De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert elk jaar een wedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de eerste kok van het land. Uit de talrijke inzendingen werden vijf finalisten geselecteerd en deze waren dit jaar: Jamal Aïchi van restaurant L’Auberge de Thines (Nijvel) Fabian Bail, chef van restaurant Paul de Pierre (Maarkedal) Steven Buelens, chef-eigenaar van Hostellerie Lesco’ (Wetteren) Lukas Moonens, sous-chef van Brasserie Julie (Dilbeek) Ignace Wattenberge, sous-chef van restaurant Fleur de Lin (Zele). Zij streden vandaag (2/10/2018) naar de felbegeerde titel van “Eerste Kok van België 2018”. Voor de finale moesten de finalisten 3 gerechten klaar maken:
Zo'n finale vraagt natuurlijk een grote voorbereiding en daarom organiseerde Ignace Wattenberge enkele proefsessies waarvan wij de tweede van hebben bijgewoond. Ik moet zeggen dat de gerechten qua smaak en presentatie echt top waren! Zeker het hoofdgerecht en het dessert hadden mijn hart gestolen. Ik verschiet er dus zeker niet van dat Ignace de wedstrijd gewonnen heeft. Dikke proficiat met jouw topprestatie!!! This man is ready for the future!
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
June 2023
Categories
|