Net zoals zovele mensen, eet ik ook graag eens een lekkere rundstartaar. Maar deze keer wou ik hem eens op een andere manier maken: Korean style. Door gebruik te maken van ingrediënten zoals sojasaus, gember, sesamolie en peer bekom je een tartaar die frisser, zoeter en nootachtiger is dan de klassieke tartaar. Smaken die echt blijven hangen, als ook de lookadem :) In sommige recepten voegen ze er ook nog een eidooier aan toe, maar dit heb ik achterwege gelaten. Ingrediënten: 750 g grof gemalen of gesneden rundvlees (vb. ossehaas) 15 ml sesamolie 1 peer 1 teentje look peper 20 g pijnboompitten Voor de saus: 50 ml sojasaus 13 g suiker 6 g zout 2 g gember Bereiding:
Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in julienne. Snijd de look in julienne. Meng alle ingrediënten voor de saus en mix glad in de blender. Meng het vlees naar eigen smaak met de saus en de sesamolie in een kom. Verdeel de peer over de borden en leg er het vlees op. Garneer met de look en pijnboompitten. Bron: ambiance.be/
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|