Mocht Gent niet zoveel geweldige restaurants hebben dan zou je er mij dankzij hun mobiliteitsplan en parkeerproblemen niet meer zien. Maar elk jaar komen er dus enkele fantastische restaurants bij en wagen we ons dan ook steeds aan een tripje naar Gent. Gelukkig heeft het restaurant dat we onlangs bezochten een oplossing voor het parkeerprobleem. Zij bieden een valet service aan. En met 'zij' bedoel ik restaurant LOF. Een tijdje geleden is het Pillows Grand Hotel Reylof vernieuwd en bij deze vernieuwing hoort natuurlijk een gastronomisch restaurant. Voor dit restaurant deden ze een beroep op de Nederlandse sterrenchef Ron Blaauw. Voor LOF heeft hij zich laten inspireren door zijn luxebistro in Amsterdam, Ron Gastrobar. Op de kaart vind je onder andere zijn signature dishes zoals de 'Boneless Spare Ribs' en het 'Surpise Egg'. Zelf gaat Ron Blaauw niet in de potten roeren, dit laat hij over aan Hannes Vandebotermet. En ik moet zeggen dat die dit heel goed doet. De menukaart is een kopie van Ron Gastrobar en het specifieke daaraan is dat alle gerechtjes te verkrijgen zijn aan 16€ of met een klein supplement voor sommige exclusievere gerechten. Er is ook een menu van 6 gangen en daar gingen wij voor. Alle gerechten waren zeer goed op smaak en af en toe vind je in de gerechten een Aziatische toets. Iets dat ik zeker kan appreciëren. Voor één persoon in ons gezelschap werd een aangepast menu gevraagd en deze wens werd zonder meerprijs ingewilligd. Daardoor kon ik van 'Ron's Boneless Spare Ribs' met zuurkool en huisgemaakte sambal proeven. Deze was uitmuntend goed en van het schaaltje met sambal was niets meer over. dat zegt genoeg. Men schuwt ook de speelsheid niet en dat zie je bijvoorbeeld aan de desserts. In het menu zat een mooi gepresenteerde 'mini-Magnum', maar je kan ook kiezen voor 'Ron's Surprise Egg' dat in een nestje van gefrituurd kataifi-gebak gepresenteerd wordt. Wil je nog een beetje meer show aan tafel? Dan kan je kiezen voor het roomijs dat met vloeibare stikstof bereid wordt en dampend aan tafel gebracht wordt. Amaizers Krokante ui met groene pepermayonaise Kip taco, chili en kentjoer spice mix mayonaise Best of LOF 6-gangenmenu Sashimi van zeebaars met red meat radish en vlierbloemdressing Panipuri met grofgedraaid rundvlees, lavas en mergdressing Gebakken zeeduivel met witlof, passievrucht en gerookte beurre blanc Kalfszwezerik met zuurkool, pompelmoes en hazelnoot dressing Trofiepasta met lamsbout, fetaschuim en watermeloen LOF Magnum met pure chocolade, viooltjes en kers Bij het menu kan je kiezen voor aangepaste wijnen of je kan een wijn kiezen uit de wijnkaart die vol goede geprijsde wijnen staat. Ik ging voor een Rioja Reserva van Bodegas De la Marquesa Valserrano die voor de prijs van 50€ mijn hart veroverd heeft.
Restaurant LOF is wel een restaurant met internationale allure. Iets wat past bij een vijf sterren hotel. Combineer dit met de smaakvolle gerechten en dan weet je dat ze hier wel een gooi doen naar een eerste ster. Maar een ster of niet, mij zien ze hier in elk geval nog eens terug! www.lofrestaurant.com/nl/
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|