Deze review wil ik beginnen met twee wijnen die we bij L’Esco gedronken hebben. Namelijk Irreverente Branco en Rebel Rebel Rosé. Irreverente betekent eigenlijk zoveel als ‘tegendraads’ en de wijnproducent heeft voor deze naam gekozen omdat het concept van deze wijn niet in overeenstemming is met de traditionele ideeën van de wijnproducenten van de Dao. De wijn is wel van hetzelfde niveau als een Dao DOC, maar krijgt toch maar de classificatie ‘Regional’. Ik ben met deze twee wijnen gestart omdat hun naam ‘Irreverente/tegendraads’ en ‘Rebel’ (spreekt voor zich) een beetje de chef en de keuken van L’Esco beschrijven. Sommige restaurants volgen dikwijls ‘trends’ en missen een beetje een eigenheid. Je kan ze een beetje in hetzelfde hokje plaatsen. Een hokje waar Stef Buelens van L’Esco niet in past want hij brengt een keuken die toch een tikkeltje anders is. Dat ‘tikkeltje anders zijn’ vertaald zich in zijn gerechten door andere smaakcombinaties en een artistieke presentatie. Stef doet lekker zijn eigen zin en dit kan ik alleen maar aanmoedigen. Dit ‘tegendraadse’ en ‘rebelse’ vind je niet alleen terug in de gerechten, maar ook in de wijnkaart. Terwijl je op bijna alle wijnkaarten een selectie hebt van wijnen uit Frankrijk, Italië en andere ‘nieuwe’ wijnlanden; onderscheiden Stef en Lies zich opnieuw door hun eigenzinnig wijnkaart. Eigenzinnig omdat hun wijnkaart voornamelijk gevuld is met wijnen uit Duitsland, Oostenrijk en Bourgogne. Iets dat ik kan appreciëren want op deze manier leer ik deze wijnen ook een beetje kennen. Deze eigenheid valt bij mij steeds goed in de smaak en daarom keer ik ook altijd graag terug naar het mooie karaktervolle restaurant dat L’Esco is. Ondertussen benieuwd geworden naar de wijnkaart van L'Esco? Neem dan gerust een kijkje op www.hostellerielesco.com/DOWNLOAD/WIJNKAART.PDF 's Middags kan je kiezen tussen de L'Esco Petit Lunch die bestaat uit 6 amuses en 1 hoofdgerecht of de All In Luxe Lunch. Dan krijg je voor de prijs van 75€ 6 amuses, 3 gangen, wijnen, water en koffie. Een mooie deal dus kozen wij voor deze. We gingen van start met enkele amuses zoals een oester, een wafeltje met naamse slak en de klassieker van het huis: een kwarteleitje met truffel. Als voorgerecht kregen we een millefeuille van gerookte paling, champignons en groene mosterd. Als hoofdgerecht kregen we een mooi stukje haas met girolles, knolselder, witloof en een saus van zoethout. Het dessert was frappé van zoethout en amandelen. afsluiten deden we met een extra kaasbordje en enkele mignardises bij de koffie: pecannoten, appelbeignets, luchtige crème catalan. De smaken zaten terug erg goed. Vooral de haas vond ik qua smaak en presentatie een toppertje!
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|