Vroeger was dit restaurant gekend onder de naam 'Lotus Root', maar sinds enkele jaren is het restaurant nu beter gekend onder de naam van de chef 'Jan Verhelst'. Jan Verhelst brengt een klassieke keuken met Oosterse invloeden. Deze eigenzinnige keuken heeft hij ontwikkelt door het jarenlange koken in Amerika. Het interieur is sober ingericht met zwart-grijze tinten, waarbij goudkleurige stoelen zorgen voor kleur in het decor. Een decor waar gastvrouw, Ine Claeys, je hartelijk ontvangt en zorgt voor een correcte bediening. Aan tafel stelt Ine ons meteen hun eigen gin voor. Een gin met mediterraanse kruiden (tijm, rozemarijn en basilicum) en citrusvruchten. Een combinatie waardoor we ons direct lieten verleiden. Iets wat op tafel direct onze aandacht trok, was het gerookt piramidezout. Een zout dat ervoor zorgde dat er nog een tweede mandje brood aan tafel kwam om van het zout te kunnen genieten. Bij het aperitief kregen we de klassieker van het huis: een Gillardeau oester met gember, soja en kalamansi. Een amuse die een mooi voorbeeld is van de keuken van Jan. De 6-gangen menu ging verder op hetzelfde elan waarbij Jan ons niet alledaagse combinaties voorschotelde. Combinaties die ik beslist kon appreciëren, maar waarbij het gebruik van citrusvruchten mij soms iets teveel van het goede was. Gillardeau oester / gember / soja / kalamansi Blini / knolselder / avruga Zalm / eidooier / vanille / aardappel Kabeljauw / gele wortel / bisque / citrus / buddha's hand Zeeduivel / caramel / groene kool / pastinaak Zwezerik / witlof / sinaasappel / dragon Haas / puy linzen / bloemkool / bonito flakes / rode wijn Pompelmoes / samova Istanbul nigths thee / chocolade cremeux / atsina Een chef met een eigenheid kan ik altijd appreciëren. En ook de Oosterse invloeden vielen bij ons goed in de smaak. Al moet ik zeggen dat sommige combinaties niet altijd voor de hand liggend zijn. Wat maakt dat deze keuken niet direct ieders smaak zal zijn. Maar dat wil daarom niet zeggen dat je dit restaurant links moet laten liggen. Integendeel! Ga er zeker eens langs en laat Jan je meenemen op ontdekkingsreis om zo je smakenpalet te verruimen!
Website 'Jan verhelst': janverhelst.be/
1 Comment
|
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|