Iedereen eet wel graag eens een hotdog op een of ander festival of kermis. Een broodje met worst, veel ajuin, mosterd en ketchup. Geef toe, dat kan eens smaken hé :) Maar sinds enige tijd heeft Jeroen Meus deze fastfood gepimpt naar een haute dog. Een hot dog met vers gedraaide worst en allerlei garnituren. Vergelijkbaar met de 'culinaire' burgers. Ikzelf heb een beetje gemengde ervaringen met de würsten van Jeroen Meus. Ik heb ze eenmaal gegeten op Antwerpen Proeft en dit was echt de beste hotdog die ik al ooit gegeten heb! Dus wou ik ook zeker eens zijn zaak in Gent uitproberen. De hotdogs die ik daar geproefd heb waren wel ok, maar zeker niet van het niveau van op Antwerpen Proeft. Nu vond ik vorige week een recept van hem om zelf een haute dog te maken. Dus gisteren eens uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat hij zeer geslaagd was. Een knapperig broodje, frisse sla, pikante saus en een lekker worstje. De ideale fastfood! Ingrediënten: 4 sandwiches 4 merguez of chipolata worstjes Krokante uitjes (Bicky) Een halve bussel lente ui Een halve bussel platte peterselie 2 el currypoeder 3 el zure room 1 kleine bokaal opgelegde witte kool of geraspte witte kool 1 wortel 1 appel Een handvol rozijnen peper zout 2 dl arachideolie 3 kl sambal 1 scheut (appel)azijn 1 kl mosterd 3 eieren kippenkruiden gerookt paprikapoeder zout Bereiding: Laat de worstjes op kamertemperatuur komen. Laat de gepekelde kool uitlekken in een vergiet. Of rasp de witte kool. Meng de zure room met currypoeder. Schil en rasp de wortel en appel. Meng de kool, wortel, appel en rozijnen met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Snipper de platte peterselie en schep door de coleslaw. Splits de eieren. Doe de eierdooiers met een klein scheutje water in een maatbeker. Voeg er de mosterd, een scheut azijn, de sambal, kippenkruiden, gerookt paprikapoeder en zout aan toe. Mix tot mayonaise met de staafmixer en giet er ineen fijne straal olie bij. Doe de mayonaise in een knijpfles. Verwarm een grillpan op het vuur en verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de lente-uien in fijne ringen. Bak de worstjes in de grillpan. Leg de broodjes op een ovenschaal en bevochtig ze een beetje met natte handen. Zet ze in de voorverwarmde oven. Snijd de broodjes open met een gekarteld mes. Beleg ze met coleslaw, een worstje en saus. Werk af met lente-uien en krokante uitjes. Bron: dagelijksekost.een.be/
1 Opmerking
Denim
16/8/2023 12:58:41
Dog Health Exposed, Prepare for emergencies + 50% Comms!
Antwoorden
Laat een antwoord achter. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|