Als je thuis een cookie monster hebt lopen, dan is het maken van koekjes een ideale activiteit om dat monstertje op een zaterdagnamiddag mee bezig te houden. We gingen op zoek naar enkele snelle receptjes van enkele leuke koekjes waar kinderen dol op zijn. En we kwamen al snel uit bij malse luchtige madeleintjes en knapperige chocoladekoekjes. Het zijn zeer snelle en gemakkelijke receptjes. Dus ook ideaal om snel even enkele koekjes te maken om een lekker diner mee af te sluiten. Ons cookie monster heeft het resultaat geproefd en goedgekeurd! Laten we starten met de gemakkelijkste koekjes, de madeleintjes (recept Roger Van Damme). Ingrediënten: 100 g bloem 100 g boter 100 g kristalsuiker 4 g bakpoeder 2 eieren 1/4 limoen, het sap Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter op een laag vuur. Meng de bloem met de suiker en het bakpoeder. Roer de eieren erdoor en doe de boter erbij. Voeg het limoensap toe en schep het deeg in een spuitzak. Vul de madeleinevormpjes op met het deeg en bak de madeleintjes 8 à 10 minuten af in de oven. De volgende keer ga ik wel wat meer limoen bij het deeg doen omdat ik toch graag heb dat de limoen in de madeleine wat meer mag doorsmaken. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke smaak. Er was voldoende deeg om 18 madeleintjes te maken. Chocolat chip cookies (by Jeroen Meus).
Ingrediënten: 250 g bloem 1 theelepel bakpoeder 120 g suiker 60 g havervlokken 200 g malse boter 1 ei 100 g donkere chocolade 1 vanillestokje Bereiding: Neem de boter op tijd uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kan komen. Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker en de haver in de mengkom van de keukenmachine. Meng alle ingrediënten op lage snelheid. Snij de malse boter in stukjes en voeg die één voor één toe aan de droge ingrediënten. Doe ook het ei in de pot met beslag. Voeg de vanillezaadjes van de vanillestok toe. Meng alles met de keukenmachine tot je een egaal vast koekjesdeeg krijgt. Heb je geen keukenmachine, dan kan je ook alles met de handen mengen en kneden. Breek de chocolade en hak ze in stukjes met een mes. Zorg ervoor dat de chocolade niet al te fijn is. Voeg de chocoladestukjes bij het deeg en meng opnieuw. Leg een vel vershoudfolie op je werkblad en schep het deeg erop. Verpak de homp deeg in de folie en laat een half uurtje rusten in de koelkast. verwarm de oven voor op 175°C. Neem een bakplaat en leg daarop een vel bakpapier of een siliconenmatje. Rol balletjes van het deeg met een diameter van 3 à 4 cm. Shik ze op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen. Druk de balletjes plat tot een reeks koekjes die precies even groot zijn. Bak de koekje 20 minuten lang in de oven van 175°C. Let op: de baktijd kan afhankelijk zijn van het type oven. Controleer dus regelmatig het resultaat. Met het deeg hebben we 30 koekjes koekjes kunnen maken.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|