Er zijn maar weinig mensen die Sepideh Sedaghatnia niet kennen. De meeste mensen kennen haar als jurylid van het vtm-programma ‘Mijn Pop-uprestaurant’. Maar Sepi heeft ondertussen al heel wat meer op haar palmares staan: Gault Millau Sommelier van het Jaar 2014; tot 2015 sommelier in ’t Zilte; auteur van onder andere “69 dingen die je altijd had willen weten over wijn” en “69 Food & Wine Affairs’; kaviaarlijn Divinity; enz. En sinds enkele jaren heeft ze haar eigen wijn- en gastrobar aan het Zuid te Antwerpen. Een zaak die volledig in het teken staat van haar Iraanse roots. Zowel de gastvrouw, als het interieur en de gerechten ademen de Oosterse warmte uit. Het interieur is ingericht door Will Erens van designbureau Too Many Agencies en daarbij creëerde hij een Oosterse wereld door verbrand hout, leder, rood koper, metaal en Iranese tegels te gebruiken. In het midden van de zaak staat er een grote bar in u-vorm met daarrond barkrukken en tafeltjes. Het is een wijnbar dus hoef je ook niet te verschieten dat er in het restaurant een wijnvitrine is die plaats biedt aan 1500 flessen. En daarnaast herbergen ze in een gekoelde wijnkast nog eens 2000 flessen. Een groot aanbod aan wijn waarvan je ook een redelijk grote selectie per glas kan krijgen. Bij het aperitief wordt er het champagnemerk Ruinart voorgesteld waarbij je de keuze kan maken uit "R" de Ruinart, Blanc de Blancs en Rose. Bij het aperitief worden ook meteen enkele broodstengels, olijven, flatbread en een dip van wortel, gember en chili geserveerd. De kaart bestaat uit een twintigtal fingerfoods en enkele hoofdgerechten. Wij kozen eerst voor 5 fingerfoods: Samosa van gekonfijte kip – erweten – munt – salsa verde Falafel – Tzatziki Iraanse wrap – dadels – noten – rucola – feta Viskoekjes – aioli van Iraanse look – picklesdip Kokkels – look – olijfolie – chili Daarna kozen we een lamsstoofpotje met spliterwten, Iraanse limoen, rijst en barberries. En als dessert namen we een brownie van donkere chocolade die afgewerkt was met dulche de leche en bruine rum. Dit alles lieten we begeleiden door een Chianti Classico van Castello di Ama 2014 en bij het dessert namen we nog een glaasje VDulce de Invierno van Javier Sanz Viticultor. Dit is echt een warme keuken. De kleuren, geuren en smaken zijn gewoon fantastisch! Het restaurant is misschien iets aan de prijzige kant, maar voor die prijs wordt je door de immer vriendelijke en goedlachse Sepi meegenomen op een Oosterse reis waarbij al jouw smaakpapillen verwend worden. Zeker iets om in de toekomst nog eens naartoe te gaan.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
June 2023
Categories
|