In Oud Sluis moest iedereen om beurt een personeelsmaaltijd bereiden. Als het de beurt was aan Sergio's voormalige souschef Filip Claeys (De Jonkman), dan kwamen er altijd opgevulde paprika's op het bord. Voor zijn boek 'Simple Food' heeft Sergio dit gerecht lichtjes gepimpt door er feta en yoghurt aan toe te voegen. En puntpaprika's te gebruiken in plaats van gewone. Het is een lekker gerechtje met heerlijke mediterrane smaken De auberginecrème maakt het gehaktmengsel lekker smeuïg en de Griekse yoghurt zorgt voor een mooie verfrissing. Ideaal voor op een mooie zomerdag! Ingrediënten: 2 grote rode puntpaprika's olijfolie zwarte peper van de molen zeezout 1 gesnipperde ui mespunt geperste knoflook 500 g gemengd gehakt 1 fijngesneden chilipeper 2 theelepels kardemompoeder 2 theelepels kaneelpoeder 3 theelepels gemalen korianderzaad 300 g oesterzwammen 250 g gekookte basmatirijst 4 gepelde tomaten in brunoise gesneden 1/2 bussel gehakte bladpeterselie 1/2 bussel gehakte koriander 100 g frtakaas 2 eetlepels Griekse yoghurt mespunt ras el hanout 300 g auberginecrème:
Bereiding auberginecrème: Verwarm de oven voor op 180°C. Was de aubergines en snij ze doormidden. Kruid met ras el hanout, zwarte peper van de molen, zeezout, mespunt geperste knoflook en olijfolie. Rooster in de oven tot er een mooi korstje ontstaat, wikkel in aluminiumfolie en pof verder. Haal het vruchtvlees uit de schil en mix de massa glad met de yoghurt en olijfolie. Breng op smaak met zwarte peper van de molen en zeezout. Bereiding: Snij de paprika's doormidden, verwijder de steel en zaadlijst en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel de paprika's met olijfolie en kruid met zwarte peper van de molen en zeezout. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180°C en laat 5 minuten garen. Zet ondertussen een pan op met wat olijfolie om de gehaktvulling te maken. Bak de ui en knoflook kort aan en voeg het gehakt en de fijngesneden chilipeper toe. Kruid met zwarte peper van de molen, zeezout, kardemom, kaneel en koriander. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze mee. Meng de auberinecrème onder het gehakt (hoe een klein beetje opzij voor de afwerking), warm licht op en voeg tenslotte de rijst toe. Meng grondig. Proef en kruid bij indien nodig. Werk het gehakt af met de tomatenblokjes, gehakte bladpeterselie en koriander. Vul de paprika's rijkelijk met het gehaktmengsel en strooi er fetablokjes over. Schuif weer in de oven en laat 7 minuten bakken. Werk af met Griekse yoghurt, auberginecrème en ras el hanout. 'Simple Food' te koop bij Minestrone: www.minestrone.be/simple-food
2 Comments
19/2/2017 12:25:21
Heb het boek ook en al enkele malen op het punt gestaan dit gerecht te gaan maken. Ik had echter twijfel over de hoeveelheid vulling die in de paprika's moest. Het leek me zo gigantisch veel. Hoe zijn jouw ervaringen daarmee?
Reply
19/2/2017 13:10:57
Dag Nell, Met het recept heb je inderdaad veel vulling. Ik en mijn echtgenote kunnen goed eten en we hebben er de dag nadien nog eens van gegeten. Dubbel genot dus :) Dit recept is dus zeker voor 4 à 6 personen. Er mag ook goed gekruid worden om alles goed op smaak te brengen. Smakelijk!
Reply
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|