat uit 3 ingrediënten: rabarber, rode biet en citrusafrikaan. Deze producten vind je in het dessert terug als een chibouste, een compote, chips, vinaigrette, ... Aan de linker kant van het dessert vind je dan een tatoeage van de producten terug. Deze tatoeage is aangebracht op eetbaar papier en dit deed mij terugdenken aan mijn jeugd. Toen was het 'cool' om papier te eten. Leuk om via dit dessert daar nog eens aan terug te denken. Een top dessert vanwege de presentatie, de smaak, het werk en de passie die er ingestoken is. Mooi! Cocktail 'Dragon Fly': Tequila - lime - syrup - tarragon - apple Een reden waarom ik hier altijd graag kom, is omdat de cocktails hier geweldig zijn. Daarom nam ik bij het dessert nog een cocktail in plaats van een wijntje. Bij het binnenkomen had ik mijn oog al laten vallen op de 'Dragon Fly'. Een cocktail op basis van Tequila. Eenmaal van de cocktail genipt, was ik blij dat ik nog voor een cocktail gegaan was. Extraatje: Baba au rhum - ras el hanout - safraan - calamansi Als toemaatje mochten we nog even proeven van een dessert van het 'Sopresa-menu'. Een super fris dessert met exotische smaken! Blij dat we daar ook eens van mochten proeven! Mignardises * Duindoornbes - curry - witte chocolade. Deze mignardise had ik al eens op FB zien voorbij komen en de presentatie was alvast zeer uitnodigend. Aan tafel kregen we een takje van de duindoornbes en daaraan hing een praline van duindoornbes, curry en witte chocolade. Ik moet zeggen dat de smaak al even lekker was als de presentatie. * Koffie - tonkaboon * Pistache - eucalyptus * Perzik - vanille Het is altijd leuk om bij Cuines, 33 te vertoeven. De creatieve gerechten, de exotische smaken, de cocktails, de vlotte en vriendelijke bediening maken dat dit een van mijn favorieten is. Tot gauw!
www.cuines33.be/
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|