Er gaat bijna geen winter voorbij dat we niet een paar nachten bij L'Ancien Hôpital gaan genieten. Door onze kleine meid was het vorig jaar niet gelukt om eens langs te gaan en daarom was onze honger des te groter om er dit jaar zeker eens te geraken. Deze keer was het maar voor één nachtje, maar we hebben van elke minuut genoten! Waarom dit hotel mij telkens in vervoering brengt? Eerst en vooral de hartelijke ontvangst van An en Hans. Ze geven je echt het gevoel van 'thuis te komen'. Ik hou ook van de architectuur van het gebouw, de Ardeense steen, de warme kleuren, ... en de open haard in het midden van het restaurant. Vanaf dat je het hotel binnenstapt ruik je al onmiddellijk de heerlijke geur van het knetterende vuur. Pure charme en gezelligheid! Het hotel bestaat uit zes kamers en daardoor kunnen An en Hans de gasten een persoonlijke service geven. In elke kamer komt de houten vloer, natuursteen en zwarte tinten terug. Deze keer hadden we de kamer geboekt met de mooie badkamer. Deze kamer heeft een grote douche in natuursteen en een bad dat je kan bereiken via een koddig houten laddertje. Ideaal om eens zalig te relaxen! Na ons laatste bezoek hebben An en Hans enkele kleine veranderingen aan het restaurant aangebracht. Zo staan er nu ook tafeltjes naast de open haard, wat een etentje nog gezelliger maakt. Hier moet je geen sterren keuken verwachten. Neen, daarvoor kom ik ook niet naar hier. Ik kom met veel plezier naar L'Ancien Hôpital omdat je hier een (h)eerlijke keuken aantreft met pure Ardeense producten. Bij de aperitief kregen we twee kleine hapjes: een mousse van eend en een salade van gerookte forel. Als voorgerecht stond er driemaal Ardeens varken op het menu. Paté van everzwijn, gerookte ham van everzwijn en saucisse van bij slagerij Magerotte te Nassogne. Daarna volgde een soepje van pompoen. Ardennen zonder wild dat bestaat niet. Daarom kregen we als hoofdgerecht bil van hinde, rode kool naar het recept van Hans zijn moeder, een appeltje gevuld met veenbessen dat gegaard is in calvados en aardappelkroketjes. Afsluiten deden we met tarte tatin met ijs, een kokosmakron en rijstpap met bruine suiker! Bij L'Ancien Hôpital sta je met plezier op want je weet dat An je weer gaat verwennen met een geweldig ontbijt. Terwijl je in het restaurant zelf enkele sinaasappels kan persen voor een glaasje sinaasppelsap, maakt An een gezonde starter klaar. Deze keer was dit yoghurt met fruit, noten en een vleugje honing. Daarna kan je je tegoed doen aan heerlijke Ardeense charcuterie en zelfgemaakte confituur. Er kan ook nog naar ieders wens een eitje gemaakt worden. Ik koos voor een roerei met knapperige sneetjes spek. Dit spek was hemels!!! En als afsluiter kregen we nog zelfgemaakte appelcake. Als je dit allemaal op hebt dan kan je de dag zeker goed starten! Iets wat nog leuk was, was dat er in het restaurant een platenbak staat waar je kunt in grasduinen. En als je een leuk plaatje tegenkomt dan leggen ze deze voor je op en kun je tijdens je diner genieten van je eigen smaak. Er zitten tal van leuke plaatjes tussen en het heeft dus eventjes geduurd eer dat ik eentje gekozen had. Maar uiteindelijk viel mijn oog op een streepje techno: 'Laurent Garnier- The Man With The Red Face'. Een leuk initiatief! Het was dus een kort bezoekje aan L'Ancien Hôpital, maar het was terug puur genieten! Naar hier komen is voor mij altijd een beetje herbronnen ... energie opdoen. Genieten van de natuur, het hotel, de gastvrijheid en de lekkere producten. Het leven kan goed zijn in Saint-Hubert!
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|