Wat doe je als je bij de dokter of tandarts zit te wachten? Juist, door de tijdschriften bladeren en af en toe kom ik dan wel eens een leuk recept tegen. Het volgende recept heb ik gevonden bij een interview van de topchef Michel Troisgros. Gâteau brûlée van zoete aardappelen. De mooie zwart-oranje kleuren spraken mij onmiddellijk aan en ik was ook wel benieuwd hoe dit dessert van zoete aardappelen zou smaken. Het is een zeer simpel recept en de gâteau doet een beetje denken aan een flan. Wat het voor mij zo lekker maakt, is het brûlée-korstje! yep, dit dessert is beslist een blijvertje in mijn receptenboek :) Ingrediënten voor een taart van 18 cm: 500 g oranje zoete aardappelen 100 g bruine suiker 1 vanillestok 2 eieren 75 g samengestelde boter 40 g bloem 1 el donkere rum 10 g geraspte kokos Ik heb een grotere taart gemaakt, dus heb ik alles maal twee gedaan. Bereiding:
Bestrijk een charlottevorm van 18 cm diameter royaal met boter. Bewaar koud. Kook de zoete aardappelen in hun geheel in de schil, in ruim water. Verwijder na het koken de schil en verwerk het het vruchtvlees tot een puree in de pureezeef. Ik heb het gewoon met de pureestamper gedaan en dat is ook puree. Van mij mag er hier en daar nog een stukje in zitten :) Meng met de andere ingrediënten, gebruik een garde om een gladde massa te krijgen. Vul de beboterde vorm en zet een uur en een kwartier in een geventileerde oven op 190°C. Neem uit de oven en laat 10 minuten op tafel staan. Haal de taart uit de vorm en leg ze op een schotel. Wacht tot de taart lauw is alvorens te serveren. Bron: weekend.knack.be/lifestyle/culinair/
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|