Elf jaar geleden begonnen Jan Audenaert en zijn vrouw Ann Stevens in de voormalige pastorij van Hijfte hun eigen restaurant. In het verleden hebben zij allebei kennis opgedaan bij de Lijsterbes te Overmere. Deze opgedane kennis vertaalde zich na een paar jaar met een Michelin ster. D'Oude Pastorie had ik al een paar keer opgemerkt, maar het klassieke interieur schrikte mij steeds een beetje af. Vorig jaar heeft hun restaurant echter een metamorfose ondergaan en oogt het nu allemaal veel moderner. Voor mij een teken om het restaurant eens uit te proberen. Om te starten nam ik het huisaperitief dat op basis was van pompelmoes, gin, martini en Grand Marnier. lekker fris en bitter. Daarbij werden 4 amuses geserveerd waarbij de olijventapenade er bovenuit sprong. Ik wil ook nog eens een vermelding maken voor de focaccia, want deze was om duimen en vingers van af te likken! Uit de kaart kan je kiezen uit een lunchmenu (2 of 3 gangen) of het maandmenu dat bestaat uit 4 of 5 gangen. De mooie producten op de kaart hebben mij verleid om het 5-gangenmenu te nemen. Carpaccio van Bretoense Sint-Jakobsvruchten met gezouten citroen, spitskool en Zeeuwse oester. Kort gebakken rode poon met aardpeer, handgepelde garnalen en Lardo di Colonnata. Eekhoorntjesbrood met gepofte knolselder, jonge zeetong en ossenstaart. Geroosterd Edelhert met flespompoen, hazelnoot en cranberry's. Zuid-Afrikaanse pruimpjes, Caraïbe chocolade, praliné en klaverzuring. Tijdens de lunch heb ik gekozen voor een Saint-Estèphe 2006 - Chateau Clauzet en als afsluiter nam ik bij de mignardises nog een zoet wijntje uit Griekenland. Tot mijn grote spijt moet ik zeggen dat ik weinig hoogtepunten heb meegemaakt. De gerechten misten kleur en smaak. De bediening en vriendelijkheid van de gastvrouw was goed, maar ik miste toch een beetje 'warmte'. Ik vind dat voor een sterrenrestaurant het op alle vlakken toch net dat ietsje meer mag zijn en dit was hier niet zo.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
June 2023
Categories
|