Nu ik al enkele vegetarische kookworkshops achter de rug heb, maak ik af en toe ook eens een vegetarisch gerechtje klaar. Deze keer stond er een taart met groentjes op het menu en ik moet toegeven dat ik mij door de mooie kleuren van de groenten heb laten verleiden. Op de taart kwamen er rode biet, boterraapjes en aardperen die ik verrijkt heb met geitenkaas en honing. De aardse smaken passen goed samen met het zoete en de geitenkaas. Ik had het eigenlijk gemaakt als een bijgerecht bij vlees, maar ik moet eerlijk bekennen dat het zodanig lekker was, dat ik het vlees vergeten was :) Dus ga maar vlug aan de slag en maak deze sexy taart! Ingrediënten: 1 rol bladerdeeg 1 rode biet Enkele boterraapjes Enkele aardperen 250g champignons 2 takjes platte peterselie 1 teentje knoflook 30g boter 1el zonnebloemolie 1el olijfolie Gedroogde rozemarijn Bereiding:
Schil de rapen, de aardperen en de rode biet. Snij de groenten in dunne schijfjes. Daarvoor kan je eventueel een mandoline gebruiken. Blancheer alle groenten 15 minuten in kokend gezouten water. Laat uitlekken en hou opzij. Verwarm de oven voor op 200°C. Breek de steeltjes van de champignons, maak de hoeden schoon en snij en piepkleine blokjes. Was en droog de peterselie. Haal de blaadjes van de takjes en snipper fijn. Pel het teentje knoflook en hak fijn. Verhit de boter en de zonnebloemolie in een pan. Bak hierin de champignons samen met de look en de peterselie 10 minuten op matig vuur. Kruid met peper en zout. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg het op een blad bakpapier. Bedek het met de champignons tot op ongeveer 1 centimeter van de rand. Schik de groenteschijfjes op de champignons, steeds afwisselend tussen de kleuren. Kruid met peper, zout en rozemarijn en sprenkel er wat olijfolie over. Zet in de oven en laat 30 minuten bakken. Vijf minuten voor het einde heb ik de taart uit de oven gehaald en stukjes geitenkaas opgelegd. Nog wat rozemarijn eroverheen gedaan en een beetje besprenkeld met honing. De taart terug in de oven geschoven en nog 5 minuten laten bakken. Neem de taart uit de oven en dien onmiddellijk op.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|