In februari zijn we naar Knokke gereden om nog eens te genieten van Edwin zijn kookkunsten. En wie mijn vorige posts over Cuines, 33 al gelezen heeft weet dat dit één van mijn lievelingsrestaurants is en ik Edwin en zijn team echte toppers vind! Toppers omdat ze mij keer op keer weten te verrassen met fantastische gerechten. Hier geen 'less is more' principe, maar vele ingrediënten die Edwin op een feilloze manier weet te combineren en er zo echte smaakbommetjes van weet te maken. Zo'n restaurant runnen is op zichzelf al een topprestatie, maar wie Edwin zijn social media een beetje volgt weet dat hij naast het koken ook nog andere talenten heeft. Hij is ook een fervente mountainbiker en dit op een hoog niveau. Samen met zijn vrouw, Fleur Boussy, ploegen ze regelmatig met hun mountainbike door de duinen. En dat dit zijn vruchten afwerpt bewijst hun laatste prestatie op de Ironman van Marbella. Daar werden ze met een mede compaan knap tweede! Een prestatie om je hoed voor af te doen! En dit alles combineert hij nog eens met een gezin en als hij nog even tijd over heeft, dan draait hij nog even vlug zijn eigen borden voor in het restaurant. Ik denk dat Edwin toch iets buitenaards moet hebben ofwel telt zijn dag meer uren dan onze 24u :) In elk geval heb ik veel respect voor wat deze man allemaal doet en hoe hij alles weet te combineren. Bewonderenswaardig! Kort keer ik nog eens terug naar ons etentje in februari. Daar zijn we ons etentje begonnen op Peruaanse wijze. In het glas kwam een cocktail op basis van duindoornbes, citrus en pisco. En dit was een goede match met de ceviche van zeebaars, avocado en een crème van chili. Met deze perfecte combo was de toon al direct gezet en deze lijn werd doorgetrokken naar de tapas. Waarbij de 2 tapas met wagyu, de langoustine, de onglet en het 'bos dessert' mijn favorieten van de avond waren. En als je in Cuines, 33 bent en je twijfelt tussen het dessert en de kaas, dan moet je ze maar allebei nemen want de kaas met een heel arsenaal aan chutneys zijn een niet te versmaden afsluiter van zo'n culinaire avond! Afsluiten doe ik met nieuws over hun kleine zusje Brasa Grill. Deze wordt in mei omgedoopt tot Mas Brasa. Maurice en Deborah gaan hun eigen weg en die andere Ironman-held van Cuines, 33, Frederik Boussy gaat het roer van Brasa overnemen. De klassiekers zoals het vlees op de grill en het gevogelte aan het spit blijven op de kaart staan. Maar zij krijgen het gezelschap van een ruim assortiment aan vis, schaal- en schelpdieren. Dit alles wordt overgoten met een Spaans of Zuid-Amerikaans sausje en dit maakt dat dit vernieuwde concept terug iets is om naar uit te kijken! Review 2017: cuines-338747596.html Review Brasa Grill: www.insearchoftaste.be/brasa.html
2 Comments
3/5/2018 00:56:26
Idd, denk ik ook soms als ik zie wat hij allemaal doet!! 24/24
Reply
3/5/2018 17:31:25
Dag Jurgen, Het is daar idd zeer goed! En ook een fantastisch team. Het is altijd een plezier om er te gaan. Sport kan idd wel helpen. Ik ben nu zelf ook begonnen met lopen en ik voel er mij ook beter door :)
Reply
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|