Twee maand geleden (9/2/17) opende Sergio Herman in Antwerpen in België zijn eerste vestiging van 'Frites Atelier Amsterdam'. Iets waar de mensen blijkbaar zaten op te wachten want in de Korte Gasthuisstraat was het meteen aanschuiven voor een bakje 'culinaire' frietjes. Was dit maar een kortstondige hype? Neen hoor, want twee maand na de opening staat er nog steeds een rij tot op straat. Dat Sergio alleen maar het beste wilt bewijst hij door ruim een anderhalf jaar te experimenteren met verschillende aardappelsoorten, sauzen en toppings. Zo is er na al dat onderzoekswerk gekozen voor aardappelsoorten uit Zeeland. Naast deze 'potato-heroes' werkt Sergio ook samen met andere mooie namen. Zo stond Piet Boon in voor de inrichting van de filialen en tekende Kamagurka strips voor de servetten. Een bakje friet heb je al voor 3,50€ en voor nog eens 1,50€ mag je 2 keuzes maken uit de volgende sausjes: classic, curry, truffle, bearnaise en andalouse. Daarnaast kan je jouw frieten nog upgraden met enkele toppings zoals Vlaamse stoverij, Indonesische pindasaus, boudin blanc of Sergio's seasonal special. Deze bestaat dit seizoen uit frietjes met kimchi, curry mayonaise, sriracha, Griekse yoghurt, furikake en crunchy wonton. Wij hebben gekozen voor het stoofvlees en de special. Het stoofvlees is langzaam gegaard in bruin tafelbier en afgewerkt met ingelegde mosterdzaadjes. Ik moet zeggen dat het stoofvlees heerlijk was en een lichte zoete toets had. Ook de special viel bij deze kimchi-lover goed in de smaak. Ik moet zeggen dat dit een geslaagde vernieuwing is op het bakje friet. Men zegt vaak dat alles wat Sergio Herman aanraakt in goud verandert en ik kan wel zeggen dat hij ook van Frites Atelier Amsterdam een geslaagd project heeft gemaakt. In onze Vlaamse frietcultuur wordt de 'friet' op handen gedragen. Het was dan ook voor Sergio een grote uitdaging om aan onze 'friet' nog iets extra's toe te voegen. Een uitdaging waar hij dankzij zijn kennis en samenwerking met gepassioneerde mensen zeker in geslaagd is. Hij heeft de 'friet' naar een hoger niveau getild en dat maakt dat het er twee maand na de opening nog steeds aanschuiven is bij Frites Atelier Amsterdam.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
June 2023
Categories
|