Hostellerie L'Esco is back on track! Dat zijn de woorden waar ik mee wil beginnen. Mijn laatste bezoek dateerde van in januari en ik moet zeggen dat ik toen enkele kleine minpuntjes had. Maar sinds enkele maanden waait er een nieuwe frisse wind door L'Esco en deze heeft toch wel voor een ommezwaai gezorgd. Die nieuwe wind is Lies Vanzieleghem en behalve haar foodblog deliesse.be/ had ze nog nooit iets in de horeca gedaan. Sinds enkele maanden is Lies dus de gastvrouw en ik moet zeggen dat ze dit heel goed doet! Even vermelden dat er die middag 25 klanten aanwezig waren en dat zij deze allemaal op haar eentje bediend heeft. En dit allemaal zonder dat de service er moest onder leiden en dat we hebben moeten wachten achter onze gangen. Respect! Er zijn er velen die al jarenlang in het vak staan en die het veel minder goed zouden doen. Ook de zaal is onderhanden genomen. Terwijl het restaurant vroeger in het wit baadde, heeft het nu een metamorfose ondergaan. De muren zijn zwart geschilderd en de bombastische tafels in het wit hebben plaats gemaakt voor robuuste houten tafels. Less is more! Een hele verbetering! Over het gebouw zelf valt er weinig te vertellen. Dat is nog altijd een prachtig herenhuis met een prachtige tuin die schitterde in de mooie kleuren van de herfst. Ik ben altijd al een fan geweest van Stef Buelens zijn vernieuwende en creatieve smaakcombinaties. Ondanks dat ik bij mijn bezoek in januari een beetje een déjà vu gevoel had, kan ik nu wel zeggen dat Stef Buelens terug de juiste spirit gevonden heeft. Dit vertaalde zich in nieuwe mooie gerechten die fantastisch van smaak waren! Nog een nieuwigheid bij L'Esco is dat de amuses betalend zijn. Je kan kiezen uit 3 (8€) of 6 (14€) amuses. Omdat vele chefs vaak uitblinken in hun amuses, besloten we om voor de 6 amuses te gaan: Octopus, marinade van tomaat en gember. Lolly van rode biet, geroosterde zonnebloempitten, gemarineerd mosterdzaad. Cracker van hennep, rilette van wild, knolselder. Vel van zeebaars, octopus en zeewier. Wafeltje van groene kruiden. Soepje van peterseliewortel, haring en kastanje. 's Middags kan je kiezen voor de L'Esco lunch: 6 amuses + hoofdgerecht voor 30€. Of je kan kiezen voor een menu van 3 tot 5 gangen. Omdat we toch al een aantal amuses geconsumeerd hadden, besloten we om het bij de 3 gangen te houden. Ravioli van langoustine, zee egel, ossestaart en zeekraal. Bij onze aankomst zag ik buiten de bbq al staan roken en dit zag er mij al veelbelovend uit. En gelijk had ik want op ons bord kregen we een heerlijke hertensteak van de bbq. Deze kreeg het gezelschap van bulgur, trompette de la mort, spruitjes en raapjes. Daarbij kreeg het gerecht nog een extra punch door de heerlijke saus. Topgerecht! Afsluiten deden we met een bord met agrum-structuren en een agrumtaartje van een koekje van sinaasappel en ijs frappé van zoethout dat ze op het bord lieten vallen. Bij de koffie konden we ons nog te goed doen aan enkele mignardises zoals oliebollen en macarons. Het was een zeer geslaagde namiddag en ik ben blij dat L'Esco een geslaagde metamorfose heeft ondergaan. L'Esco is dankzij het prachtig gebouw en heerlijke gerechten voor mij nog steeds de parel van Wetteren en omstreken. En voor mij mogen ze in de Gault Millau gerust wat hoger gescoord worden dan 13/20.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|