Het was al een jaartje geleden dat we nog bij Cuines, 33 langs geweest waren. Maar in oktober gaat er in Knokke steeds het auto-evenement ‘Zoute Grand Prix’ door en dus leek ons dit het ideale moment om de blinkende bolides te combineren met de al even mooie gerechtjes van Edwin Menue. De regen viel die dag terug met bakken uit de lucht, maar de lucht klaarde op toen we binnenkwamen en we zoals altijd hartelijk ontvangen werden door Fleur Boussy. We kregen een plaatsje aan de ‘gouden bar’ en daar beleefde ik eigenlijk al het hoogtepunt van de middag. Bij onze cocktail presenteerde Edwin ons enkele amuses en hetgeen daar uitsprong was een kommetje met pulled pork, een Maleisische pindasaus en een schuim van aubergine. Oh, wat was dit heerlijk! Dit was helemaal mijn ‘ding’ en mocht ik voor de rest van de namiddag enkel nog een groot bord met deze pulled pork gekregen hebben dan zou mijn namiddag nog zo fantastisch geweest zijn. De andere amuses moesten voor de pulled pork zeker niet onder doen. Zo was er nog een parel die gevuld was met bouillabaisse die in je mond voor een echte smaakexplosie zorgde. En dan kwam er nog een blauwe krab aangewandeld die ons een cannelloni van pompoen en krab presenteerde. Eten doe je met al je zintuigen, dus ook met je ogen. En dat heeft Edwin goed begrepen. Als je weet dat Edwin zelf zijn servies maakt zoals je hieronder bij de presentatie van de scheermessen kan zien, dan weet je dat hij oog heeft voor de presentatie van zijn gerechten. Edwin presenteert zijn gerechten steeds op een originele manier en verwijst daarmee steeds naar de herkomst van zijn producten. Deze presentaties zorgen ervoor dat de gerechten nog beter tot zijn recht komen en dat een diner bij Cuines, 33 niet zomaar een etentje is, maar een ganse belevenis. Iets wat volgens mij nog meer de gerechten versterkt, zijn de bijpassende sappen. Bij Cuines, 33 kies ik steeds deze sappen omdat ik vind dat zij een echte meerwaarde zijn voor de gerechten en ze de gerechten nog naar een hoger niveau tillen. We hebben terug een fijne namiddag gehad en binnenkort kunnen we ook thuis verder genieten van Edwin's culinaire kookkunsten. In het najaar van 2019 brengen tal van Vlaamse chefs een kookboek uit en op 17 december is het de beurt aan Edwin Menue. Dan brengt hij zijn eerste boek uit. Eentje waar ik al erg naar uitkijk! Review 'Cuines, 33 (2018)': www.insearchoftaste.be/cuines-33-022018.html Review 'Brasa': www.insearchoftaste.be/brasa.html
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|