Tijdens mijn verlof een beetje een battle van de vleesrestaurants gedaan. Begin deze week zijn we bij Carcasse van Hendrik Dierendonck geweest en een paar dagen later zijn we het regionaal gaan zoeken bij restaurant De Snoeck van Jeff Hanselaer. Jeff is opgegroeid op de boerderij en de familie Hanselaer staat al jaren bekend voor hun kwaliteitsrundsvlees. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat hun specialiteit, het Belgisch Wit-Blauw, ligt te pronken in de koelruimte die middenin het restaurant staat. Het restaurant is gelegen aan het prachtige Donkmeer en bij goed weer kan je van het Donkmeer genieten vanop hun mooie terras. Binnenin heeft het restaurant de afgelopen jaren enkele veranderingen ondergaan. Zo staan er nu lederen stoelen, zijn de muren bekleed met kalfshuid en zijn de tafels mooi gedecoreerd met hoorns die dienst doen als zout en pepervat. Buiten enkele gins oogt de aperitiefkaart erg klassiek. Deze zou gerust wat eigentijdser mogen gemaakt worden door er bijvoorbeeld een hippe cocktail op te plaatsen. Als amuse kwam er een wortelsoep die gerust wat meer gekruid mocht zijn en een mousse van foie gras met een macaron dat als geheel te zoet was. Ook hier mogen de amuses wat gepimpt worden. Als vleesrestaurant zou men gerust als amuse enkele sneetjes vlees mogen geven. Op de kaart wordt er vooral uitgepakt met het vlees van de eigen boerderij en enkele Europese runderrassen. Eigenaar en chef Jeff Hanselaer komt het gekozen stuk aan tafel voorstellen en ik moet zeggen dat je voor een heerlijke côte à l'os hier wel goed zit. Helaas hebben we als vlees dan bijna alles al gehad. Bij de voorgerechten vind je enkel nog een carpaccio terug die op de kaart nog gezelschap krijgt van kaaskroketten, scampi's, kikkerbilletjes, ... Dit vind ik toch een beetje jammer. Als vleesrestaurant zou er toch ook enkele bereidingen van varken, lam of gevogelte op de kaart mogen staan. Wij kozen voor de carpaccio van Belgisch Wit Blauw en een côte à l'os Rubia Gallega. Beiden waren van goede kwaliteit en goed bereid. Ook bij de desserts blijft men de klassieke toer op gaan, maar daar is zeker niets mis mee. Wij kozen voor een kaasbordje en i.p.v. dat de kaasjes voorgesteld werden, kregen we de beschrijving van de kaasjes op een geplastificeerd stukje papier. Leuk dat ik tijdens het eten de beschrijving nog eens kan nalezen, maar ik verkies toch de voorstelling van de ober. Het kaasbordje mag ook nog een beetje opgesmukt worden met een stukje fruit of een compote. Bij de koffie kregen we nog enkele zelfgemaakte mignardises die we zeker konden appreciëren. Restaurant De Snoeck wilt een vleesrestaurant zijn en voor een goeie côte à l'os zit je hier echt wel goed. Maar er mag echt wel nog meer vlees op de kaart staan en deze mogen ze ook gerust nog meer in de schijnwerpers zetten. Het is een goed restaurant met nog veel groeipotentieel..
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|